Ja, nem tudom miért de úgy tűnt csak a fej/mozgórész érdekel.
Engem is érdekelnének mit bírnak ezek a szuperkönnyű aluprofilos szorítók. (leginkább amcsi) YT vidókon látom őket, és irigykedve nézem amikor vmi könnyű táblásítás van, hogy dobálóznak velük.
Az is érdekelne, mit szólnak pl egy 50x100x2000 x 10 db -os gőzölt bükkös fordulóhoz.
Ja, Screwfix: van naluk a napokban targyalt Triton szorito patron 14.99 posta dij nelkul -->-kisetalok a boltba.(ebayes figura azota is valaszol mo.-i postat illetoen:(()
Tuti hogy a maró tetején (ha talpra állítod a tetején) lévő fekete műanyag állító gombra gondol :)
Ha azt forgatod, forog az a kis stift is - amibe meg a kurbli végét akasztod, hogy betéten keresztül is állíthasd.
Végülis - valahol igaza van 409 kollégának, de én ettől függetlenül a kurblival állítom. A rögzítő karért már vakon lenyúlok, az állítást a kurblival szoktam meg.
Aztán ha meg megméred egy körrel mennyint állítasz, és a betétre is felrajzolsz egy skálát vagy legalábbis egy viszonyítási pontot, azért hasznos ha nem lehajolva kell az asztal alatt a skálát bámulni (a gombon is van). Szóval van előnye is a kurblinak :)
"Arra a 4-5mm- es kiálló darabra amin átmegy egy még vékonyabb stift."
Ennyire azért nem vagyok mazochista. :DD Annak a tengelynek a másik végén van egy fogantyú amivel állítani lehet. Ha jól emlékszem, még beosztás is van rajta.
Szerintem ezek a fajta szorítók nem kapohatók külön, a profilt azt hozzá adják. Azt gondolom legalábbis.
Amiről mi itt sokszor értekeztünk és többször hivatkoztunk (UM - Uni Max?) azt vascsőre szoktuk ráhúzni (a menetet rávágni). Mert ahhoz nem adják a csövet.
Az itteni szleng alapján akkor tehát van egyszer az "unis", ami félcolos cső kell:
Elég érdekes amit írsz. Lehet nem jól értem. Arra a 4-5mm- es kiálló darabra amin átmegy egy még vékonyabb stift. Ha ezt mondod akkor én maradok a kurblinál. Szerintem.
Azt a fajta tablasito szoritot amelyeknek a pofai alu zartszekvenyprofilon mozgathatoak, mikent keressem itt a forumon? Fentiek szerint nincs talalat a keresoben...Tobbszor hivatkozott webaruhazban sem talaltam (UM)
Vasarlas elott olvasnek roluk kicsit.
Linket tudok mert telorol a fotot se tudom lebutitani h beferjen ide.
Pacman: Le ne vágd azt a hosszú csavart, az nem a Triton rögzítéséhez van, hanem a másoló tüske "tengelye". Húzd rá azt a fehér műanyag hengert, és csavard be utána a betétlap erre kiképzett hüvelyébe. A neked hiányzó negyedik kis csavar valószínűleg elgurult, nézz szét a műhelyedben.
Szerintem a kurblival precízebben lehet állítani. Árvai Zoli is mondta, hogy ki kell venni a rugót, Stolaz linkjén is mutatja, hogyan kell ezt megcsinálni. Namár most amikor nincs rugó , nem tudom kell-e rögzíteni. Biztos ami biztos, én rögzíteném.
Hááát, nem tudom, ki hogy van vele, de én azt a kurblit akkor használtam amikor összeraktam a gépet és kipróbáltam. Mindenképpen be kell nyúlni a rögzítő oldásához/zárásához, akkor meg állíthatom onnan is, és nem kell dugdosni a kurblit.
Ez a kis videó nem ide az asztalos fórumra készült, azért nem látszanak annyira a gépek, meg a szobám is azért tűnt fel. Csak éppen kéznél volt, ezért felraktam ide is. Nem feltétlen kell a minusz az incrának, mert írja: "Triton TRC-001, TRA-001, MOF-001KC, MOF-001 (Requires mounting bolts - not included. Access for above-the-table height adjustment must be drilled)"
Vagyis a furat, amit mi használunk, az nem biztos hogy nekünk van.
Szinonímával: Vagyis a luk, amit mi használunk, nem biztos, hogy nekünk van... :-)
Annak idején, amikor az asztalt terveztem, sok beépítési videót megnéztem, de mindegyiken másként volt tájolva a maró. Nálam szempont volt, az asztal nyílásába minél kevesebb döntögetéssel behelyezhető legyen a maró és elől legyen a magasságállító. Ismerve a méreteit ez nem is olyan egyszerű feladat. Ezért a maró 30 fokos szöget zár be a betétlap függőleges tengelyével. Így a magasságállító furat majdnem legelőre került, viszont a bekapcsoló gomb alul hátul van, az csak tapogatva érhető el. Mondjuk ez nekem nem okoz nagy gondot, mert csak szerszámcserénél kell kapcsolgatni a reteszelési funkció miatt.
Köszönöm :) Képzeld, úgy néz ki hogy őt használom a legtöbbet. Jó, a focilabdás projektnél ment nettó 6 órát a szalagcsiszoló is -> de az olyan "egyszeri" projekt volt.
Nagy általánosságban ez a korongcsiszoló tűnik a leghasznosabb szolgának. Arra bíztatok mindenkit, hogy aki csak teheti szerezzen be/építsen egyet.
Ó még nincs beszerelve, valójában még az asztallap sincs meg :D Csak mivel kész lettem a tegnapra kiszabott munkával gondoltam megérdemlem hogy belepróbáljam.
De észre sem vettem milyen pozícióban raktam be, asztalba építve biztos feltűnt volna.
Viszont: az a másik furat ami 90 fokkal van elforgatva (a totál képen 5 óra környékén) nos az nem jó a karnak. Olyam passzosan elindul bele majd nem. Szóval ez egy tengely/csapágy viszonylatában OK, de egy tekerőkaréban nem jó. Illetve ha el is forgatnám 90 fokkal, akkor a fülek nem az átló vonalában lennének.
Szóval .. vagy az van mint a videóban: fúrok egyet magamnak vagy "fejjel lefelé" teszem be a betétet. Ekkor jó helyen van a magasságállítás és az Incra felirat van eldugva. Kardomba nem dőlnék miatta de akkor kapjon ennyi mínuszt az Incra.