Nem jó ötlet a dobozok belsejét teljesen lefóliázni .A pangó víz nem lesz ahol kifolyjon s elrothad a növényeid gyökere . Ezért lyukasszák ki a virágvázák alját is .
Off:Azok az idok mar tovatuntek, trackeren kovetik a soforok minden mozdulatat, az emigransok miatt plombalnak, ajtonyitas erzekeloket alkalmaznak (rakter) es akkor meddig cipeli ha nem Mo.-ra kap visszfuvart...
(23 eve kamionozok, az az "arany-elet" amire Te gondolsz, az az ezredfordulon veget ert...)
Viszont nem eselytelen, mert sokan jarnak fel furgonokkal (Veteran Auto-motor topic) es ok konnyebben mozognak, naluk nagyobb esellyel "befer". Sok segitokesz arc van ott.)
Sziasztok! Remélem passzol a témám a topikba, ha nem akkor kérlek irányítsatok át. Teljesen amatőrként (sohan nem barkácsoltam) kitaláltam, hogy szeretnék csinálni egy a képen láthatóhoz hasonló fűszernövény tartót kisebb eltérésekkel.
Rengeteg kérdésem van kérlek ne nevessetek ha hülyeség.:) A 3 rekeszt kivehetőre csinálnám, hogy adott esetben be lehessen vinni a konyhába vagy az erkélyre ki lehessen akasztani. Olyan 60*15*10cm-es méretben gondolkozom. Ekkora méretben elég ha simán facsavarokkal fogom össze a rekesz lapjait, vagy az nem bírja el a föld súlyát ami benne van? Úgy képzeltem, hogy simán összecsavarozom belül pedig fóliával kibélelem, hogy a víz ne szivárogjon át a fán. A tartóvázra a lábakat és a rekeszeket valamilyen egymásba csúsztatható "bilincsekkel" oldanám meg. Tudom hogy van ilyen mert a galériánk anno ilyennel volt szerelve, de sajna nem tudom mi a neve, hogy keressek rá. És akkor a hülye kérdések. Milyen fából csináljam, egyáltalán hol tudom beszerezni? A 2 oldalsó falat le tudják nekem gyártani vagy van vmi egyszerűbb/jobb ötlet? A fát elég lecsiszolni és lelakkozni, hogy bírja az időjárást? Ha igen milyen lakkal? Előre is köszönöm a segítséget! dkaro
Ja neem, csak ezt rajzoltam most fejbol a fara vagas elott... Kenyelmesen kezre all, uteskor pont telibe uti a diot! :) Viccet felreteve nincs oka a formanak kulonosebb...
A csapok és csapfészek illesztőfűrésszel lettek bevágva majd vésővel kivésve, megigazítva. Hát nem egy haladós munka, biztos meg lehetett volna gyorsabban is csinálni. Szalagfűrészem jelenleg nincs, egy ideig nálam volt egy kedves barátom Güde 200-as szalagfűrésze, miután rendbe tettem használtam egy ideig, aztán a másik gépe meghalt és visszaadtam Neki. Tervbe van egy fa szalagfűrész építése Mathias Wendel tervei alapján. Eddig normális körfűrész hiányában nem álltam neki pedig a tervek már lassan másfél éve megvannak, de most, hogy már megvan a PTS10, össze tudom vágni a vázhoz az akác fa anyagot. Az állvány anyaga egyébként nem volt gyalulva (eredetileg 5×15-ös zöldre kezelt építő fenyő), csak méretre vágtam a PTS-el, aztán excenter csiszolóval 80-as papírral megcsiszoltam. Az élek is csak kézzel lettek letörve 100-as csiszolószivaccsal. Lehetett volna felső-maróval lekerekíteni, de feleslegesnek tartottam. Így is kicsit túl van tervezve (inox zsanér, 50kg terhelhetőségű kerekek), mert ideiglenes állvány ez, amíg nem készül el az új műhelyem, ahova már egy komolyabb asztalba lenne beépítve, de az még odébb van, még az is lehet, hogy ez lesz a végleges lába is, vagy lecserélem géppel együtt. Nagyon a jövő zenéje még ez.
150.000-nél húztam egy határt magamnak, amit rá tudok szánni. Csak kíváncsi voltam mennyiért küldenék, mert nem volt megadva. Jó ár esetén fontolóra vettem volna.
Mellesleg kamion szervízben dolgozok, csak akad majd egy ügyfél, akit meg tudok fűzni a szállításra ;-)
egy Metabo hc 260-at 27 ropiért hoznának haza. Tán az EB 260 is belefér abba a súlyba. Ez jelentősen kevesebb a 162 GBP-nél.
