Igen nekem is bejön a cucc. Simán be lehet hozni, sok ilyen cég van, persze VÁM meg ÁFA rámegy, aztán egy trafó (az mennyi lehet?). És tényleg csak két oldalas, de mindenki szerint kenterbe veri a klasszikusat.
Sajnos elég nehéz (88 font, ha jól olvastam) úgyhogy csomagként nem tud hazajönni repülővel..
Az utólag betehető spirálos cucc is vonzó amúgy. A DW733-hoz van is, igaz, ott le kell szedni a fejeket hogy beférjen, aztán egyenként visszatenni.
Nekem a gérvágó mögötti elszívás még nem a tökéletes. De túlságosan nem zavar, nekem elég, hogy nem az gérvágó szekrény mögé hullik be a forgács. Az elszívó cső vége kb fél centire van az asztallaptól, így ami a közelébe esik le forgács vagy odasöpröm, azt elszívja. Nekem elég messze van a központi forgácselszívó, még nem volt lelkierőm a gyári gumival újra összerakni a teljes csövezést, mert nem egy emberes meló. Most csak ragszalaggal van összekötve a csövek, idomok, az meg nem zár tökéletesen, elég egy ici pici fars levegő és drasztikusan leesik az elszívás hatékonysága.
Ha a facsavar elfordul a menetben, tehát nem tudom kellően meghúzni a csavart, akkor mit ajánlanátok a menet javítására? Fa gitt, tapasz a menetbe vagy faragasztó + fűrészpor megteszi?
Én inkább csak a hazaszállítás + a szükséges trafó összköltségére. Paco vagy más linkelte nemrég, hogy simán megoldható a hazafuvar (vannak cégek akik ezzel foglalkoznak), csak lóvé kérdése.
Ha azt nézem, hogy az én Metabómhoz csak a spiráltengely kerül kb pnt ennyibe, ez kész olcsóság :-) Igaz ez "csak" vastagol, meg nem 4 oldalasak a karbidlapkák, hanem 2, ahogy olvasom. De a vélemények mind 5 csillagosak, az az egy 3 is a vevőszolgálatot anyázza, nem a terméket.
Én is módosítanék a gérvágó mögött úgy, hogy a berakott tartók mögé amennyire csak tudok betennék akár csak egy plexit vagy valami lapot, hogy minél kisebb helyről tudjon szívni kintről, másrészt a vastag elszívócsövet hátul megnyitnám, hogy a hátsó falnak ütközött port azonnal beszívja, alul nyitvahagynám, de sokkal kisebb lyukkal (hogy fent maradjon erő)
Ez persze elmélet, a gyakorlat kérdés hogy nézne ki.
Én simán csak a dw gérvágóra hátul ráeresztem a porszívót oszt vágok, nagyon minimális por marad, ha nem sietek a vágásoknál (a porszívó nem bírja a gyorsabb húzást, elszívóval gyorsabban mehetett a dolog, de az még nincs kialakítva rendesen) Nem szabad, de én minden nélkül vágok gérvágón, nincs rajtam szemüveg és szívás nélkül sincs szívás vele.
Asztalin azért van szemüveg, oda szélezésnél nagyon is kell :D
Pontosan. Én rengeteget yt-ozok, ugyanezt tapasztalom. Szóval én onnan közelítettem, hogy aki tényleg akarja, feltekeri /hogy ne muter kezdjen el csuklani/ :)
Nade itt a nem listázott, eredeti hangerős. MINDEN eredeti hangerőn van - a fűrész is, énszóttam :D
A YT videók többségénél nekem a hangerő csuszka a videoablakban kb 20 %-os állásban van mert különben üvöltenek mint állat. Nálad fel kellett vennem 70% fölé, különben nem hallottam semmit. Ez lehet az amit Győző említett. De onnantól nincs gond szépen hallani mindent (csak majd a következő videónál vissza kell húznom).
Az Wingyógy hangerő-szabályozója eközben fix 50%-os állásban maradt.
Semmit nem látni? :-O Ezt nem értem. Ez az első képkocka, ez tart 4 mp-ig.
Aztán ez jön és végig látni mindent:
A hangot meghallgattam telón, notin, PC-n, fülessel. anélkül ... nem vagyok egy hiúz :D, de nem kell megerőltetnem magam hogy halljam jól a dumát. A fűrész felpörgése az szándékosan nagyon halk, hogy aki fülessel hallgatja, ne süketüljön meg. De a szöveg az tökjól hallható - nálam.
Namost vagy én vagyok a hülye és értelmezek valamit nagyon félre, vagy túl nagy jelentőséget tulajdonítok a kék/pirpos kábelek funkciójának. De itt is a korábban emlegetett lengyel videóból nyert tapasztalat segített.
Ezt a ferdeséget nem fogod tudni ugyanazon a helyen állítani/igazítani. Máshova kellene áttenni, ügyelve a merőleges fúrásra. A régi furatot mivel nem lesz használva, lehet fatapasszal is vagy fatiplivel betömni.
Ma egy picit módosítottam a nagy einhel tolós gérvágóm asztalát. Eddig az asztal mögött egy fa kereten egy szemetes zsák volt, abba söpörtem le a forgácsot, de sok ment mellé, és nem is tetszett az a megoldás. Miután már van forgács elszívás a gépnél ideje volt elkészíteni oda egy polcot. Azután készítettem egy felső polcot is a nagy műhely asztalom polcának folytatásaként.
Pár darab fóró-csavarozót, hőlégfúvót, tűszegezőt eddig össze vissza tároltam ahol éppen volt hely, most csináltam nekik tartót 110-es maradék, hulladék pvc cső darabokból, amiket az elszívó rendszer készítésénél vágtam le.
A felső polc tetején meg szépen elfér pár fúrókészlet, meg a tápegységi a gépeknek.
Nem nagy alkotás ez, de szükség volt rá, hogy mindig kéznél legyenek a gépek.
Ezt én is megtapasztaltam. Szegmentált vágódeszkában volt padouk is, és az egészet csiszoltam. Mint amikor a villanyszerelők a falba marják a csöveket, olyan lett az egész műhely.
Egyébként meg szép fa, de én inkább csak ilyen "színezésre" használom.
Nekem meg ahhoz nem volt szerencsém még. A padouk is érdekes. Finoman csiszolt felületen zsírosnak tűnik, pedig tök száraz. Ahol nincs olajozás, ott idővel fehéres "lepedék" jelenik meg rajta, de akár ronggyal is letörölhető.
Igen, a bácsi engem is elvarázsolt az egyszerűségével és a félelmetes hozzáértéssel. Az unoka iránti szeretete pedig sugárzik szinte.
Elnézve a bácsi videóit, olyan jókat mosolygok magunkon. Mit össze tudunk nyűglődni tizedmiliméteres holtjátékokon, meg lágyindításon, meg kilowattokon ... neki meg meghozzák reggel az onokát csónakon, előveszi a kb. 10 db kéziszerszámát, és milyen boldogan csinálja neki a jobbnál jobb játékokat:
Ezek a markolatok .. már régebben is kalap megemel, most is.
Nem tudom bíborszívvel (amaranth) dolgoztál-e már, nekem a padouk az ismeretlen. De így a videó alapján, ahogy a nagypapa megmunkálja arra tippelek, hogy az hasonlíthat nagyon a padouk-ra, hogy az is olyan kemény mint az üveg, és igen, porzik nagyon mikor csiszolom /csak annak bordó pora van :-)/. Meg mikor a bíborszivet fúrtam, azt hittem menten kimegy az egyébként jó állapotban lévő forstnerem éle.