Persze a legjobb olyan áramdíj emelésben reménykedned, amelyik kora tavasztól késő őszig visszamegy szépen a mostani szintre, és csak a hideg idő beálltával nő meg :-)
Először azt hittem, ezek a régi képek egy sikerbeszámoló, hogy mi végeztetett az elmúlt esztendőben.
Ha még nem késő leírnék néhány esetet (bár én nem büszkélkedhetem túl nagy számú megfejtéssel):
Az első:
Én pontosan emlékszem, hogy a 21041, 21047, 21048 számú képekkel keveredtem a fórumra a fortepanról - nézegettem a képeket és hirtelen megfejthetnékem támadt (majdnem pontosan 4 éve), mivel kifejezetten otthonosnak tűnt a helyszín.
És rögtön a szomszédban ott volt a legbosszantóbb, ahol csak egy hajszál választott el a sikertől: A nemrég külső segítséggel megfejtett 18755.
És egy számomra különösen kedves és érdekes megfejtés és bizonyítás:
2009-ben leadtak a Dunán egy német dokumentumfilmet a 20 évvel korábbi határnyitásról. Ezt felvettem, ebben szerepelt egy narancssárga (ritka és szép szín!) Wartburg, ezt a részletet felraktam a youtubera.
2013. december 15-én (a tavaly ilyenkori feltöltés napján) pedig nagyon megörültem, amikor a 46955 számú képet megláttam. Hizsen ezen ugyanaz a fekete-fehér színű narancssárga Wartburg szerepel, és pont ezzel a filmrészlettel tudtam is bizonyítani.
(A képek mögötti linken a megfejtési hozzászólások)
Így van. Ez a -8 egész jól elmegy. Tényleg ne legyen -15! :-)))
23-án beszerelték a Geomérőt, így 38 helyett 24 a kWh. a 8-10 és 16-18 közti geoáramszünet még most sem téma. Viszont egész évben van, nem csak fél (Half?) évig mint a H.
Szólhatna nekem is. Kiszámoltam én ezt előre, de a rezsidémonnal együtt ezeknek a beruházásoknak a megtérülése is agyon lett ütve. Most úgy fogom fel, mint egy különc és roppant költséges hobbit.
Jobb ha nem számolod ki, hogy mennyi idő alatt térül meg a beruházásod. Mert az kb. 10 év, amikorra meg már le is cserélheted az egészet. Gazdaságilag ezt a befektetést a kamatok alacsony volta segíti, az energiaárak csökkenése pedig megnyújtja a megtérülést. Ez csak akkor érné meg jobban, ha államilag érdemben támogatnák, mint nyugaton már régóta teszik.
Ha nem lesz tartósan -15°C alatt, akkor vidáman működni fog. Viszont, ha nincs napelem, vagy nem "G"-tarifájú külön mérőről megy, akkor a villanyszámla okozhat majd némi homlokráncolást.
Kérni kéne egy kisképes listát vízjellel/más jó nehezen eltüntethető jellel ellátva. Szívesen megnézném így is a képeket, mivel pont azzal a blogbejegyzéssel ismerten meg a fortepant és nagyon érdekelt, mi lehet rajtuk :-)
Azért ez nem volt semmi. Ha valami az elmúlt időkben nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, lehet hogy az az oka hogy jóhiszeműen, de törvénytelenül lementettem esetleg ilyen képet? Csak tudnám mely képek azok!
Ki kéne tenni a képeket hogy beazonosítsuk hogy ezekre nem nézhetünk, töröljük gépünkről :-)
Ez ám a paradoxon! Vagy valahogy van lista ehhez? Sokat átneveztem, csak fájlnév alapján meg sem találnám talán. De törölném, de tényleg.
Tényleg... Nekem egyébként az "ismeretlen utazó" is elég ambivalens történet. Az ember, akinek fogalma sincs, merre járt, marhaságokat írt a képek mellé az albumába, vagy a fene tudja, mire szolgáltak ezek a képgyűjtemények... Tulajdonképpen nagyon szeretném, ha valahogy kiderülne, ki volt, de közben tartok is tőle, hogy egy nem különösebben nagystílű krakéler.
A vova-negatívok határeset, mert hamarabb találtatott meg a fényképező és így a képek adatai is, mint hogy azok a képek a Fortepanra kerültek volna. Az esetet akkor a 444 jól leírta.
A budapesti (budai és régebben született) embernek néha sok-sok időbe telik, amíg lefuttatja az összes honi emlékképét, majd gyanakodni kezd, hogy talán nem is budapesti a fotó, amit keres. A "megfejtetlen" képek pedig közben egyre szaporodnak!
Valamikor elkezdtem a "noinfo" képeket címkézni, hogy azok is kereshetők legyenek.