Annyi hogy az eladónak kell a megfelelő csomagolásról gondoskodnia, amennyire tudom olyan nincs hogy fehajigáljuk alkatrészenként a gyalut vhogy egy teherautóra, aztán vagy megérkezik épségben, vagy nem.
Ja, a remény hal meg utoljára... :-) . Ahogy a kis kínai mondja, amikor rákérdezel mi a különbség az 1000 forintos és a 3000 forintos egyformán kinéző Levi's nadrág között : Az occóbb eredeti, a drágább meg nagyon eredeti !
Jártam amúgy a héten Pomázon és vettem egy litert... Kérlek szépen az 50 százaléka lakknafta, a többi kínai faolaj. Így kerül 4200 bruttóba. Svéd import, letölthető az adatlapja tőlük.
Vettem még egy Obi-s sajátmárkás keményolaj terméket (2600 / 0.75 liter) és mind a kettőt ki fogom próbálni. (több féle - konkrétan meg nevezett- olajak, gyanták, oldószer, stb... ) Azt hiszem amiben tung olaj van, az tartalmazza az öngyulladós figyelmeztetést, mint ez az Obi-s termék is.
Az is lehet , hogy még rendelek majd olyat is, amit 100 % tisztaságúnak mondanak.
Az a gyanúm különben, hogy nem sok különbség lesz tapasztalható a végeredményben, vagy ha igen, akkor a gyantákat és egyéb adalékokat is tartalmazó anyag lesz a nyerő strapabíróság szempontjából.
Más: Sajna a csiszolóterveimet módosítani kellett, mert sem a gyorsan oldható tengelykötés elgondolása, de ráadásul a kivitelezése sem lett jó. Ehhez kigondoltam egy másik megoldást, amihez önteni szerettem volna alkatrészt.
Sajnos a pár éve csinált eszközöm elromlott, amivel a habot szoktam vágni. Ez egy 70 mm injekciós tű volt, benne egy vízüveggel szigetelt ellenálláshuzallal, ami csak a tű végén nem szigetelt, ott zárja az áramkört. Így szépen egyenletesen melegedett a teljes hosszon, szépen lehetett vele vágni habot, a maró helyére felfogva. (5 Voltról ment)
Már amikor ezt csináltam is megszenvedtem a huzal szigetelésével, sokadszorra sikerült csak. Most viszont két nap alatt sem tudtam reprodukálni a dolgot, vagy eleve zárlatos marad, vagy hamar azzá válik :-( . Próbáltam több féle anyagot, technikát, de hiába.
Egyelőre bele is fáradtam, félretettem, elkezdtem inkább vasból faragni az alkatrészt.
Ha valakinek akad ötlete a huzal szigetelésére, ami bírja a hőt is úgy 200 fokig, kérem ne tartsa magában...
Voltál arrafelé mostanában, vettél abból az olajból? Tegnap Generátorossal beszélgettünk - többek között - arról hogy, hogy most akkor a "tutira" tiszta-e a jobb, vagy az itt sokszor linkelt szlovák majd harmadáron, vagy amit te találtál féláron. Azon gondolkodtunk hogy ha a "tutira tisztának" hirdetett 9-10 ropi, akkor hogy lehet ugyanazt kihozni fél-/harmadáron?
Én még dec elején rendeltem az Azúrbagolytól, épp ma hozták meg (egy kis bútorviasz társaságában):
Mondjuk vicces a bekarikázott címkerész. Őszintén remélem hogy 100% pure :D Mindenesetre én rá szavaztam.
<OFF>
De most komolyan, hogy lehet ezt megállapítani? Jó, kiöntesz pár cseppet egy plexilapra, megnézed melyik mennyire/hogyan keményszik meg. Megnézed hogyan változik a színe. Megnézed melyik mennyire változtatja a nyersfa színét (szerintem nem lenne lényeges különbség). Vagy kellene fél deci mindegyikből és odaadni vmi kémikusnak/ÁNTSZ-esnek , állapítsa meg melyik mintában mi van. Ha valaki ismer vkit aki ezt meg tudná csinálni "ingyen", én vállalom az én féldecimet az azúros tungolajból, mondja meg hova küldjem. Tán' lehet érdekes tapasztalat lenne.
Köszönöm! Nagyon tetszetős munka és tervezés. A csapok és csapfészkek milyen szerszámmal lettek készítve? Olyan szépnek látom a felületeket, hogy felmerül a kérdés: favéső és szalagfűrész? ---esetleg valami más?