Szerintem feleslegesen terheled itt a békés és hatáskör nélküli fórumlakókat. Küldd el ezt a kérdést az illetékes asszonypajtásnak is, egyből megoldódik a dilemmád. :))
De hogy némi fa is legyen még ha nem is bútorasztalos, hanem épületasztalos.
- Valamikor idén svédpadlót szeretnék lerakni. Ezt elvileg egyszerűnek tűnik kiválasztani. Némileg bonyolít, hogy padlófűtésre lesz.
- Sőt, konyhapultra is szükségem lesz majd, az asszonynak az előző 4 centis tömör tölgy nagyon megnyerte a tetszését szóval az is tömörfa lesz. Önmagában ennek a kiválasztása sem lenne nagy kunszt.
Itt jön a csavar. Ha már libus legyen hájas, szóval ugyanabból a faanyagból szeretném. Ráadásul egzótából.
Négy fafajt írtam össze esetleg ha van kedve valakinek véleményezni őket mindkét szempontból az érdekes színfolt lehet a döntésemben.
Öööö..... Ahogy én Mléxem: Van egyszer a Poszeidon gyermek Rhodé (akit én fiúnak tudok Triton öccsének). Meg van a másik Rhodé aki valóban lány az meg egy nimfa volt (talán Rhodosz szigete kapta tőle a nevét?). A kettő nem ugyanaz. De nem olyan egyszerű ezekben eligazodni, mert eleve ógörögből fordították, meg nem is egy ember, az írásmód is fura számunkra, akár a kettő csak névazonosság is lehet vagy kicsit más név, de magyarra átírva ugyanannak tűnik..... szóval én mindent el tudok hinni. Meg aztán K régen volt amikor utoljára a görög regéket olvasgattam, van annak vagy 30-35 éve - szóval szarul is emlékezhetek.
Azt javaslom, ne a spéci featureöket keresd, hanem a megbízhatóságot, masszivitást.
A tekerős állítás egy kb hétkilós marónál azért jó, mert nem mindenek olyan a bicepsze mint Arnoldnak. Egy 1200wattos könnyű kézi marónál nem sok haszna van.
Az aldi-lidl cucc felett van szerintem a bosch pof. A mélységállítóját utálom, de amúgy tartós, megbízható, masszív szerkezet.
Azokat, amiknek ilyen nagy kiálló szarv nyelük van, nem szeretem, szerintem nem olyan masszív érzés fogni. És amúgy is, minnél lentebb van a nyele, annál jobb vezetni.
A MOF 001 nem jó? Kisebb, bár az ára annak sem "középkategóriás". Igazából azt lenne jó tudni, mit értesz ez alatt. Árkategórát? Teljesítményt? JOF 001 már megint csak "klasszik" módon állítható.
Elkészültem a hengercsiszolóm átalakításával futószalagosra. Nagyon pöpec lett. Köszönöm a segítséget itt a fórumon pár ember tanácsaiért. Készítek egy kis leírást is róla, meg pár fényképet, ha kész leszek vele akkor közreadom szabad felhasználásra.
Olyan maróról nem tudok, amin ugyanúgy, mint a Tritonon (a markolat tekerésével) lenne a magasság állítható. De szerintem nem is ez a legjobb tulajdonsága neki :) Mondom ezt Triton (TRA001) tulajként.
Volt (Bosch) és van (kis DeWalt) olyan maróm, amiken ilyen plunge üzemmódban klasszikus módon állítható a magassága, de sosem éreztem hátrányát hogy nem tekergetve állítom.
Szóval ha tekergetni akarsz: Triton (CMT).
Olyat találtam, amin a lockolás a markolatba van építve, de a magasságot itt is lenyomással/felengedéssel állítod, nem tekeréssel. Dewalt DW 621-QS. Ára alapján nem mondanám középkategóriásnak:
Most komolyan ezen felkaptad a vizet? Ezzel csak örömöt okozol a mínuszoló agybajosnak és elérte a beteges célját. Ha mindenki így reagálna, már régen megszűnt volna ez a topic (is).