Ami nagy difi a kombi gépüknél, hogy az átszerelés annyi, hogy az elszívó csonkot alulról atteszed felülre, asztal fix, nem tud nem pontos lenni, ill vastagoló asztala is sokkal hosszabb.
BD sajnos nem viszi lejjebb az árát és a 600000 Ft környéke már akciós ár xd
Van a Dewaltnak csak egyengetője is? :-O Én csak k. drága kombigépükről tudok, de az tényleg eszetlenül drága.
Az már 5 évvel ezelőtt sem volt olcsó, de a mostani árához képest még mindig "ingyen" volt: ~350-380eHUF-ra emlékszem, akkor a HC260 250e volt, azt a +100ast nem akartam kifizetni.
"A Bizottság elnöke a februárban kezdődő gazdasági tárgyalásokra utalva elmondta: nem szeretnének vámokat és kvótákat a Nagy-Britannia és az EU közti kereskedelemben,"
Ha jól értelmezem, akkor ez még nincs eldöntve, lesz-e, mennyi, hogy, mikortól ... azaz "gazdasági" brexit még csak ezután jön. Több hónapos boxmeccs (?)
Hobbit kolléga távollétében én is megvédem a darázst. A kisebbik körfűrész is, meg a vastagoló is szépen működik.
Nem kellett 1 hetet fordítani a gyártás befejezésére, és a mai napig - most már 2 éve - az eredeti beállításain sem változtattam. (csak azt állítottam amit valamilyen karral, tekerentyűvel lehet. Csavarhúzót, kulcsot nem kellett elővenni hozzá)
Azóta van excenterem is, meg behajtóm is tőlük. Azok is dolgoznak rendesen.
Egyengetőt is vennék tőlük, ha nem adnák olyan K...egyetlenül drágán.
A Lutz-ra egyébként 2. jelentkező vagyok.
bájdövéj: Megy innen valaki Zszentgrótra szombat reggel ? :)))
(nekem az a mottóm, hogy nincs tökéletes gép, csak még nem találkoztál olyannal aki jogosan szidta)
Nos, nekem az utóbbi pár évben volt szerencsém begyűjteni pár ilyen cuccot. Van egy egész hosszú listám, ami a célra tökéletes és nincs szükségem jobbra. Szerintem neked is van ilyen asztalos eszközöd. :)
Éppen a minap láttam egy fickó pozitív/negatív véleményét a Kapex-ről, aki eddig elmondása szerint csak DeWalt-ot használt. Videó link
A legnagyobb negatívumként a ravasz mechanizmusát említette, ami a bemutatója alapján háááát... tényleg necces, ha mind ilyen. Engem még az is zavart eddig az összes gérvágómon, hogy a hüvelykujjammal egy külön kis kart kell meghúzni, hogy le lehessen hajtani, ezt a Kapex-es megoldást ránézésre én sem tudnám megszokni. A fogást még csak-csak, de a gombokkal való játszadozást... tuti szétszedném az első nap... :D
De Paco sem azt írta, hogy azt írtad, hogy ... ez nem jött le igazán neked ... na mindegy.
Visszatérve a gérvágódra, ami még nincs. Nem fogsz olyat találni 100k alatt amire valaki valamit ne mondana (rosszat).
A Metabora sem, a JET-re sem ... olcsóbbakra még inkább igaz ez. De van akinek élhetőek ezek a problémák (képkeretnél mélyebbet sosem vág, ott meg nem jönnek elő annyira a "mélységi" szögproblémák), vannak akiknek nem fáj beállítani, kicsit hozzányúlni a géphez ... ezt kell figyelembe venned. Sokan azt is derékszögproblémának állítják be, ha 300mm-en az átfordítás után, a (lehetőleg egyenes) ütközőnek tolva yí két darabot, az illesztésnél az egyik végén egy hajszálnyi rést találnak. A szó szorsos értelmében: igazuk van, az nem lehet derékszög. Kérdés, az adott eltérés mikor okoz problémát. Egy laborban biztos jót rugóznának rajta, egyébként meg .... (?)
Vagy Kapex. De az nagyon nem 100K :) Egyszer majd töltök azzal is időt, hgy találjak rá anyázást (nekem az a mottóm, hogy nincs tökéletes gép, csak még nem találkoztál olyannal aki jogosan szidta), de itt eddig még csak dicsérték.
Bocsánat, de egy szóval sem említettem, hogy a Dewalt rossz lenne. Mivel én nem kérdeztem sógoromat konkrétan milyen gépekre értette, vegyük úgy, hogy nem szóltam semmit. Így remélem a fórumtárs érzékenysége sem csorbul :-)
Értem én, ha valaki adott márka fan, és nem jól viseli, ha egy rossz szó is illeti az adott márka termékeit, én pl. Makita kedvelő vagyok, van csavarbehajtóm, csiszolóm, ütvefúróm, legutóbb körfűrészem lett, de találkoztam olyan gépükkel, amihez nem tudom, hogy adta a nevét a Makita.
