Én a Lidl-ben vásárolt porszívócsövét használom. Kicsit nehezen csúszott a helyére, de aztán ott maradt. Nekem akkor fel sem tűnt, hogy a Triton marónak a csatlakozóján menet van. Akkor biztos ezért nem akart egyből összepasszolni. Egyenlőre még ezt a porszívócsövet használom, majd később veszek egy hozzávalót, ami állandóan rajta lesz.
http://www.habfarago.hu/galleries alatt vannak fent képek, amiket csináltam közbe-közbe. Sajna nem vagyok egy olyan ügyes és szorgalmas dokumentátor, mint Pacman szóval olyanok amilyenek... sok minden változott is az idők során de a lényeg ugyanaz.
Nagyon szép. Emlékszem hogy szerettem játszani a fa építőkockákkal gyerekkoromban.
Fater járt ki Bécsbe, hozott nekem ilyen fém építő játékot is, amiből működő darut meg minden francot lehetett összecsavarozni, meg még műanyag Legót is. Piszok nagy szó volt az a 70-es évek végén. De azért legjobban a fa építőjátékot szerettem. Volt egy nagy ládára való mindenféle elem.
Persze, én is így értettem a menetet. Beletekerős a gégecső. Csak nincs olyan gégecsövem, ai passzolna bele. De amint linkeltem, lehet hozzávalót kapni. "Odaát"...
Köszi neked és Stolaznak is. A doboz padauk, a pentominók juharból, dióból, gombe mahagóniból, padaukból és purpleheartból vannak. Mielőtt Krőzusnak gondolnál: a kirakó 6 x 10 cm-es :) (De ki lehet rakni 5 x 12, 4 x 15 és 3 x 20-ra, meg egy csomó alakzatra is.)
Pacman megoldasat egyszerusitve: egyetlen hornyot flexelj a tengelybe (merolegesen a tengelyre) kb 3-4mm melyen ugy h a villaban levo csavar pont atmenjen rajta. Tehat a tengely es a csavar atfedi egymast merolegesen par mm-t. Ha csav kilazulna akkor is stiftszeruen tartana a tengelyt a kicsuszas ellen.
Szerintem simán működhet. Főleg ha jó passzosra csinálod a tengely furatát, és még inkább ha jó vékony vágókoronggal "megbarázdálod" a tengely fában lévő szakaszát. Úgy hagyva a barárdák széleit, jó élesen, akkor aztán duplán kapaszkodik majd a fába.
De ha kiderülne hogy csúszkál ->a tengely végeibe mégis fúrhatsz egy mondjuk M4-es csavarnak furatot, abba menetet vágsz (a belsejében már nem olyan masszív a tengely anyaga, én is csináltam csak M6-osnak, de az neked már nagy lenne egy 8-as tengelyhez) , és azzal meg egy széles alátéttel is meg tudod fogni.
Itt látszik vmi "menet", lehet ilyen az enyémen is van. De mondom, a standard porszívócsonk simán belemegy. A tiéd nem? Akkor nemcsak egyféle porszívócső csatlakozó van.
Jesszusom .. én inspirállak?? Megtisztelő :) /és .. legalább valakire hatással vagyok .../
Nos, elszívócsonk: Én utoljára ekkor használtam kézből, és őszintén szólva: nem emlékszem hogy a csonk az menetes lenne. Csak egyszerűen beledugtam a porszívócsövet, és annyi:
A tiétek már menetes lenne? Érdekes ha így van, nem értem a menet szerepét egy ilyen elszívócsonkon.
Beépítve pedig vagy felülről szívom el, oda nyilván olyan furatot fúrtam (asszem 35.ös forstner ponbt jó) a párhozamvezető elszívóházába, ami a standard porszívóvégeknek jó. Alulról elszívva, a Triton gyári elszívócsonkjára dugva pedig olyan "szerencsém" volt, hogy a besüllyesztés széle pont belelóg egy kicsit a csonk szájába, de csak pont annyira hogy megszoruljon a porszívócső vége, ha odadugom. Így nem is esik ki, meg teszi is a dolgát.
Egyszóval: én semmilyen spéci csatlakozót/csövet nem vettem, hanem a leválasztóból jövő műanyag porszívócső csonk megy bele. A porszívóval gyárilag adott cső ugye megy a leválasztóba, a plusz cső ami velálasztóból megy a szerszám felé gyak. pótalkatrészként kapható, és ugyanott, az OBI-ban lett megvéve. De az is egy "standard" porszívócső.
Hát, én csak álmodtam Tritonról egyszer, de Workzone lett :-)
Összeraktam délelőtt a hengercsiszolót. Még csak összefércelve van, de azért elindítottam.
Sajna a henger üt egy kissé, mivel a henger rész két tengelykapcsoló egységgel kapcsolódik a csapágyaknál, hogy viszonlyag könnyen cserélhető legyen. És hát úgy látszik nem tudtam elégé pontos lenni. Az is jobb lett volna,ha mélyhornyú csapágyakat tudok venni csapágyházzal, de csak ilyen önbeállós házzal lévő volt, lehet hogy ez is enged egy kicsit forgás közben.
Szóval üt kissé. Azt hiszem a hengerre fogok tenni valamilyen habgumi bevonatot és akkor az is segít majd ezt kiegyenlíteni.
Szia! Árvai Zolira gondoltam, vele (is) járunk most egy cipőben. Az a bajom, hogy az elszívó csonk belül menetes, tehát bele kell tekerni valami csövet. Nem csak simán bedugós.
Várom, hogy jelentkezzen a főmesterem, meg inspirátorom is, Pacman kolléga :-)
Nem tudom melyik Zolira gondolsz. Nekem nincs olyan cső ami passzol, szerintem kell egy átalakító közbetét ami befogható a marógépbe a másik végén pedíg csatlakoztatható egy porszívócsőhöz. Elképzelésem szerint valami müanyagból esztergálni, pl. danamit. Aztán az is lehet, hogy van készen is ilyesmi, csak én nem látom a beszerzési forrást.
Hogyan tudnám a leellenőrizni, hogy jó e az aldis felsőmaró és a kések? Még vissza tudnám vinni. (Eddig az a 10cm, amit 4 különdöző fejjel martam puhafába 3-as fordulattal jónak tűnik.)