nincs vele gond. 40 mozdonyt biztosan átszereltem már AC-ről DC-re. a magasabb nyomkarima valóban okozhat gondot 2.1es sinen. én magam részéről kerülöm, feleslegesnek tartom.
Ugyan én nem vagyok szakértő - de már szívtam meg Maerklinnel - és nem a motornál....
Kaptam átszerelésre egy már décésített, de még analóg Märklin AE3/6 II mozdonyt.
A kerekei is DC-sek? Nem, nem arra gondolok, hogy a két kerék között megszüntették az elektromos kapcsolatot, hanem hogy új kerékszettet is kapott? Az esztergálás még talán segít a nyomkarimán, de a keréknek a futó felülete is más a maerklinnek, meg más a kétsínes DC keréknek... Nagy eséllyel fog siklani...
Tőlem tapasztaltabb dekóder beszerelőktől kérdezném: Kaptam átszerelésre egy már décésített, de még analóg Märklin AE3/6 II mozdonyt. Ez már a kis kocka szénkefés változat. A motorja még tekercses. Véleményekre volnék kiváncsi. Alakítottam már át házilag állórészt neodímium mágnesesre, sajátot, de maradt analóg, ott megtáltosodott. vagy vetessek egy gyári mágneses állórészt, vagy vetessek egy komplett átszerelő kitet öt pólusú motorral? Dekóder választás miatt informálódok. Elsősorban dekóder-motor illesztés érdekelne, melyik dekóder "bírja" a legjobban? vagy mérjek áramfelvételt és döntsön az?
A hétvégén beleakadtam egybe. Nekem Märklin MS2-es vezérlőm van, ez tud "keresni"is, nem kell rögtön átcímezni a mozdonyt. egy Roco V200-ba volt beforrasztva egy ilyen. nem sok választott el tőle hogy ne vegyem ki, de olyan igényes volt a munka, hogy lehűtöttem magam. összeraktam, elcsomagoltam a mozdonyt, és akkor vettem észre, hogy a dobozára ráírták: A20.... hopp, mondom egy gyors próba, manuálisan új mozdony felvétele, cím: 20! jéééé működik! A roco-sok se tudtak mit kezdeni vele, megpróbálták átcímezni, nem sikerült. Per pillanat ennyi tapasztalatom van velük.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Régi dolgaim között találtam ezeket a dekódereket. Kb. 10-15 éve egy német Ebayes vásárlás csomagjában volt. Interneten keresgélve sehol nem találtam, hogy milyen dekóderek lehetnek. Hálás lennék ha tudna valaki segíteni.
Vasúti raktárakról találhatok valahol jó fotókat, esetleg valami főbb méreteket tartalmazó rajzot? Terepasztalra építenék magamnak és a tervezéshez jól jönne valami kiindulási alap