"De én jól elvagyok a fent emlegetett Metaboval is."
Metabo témakörben még ezt a videót esetleg nézd meg, nemrég követtem el. A Metabo gérvégók konstans problémája (annak aki használná), a világítás/lézer egy idő utáni nem működése. Nem egy olyan fícsör, ami nélkül élni nem lehet, igazán pontos vágásindításhoz nem is azt használom, de néha bekapcsolom ha csak úgy nagyjából akarom gyorsan látni, hol csapja el a fűrész az anyagot.
Illetve van egy "hiányossága", bár ez sokak számára élhető hiányosság: a lágyindítás hiánya.
Előbbi probléma jó eséllyel arra vezethető vissza, amit a videóban is emlegetek: egyszerűen kisprórolták belőle a kosz elleni védelmet, azaz: ki köll pucolni. Aztán meg befedni valami szilikonos bizbaszzal.
Az utóbbit pedig a gari lejárta után - csak kíváncsiságból hogy meg lehet-e oldani, meg azért csak jót tesz a kopó alkatrészeknek is a motorban - kipróbáltam, egy lengyel videónak köszönhetően sikerült is. Mivel az elektronika dobozában épp nem fér a legtöbb lágyindító, elég nehéz úgy beszerelni hogy ne legyen nyoma, ld. esetleges gari érvényesítését később.
Emlékeim szerint DeWalt asztaliba viszont itt szereltek be hasonló lágyindítót, amihez megbontani különösebben nem kellett a gépet.
Keep calm. Nem tetszik érteni az utalást. Az emlegetett fórumtárs nagy DeWalt rajongó, és a "DeWalt csak jó lehet" :)
Szerintem Paco szándékosan írta így a lesz-t. De majd elmondja.
Amúgy rákerestem erre a JET gérvágóra, ki mit mond. Számomra sok köszönet nincs benne, mert orosztudásom nem kicsit kopott meg ... ezt nem is értem, csak a ruszkik veszik???
Az 1-2 perces videókat meg az üzletben a pult mögött mutogatósakat helyből kihagytam, ilyenkor a műhelyszagú videók jöhetnek csak szóba. Az első 10 videóban nem találtam különösebb utalást a derékszöges problémára, az egyikben a 45 fokot nem találták pontosnak de (gondolom) azt magyarázták, a vezető mögötti csavarokra mutogatva, hogy azt állítva lehetne orvosolni. Bár hogy őszinte legyek, egy normális módszert nem találtam a vágáspontosság ellenőrzésére.
Az viszont feltűnt, az egész gép kísértetiesen hasonlít a Metabo gérvágómhoz. A KGS 254M-hez, de a kisebb JET (8L) is. Nem azt mondom hogy átcímkézett, de részleteiben néha ugyanaz, néha majdnem ugyanaz .. érdekes.
Azért kíváncsi lennék lanrider mit tett a pontatlanság javítására. A vezető sík-e (egyenes -e ->egy darabból van), ha nem azt próbálta-e síkba csiszolni (maratni), vezető volt-e állítva ... ilyen finomságok érdekelnének. Mármint .. ha meg akarnám venni :) De én jól elvagyok a fent emlegetett Metaboval is. Halkan és mellesleg jegyzem meg, belül van a fájdalomküszöbödön.
Makita 5903 r 2000w 235 lap ha ügyesen építed be 80 mm-t tudsz vágni vele.
Használtan néha kapni 40-50 környékén.
Vagy Festool de az min. a duplája a Makitának.
Nekem egy ilyen Makita volt beépítve vagy 4 évig hibátlanul tette a dolgát.
Kb 1 hónapja adtam el 45-ért.Csomó helyen hirdettem jöttek az okos kommentek aztán jött egy ács ,vágott kettőt egy gerendába vele.Lerakta a pénzt és mondta ez kell neki.
Sajnos Makita csúszósínes nem fér bele a 100 ezres büdzsébe. Sem a Dewalt, amit még tetéz nálam , hogy sógoromnál a Dewalt gépek nem jöttek be a műhelyben, így egy kicsit óvatos vagyok velük.
Milyen motorral hajtod majd? Ablaktörlő? Valami egyéb áttételes moci? Nekem egyelőre az ablaktörlő bejött. Anno gondolkodtam még valami erősebb léptetőmotoron is, de őszintén szólva megakadtam ott, hogy szükséges teljesítmény (torque). Pedig azt sokkal jobb lett volna (?) sebesség szempontjából vezérelni. Aztán mivel több videóban is ablaktörlőt használtak, gondoltam nekem is jó lesz, PWM kontrolerrel. Meg autóbontóból olcsón be is lehet szerezni.