elvileg lehetne Nürnberg, viszont az 1936-os nürnbergiAdreßbuchban nem találok "Otto Rung" néven ,de még csak rokoni szinten se senkit, söt, az "Otto Rung"-ra folyamatosan valami dán írót hgoz fel találatként. Nürnberggel az a gond, hogy eléggé szétbombázták 45-ben. A fenti kép talán valahol a Trödelmarkt közelében készülhetett, esetleg a Königstraßeén, arrafelé vannak hasonló boltíves földszinti ablakok,meg a terep is lejt.
az Arcanum digitalizálta a Városvédők-féle Adalékok sorozatot, pár hét múlva publikálják. Jövő hét végéig ingyen elvihetők az eredeti kötetek, mínusz a Lipótváros két kötet, de az könnyen megvásárolható a neten. Tehát: Belváros, Belső-Ferencváros, Belső-Józsefváros, Belső-Erzsébetváros, Belső-Terézváros, Külső-Terézváros, Népköztársaság útja, Tabán. Némelyik kifejezetten ritka kiadvány. Ha valakit érdekel, kérem, írjon nekem az nkjvilagvege@gmail.com címre.
Igen, biztos fel-felbukkannak ilyenek a bolhapiacokon is, de az én kapacitásaim egy szisztematikus átfésüléshez vagy állandó monitorozáshoz sajnos nem elégségesek.
Igazából a gondolat úgy vetődött fel, hogy a fortepanozóknak hasznos lenne a telefonkönyvek kínálatának bővítése az Arcanumon. Én ebben szervezőként tudok közreműködni, illetve a lent taglalt esetekben adományozóként. A többit illetően a köz erejében bízom.
(A napokban a Városvédők Adalékok... sorozatát bogarásztam össze digitalizálásra, javarészt antikváriumokból. Az igazat megvallva a szent célra fordítható zsebpénzem ezzel most egy darab időre elfogyott.)
A bookline-n és a vaterán árulnak néha egyet-egyet, de ált jó drágán. Mondjuka ritka régebbieknél megértem. Ua furcsa is, hogy a rendszerváltás után ingyen adták évente a telefonkönyveket, hatalmas stószokban álltak a postán. Most meg egy-egy darabért elkérnek néha 10-15e Ft-t is.
Apám gyűjteményében megvolt Budapest egyéni '66, '71, '78, '81, '88 és a '76-os közületi. Elvileg meg kéne lennie, hacsak a lányom a legutóbbi nagy rendcsinálásban ki nem hajította az egészet. Hétvégén meg tudom kérdezni.
Az lenne, igen, csak az Arcanum nem szívesen állna neki ennek a pár darabnak, azért kértek meg, hogy gyűjtsek össze egy nagyobb készletet. Ha valakinek van ötlete, hol próbálkozzak - ezek szerint nem itt -, léci, mondja meg.
Az Arcanum Digitális Tudástár szívesen bővítené telefonkönyv állományát. Budapesti, vidéki, minden érdekli őket. Megkértek, hogy próbáljak minél többet egybeszervezni, mert egy-egy könyvnek nem szívesen állnának neki. A rendszerváltás előtti időszakból minden játszik, a későbbiek adatvédelmi aggályokat vetnek fel.
Ami engem illet, a következőket tudom beadni a közösbe:
1946 budapesti
1954 budapesti
1966 budapesti
1966 közületi budapesti
1986 közületi budapesti
Kérem, segítsetek, hogy minél többet tehessünk hozzáférhetővé!
"Az első három motorkocsit (1-3) a svájci NeuhausenamRheinfall-i SchweizerischeIndustriegesellschaft építette, villamos berendezését a genfi Compagniede l'Industrie Électrique et Mécanique szállította."
szerencsére a soproni villamosnak nem ilyen volt a festése...
Az kétséget nem tűrően kijelenthető, hogy a képen ugyanaz a villamoskocsi látható, amelyik a 291835 képen is, 3-as pályaszámmal. Ez a kocsi pedig a tejes élettartama alatt kizárólag Szombathelyen közlekedett.
vagy ha nem is konkrétan ugyanaz a jármü, de ki lehet-e jelenteni, hogy utóbbi kép is Szombathelyen és csakis Szombathelyen készülhetett, mert az így kinézö villamos a 3-as számmal az elején csak Szombathelyen közlekedhetett?