Végül vettem a Dictumtól 2 fűrészt és egy apróságot. Szomorú, hogy ugyanez a magyar cégtől a német szállítási költség ellenére is több mint 3000 Ft-tal lett volna drágább. Összesen kb. 23000 Ft volt, szóval ez 10% feletti különbség. Ez van.
Az Uni-Max cseh cég, de a kínálatuk legnagyobb része kínai. Én egy kis kompresszort vettem tőlük. Gyorsan, pontosan szállítottak. Amikor a hajtókar belül leesett, nem vettem igénybe a garanciát, inkább megjavítottam magam. Ha jól értem, a garanciára vissza kellene küldeni nem kevés pénzért Csehországba aztán várni, amíg valami történik. Jó esetben küldenek egy újat. Ami rossz esetben megint elromlik.
Köszönöm, ez konkrét volt. Ahogy végignéztem itt a választékot, kb. a legjobbat néztem ki véletlenül. :)
Van némi tapasztalatom, a Dictumtól vettem 2 ugyanilyen fűrészt,amik nagyon jók. Van egy Tajima fűrészem is, valamilyen másik fajta, azt pl. nem kedveltem meg, pedig elvileg az is keresztvágó. Azt szeretném kiváltani valamilyen jobbfajtával. Szóval japán fűrészből is sokféle van. Az a Bahco is lehet jó, de kétoldalast nem szeretnék most.
Amit kinéztél, az egy Z-Saw, ez az egyik legnagyobb japán gyártó, a minőséggel nem lesz gond.
A finom fogazással és a minimális terpesztéssel csak óvatosan, mert nagyobb gyakorlatot igényel a használata, könnyebb eltévedni vele az anyagban akkor is, ha már belemerült a fába. Nagyon csavargatni / tekerni sem kell hozzá a lapot, könnyű elcseszni.
Elsőre szerintem valami durvább fogazású és nagyobb terpesztésű, vastagabb katabát vegyél.
Hogy a képen melyik vágás mivel készült, szerintem kitalálod :)
Kis segítséget szeretnék kérni japán fűrész vásárláshoz. Finom fogazású keresztvágót keresek. Van hosszvágó fűrészem és egy Dozuki is (ilyen). Kb. olyat szeretnék, mint ez a Dozuki, csak merevítés nélkül, mert időnként keskeny ez a penge így. Ezt néztem ki első ránézésre, de ha van jobb ötlet, megköszönöm.
Sőt, ha vannak valakinek tapasztalatai ezekkel a fűrészekkel, lenne még kérdésem: itt van számtalan Kataba változat. Azt látom, hogy a hosszukon kívül a terpesztés a különbség, no meg az ár. Mit jelent ez a gyakorlatban? Van elképzelésem erről, de hátha a gyakorlat mást mond, mint amit gondolok.
Ez a cseh cég elég megbízható, sokan rendeltünk már innen sok dolgot, normális ügymenet van, lehet tőlük rendelni nyugodtan bármit. A garanciális ügyintézés nyilván nem mindig könnyű, de egy satu talán nem tud elromlani. Ha olvasgatsz, láthatod, hogy vettek itt többen is york satut, ami szintén cseh cég de amennyire tudom, jó cuccai vannak, és a weblap is működik.Csak hogy legyen még egy cseh oldal, innen is bátran lehet bármit venni, pl. satut is.
Sajnos manapság ezeken a közeli külföldi oldalakon jobb és olcsóbb dolgokat lehet venni, mint itthon, de hát ez a globalizáció. Még mindig jobbak ezek a cégek, mint mondjuk a sokszor bizonytalan minőségű kínaiak.
A cianoakrilát pillanatragasztók megkötve szintén veszélyztelenk, de nedvesség hatására hajlamosok lebomlani , akár mérgező összetevőkre.
Vagyis nem mérgező, kivéve amikor mégis :) Na ezért kell foodsafe cuccokat használni a kaja körül, mert nem gondolhatsz mindenre, és hülyeség kockáztatni mikor van biztonságos alternatíva. (Szerintem a golflabdát a pinre tevés előtt megnyaló faszi sem gondolta, hogy a labdán levő növényvédőszer-maradványokból összeszed hosszú évek mikrodózisaiból egy májcirrózist, pedig ez történt.)
Nekem hirtelen nem jut eszembe olyan boltban kapható faipari ragasztó, amelyik a teljes kikeményedés/kötés után kifejezetten mérgező lenne.
A PVAC teljes polimerizáció után veszélytelennek tekinthető. Az epoxy és PU ragasztó is, bár nagy hőhatásnak kitéve távozhat belőle mérgező anyag.
Az urea-formaldehid, fenol-formaldehid ragasztókból gőzölöghet ki valamennyi formaldehid a használat során (de ilyeneket ipari termékekben szoktak használni)
A cianoakrilát pillanatragasztók megkötve szintén veszélyztelenk, de nedvesség hatására hajlamosok lebomlani , akár mérgező összetevőkre.
Horror eléggé, nekünk biztosan. Ezért lenne jó valami minőségi darab a gagyi lemez zsanérok és ezek közé. Elég sokat keresgettem már ilyesmit angol és német nyelven is, de nem találtam igazán jó forrást itt EU-n belül. Finetools árul Brusso-t pl. Van is az a doboz ami megérdemli, de na…nem visz rá a lélek. Temu-t, ali-t néztem, de az elveimet még nem adnám fel, hogy onnan rendeljek..:)