A történet ugyebár arról szól, hogy a gépet mozgatod-e a munkadarab felett vagy fordítva, a munkadarabot a gép előtt. Bár nem pontosan értem, hogy mit is akarsz, de úgy gondolom, hogy egy sarokcsiszoló és fazékkefe kombó lenne a jobb megoldás. De elképzelni is nehezen tudom bringásként, hogy miféle járműhöz kellenek ilyen durva eszközök...
Hátha csípőből tudtok segíteni (miután már egy fúróba fogható drótkefével eltöltöttem kb. 2 napot egy felújítandó csepel bringa részeinek rozsdátlanításával): egy ilyen csodakettős köszörűre
Vagy valami értelmes alternatíva mondjuk max 50-60k árkategóriában ?
(A cél az lenne, hogy 90-es szögeket lövő puskát meg tudjon hajtani, mint pl a szabad paraszt által linkelt extool cucc, vagy valami rendes bostitch, ha találok valahol bérelhetőben) 5x10-es pallókat lövöldöznék vele, a'la Ács Budapest :)
Metabo KS55FS Hosszas hezitálás után ezt a kézi körfűrészt vettem alu öntvény a talp , a vezetősín nagyon drága én szeretnék csinálni hozzá mert a gép talpán van erre nút.Már meg van a léc fából ami ebbe a nútba beleül. Ezeknek kell csúszni egymáson .
többeknek van itt, vagy ez, vagy a klónja, vagy az eredeti makita. nekem a kezemben nem volt.
maga a forma:
élmarónak teljesen jó. lekerekíteni, szélezni. sablon mellett marni. fix talp nekem nagy vágyam. azon pláne alacsonyan van a fogantyú, jól lehet sablonon, felületen menni vele.
mély horonyhoz, csapozásokhoz kicsit kevés a 700W, dehát lehet óvatosnak lenni, kicsit fogni, több menetben marni.
Én a Nagart által forgalmazott antik viasszal kentem le az asztalom felső kópó rétegét (rétegelt lemez), egyszer. Még ma is úgy csúszik a teteje mint az állat.
Szerintem feleslegesen terheled itt a békés és hatáskör nélküli fórumlakókat. Küldd el ezt a kérdést az illetékes asszonypajtásnak is, egyből megoldódik a dilemmád. :))
De hogy némi fa is legyen még ha nem is bútorasztalos, hanem épületasztalos.
- Valamikor idén svédpadlót szeretnék lerakni. Ezt elvileg egyszerűnek tűnik kiválasztani. Némileg bonyolít, hogy padlófűtésre lesz.
- Sőt, konyhapultra is szükségem lesz majd, az asszonynak az előző 4 centis tömör tölgy nagyon megnyerte a tetszését szóval az is tömörfa lesz. Önmagában ennek a kiválasztása sem lenne nagy kunszt.
Itt jön a csavar. Ha már libus legyen hájas, szóval ugyanabból a faanyagból szeretném. Ráadásul egzótából.
Négy fafajt írtam össze esetleg ha van kedve valakinek véleményezni őket mindkét szempontból az érdekes színfolt lehet a döntésemben.
Öööö..... Ahogy én Mléxem: Van egyszer a Poszeidon gyermek Rhodé (akit én fiúnak tudok Triton öccsének). Meg van a másik Rhodé aki valóban lány az meg egy nimfa volt (talán Rhodosz szigete kapta tőle a nevét?). A kettő nem ugyanaz. De nem olyan egyszerű ezekben eligazodni, mert eleve ógörögből fordították, meg nem is egy ember, az írásmód is fura számunkra, akár a kettő csak névazonosság is lehet vagy kicsit más név, de magyarra átírva ugyanannak tűnik..... szóval én mindent el tudok hinni. Meg aztán K régen volt amikor utoljára a görög regéket olvasgattam, van annak vagy 30-35 éve - szóval szarul is emlékezhetek.
Azt javaslom, ne a spéci featureöket keresd, hanem a megbízhatóságot, masszivitást.
A tekerős állítás egy kb hétkilós marónál azért jó, mert nem mindenek olyan a bicepsze mint Arnoldnak. Egy 1200wattos könnyű kézi marónál nem sok haszna van.
Az aldi-lidl cucc felett van szerintem a bosch pof. A mélységállítóját utálom, de amúgy tartós, megbízható, masszív szerkezet.
Azokat, amiknek ilyen nagy kiálló szarv nyelük van, nem szeretem, szerintem nem olyan masszív érzés fogni. És amúgy is, minnél lentebb van a nyele, annál jobb vezetni.