Én nem mennék bele ilyen fix meghatározásba mert akkor már az anyagot meg az elvárt felületi érdességet is meg kellene adni az ennyi adat meg már összezavarja a népeket :P
Egyszerűbb dolgot választottam és olyat ami tetszik, mert akkor megy a legjobban a munka vele. Illetve olyan technikát amihez nem kellenek különleges vésők, elég az ami nekem van. Hársból készült egyébként. Azzal a legkönnyebb elkezdeni a faragást én úgy tudom.
Kezeletlen fát szépen és olcsón lehet "pácolni" ruhafestékkel. Megveszed azokat a színeket amikre tippelsz és kikevered a kívánt árnyalatot. (Persze próbakenés és száradás után tudod meg mennyire stimmel.) Egy ezresből megúszható még ha 5-6 színt is kell venned...
Jó lenne megtudni milyen is az a tokmány csatlakozás. Ha morse kúpos akkor csak egy határozott mozdulettel fel kell ütni rá, és onnantól önzáró. Van amelyiket belülről* még biztosít egy balmenetes csavar is.
Sziasztok! Most vettem egy haina oszlopos fúrógépet és össze is tettem!De a tokmányt csak ráhúzni tudom és egy kicsit megszorul,meghúzni nem lehet?Tudtok ajánlani valamit mit tudok csinálni vele? Köszönöm!
Emberünket kérdeztem a fél colos csuklófej kibírta - e oszt igen (mondjuk condort ezért is szeretik a szerelők, sokat elbír), de szép banán lett a karból xd de a mozdonyt meg tudta csinálni xd
Milyen plexilapról van szó? Az alap készletben 3 is van, az egyik hogy nagyobb nyomást, biztosabb fogással mehessen, rá lehet fogni, félkör /kocka.
Szakmámból adódóan megtanultam nincs lehetetlen és van lehetetlen is. Mostanában egyre gyakoribb az elviszem a fél colos condor erőkart, de tuti nem hozom vissza = 1 méteresre ráhúznak még 2 méter csövet és hadd szóljon következik xd
Eddig azt hittem láttam sok dolgot, neeeem, ez az autóipar egy katasztrófa xd
Tehetséges vagy. Én is nézegettem már videókat, ott olyan könnyűnek látszik, de képzelem, mi lenne belőle.
Amikor a macskaórát csináltam, százszor elolvastam egy macskafaragós cikket, hogy a fülét megcsináljam. Elfogadható lett, de bonyolultabb dolognak nem mernék még nekiállni. Ráadásul cseresznyefából volt az óra, nem igazán faragáshoz való a keménysége.
Igen, majdnem ezüst bútor lett belőle itt is, mondván az mindenhez megy. :)
Hausch: ez nekem kicsit messze van Szegedről.
Ez a Godmorgon fürdőszoba talán mosott tölgy fantázianevű lapja, elég nagyok az színeltérések lapon belül is, mintha a penészes fát akarták volna szimulálni és valahogy minden lapnak, amit megnéztünk sikerült markánsan eltérni árnyalatban. Végül valami drága Katstamonu lapot választottunk, ez is eltér, de legalább tetszik. A magyar lapok 6400-a helyett 8400 négyzetmétere, remélem a második is szabott ár, mert elfelejtettem rákérdezni.
Majd megszokjuk, hogy ne nézzük egyszerre a két szekrényt. :)
Itt próbálkozz esetleg, talán anno Stolaztól jött az infó... Megelégedéssel használjuk, amit tőlük kaptunk. Árakat nem tudom, mennyire mérik drágán, máshol nem voltunk, de az IKEA fekete-barnára kapásból tudtak javaslatot (bemondásra!) adni és ha nem tudnám, hogy két eltérő bútorlapról van szó akkor fel sem tűnne. Színe tökugyanaz, a lapszabászatos felülete "fább" :D
Bementünk ma a lapszabászatba egy IKEA szekrényajtóval (kéne egy plusz fürdőszobaszekrény, de megszűnt a sorozat), hogy na ilyesmit keresek. Ki lettünk diszkréten röhögve. A második helyen végül találtunk valamit, ami nem jó, de nem is tragikus, cserébe drága. De legalább megtudtuk, hogy direkt gyártatnak maguknak saját színeket, nehogy már olcsón lemásoljuk/kiegészítsük a bútoraikat. Ha változást akarsz, dobd ki az egészet és vegyél tőlünk újat.
Nem volt szerencsés a fogalmazás, azért írtam a plexis megoldást mert nem jutott eszembe a fix talp elnevezés és ugye nekem ez a fix talp a rá szerelt plexi talppal együtt jött a csomagban. azt pl nem tudom hogy fogtam meg a vissza záráskor, arra biztos nem fordítottam figyelmet, hogy a testet és a tekerőt egymással össze fogva rögzítsem. lehet ez volt a hiba?
Tudom, bár nekem piros volt. Mint vezeték és áram nélküli fúrót tettem fel, és nem is úgy írtam, hogy én ilyen amerikánert... mert sejtettem, hogy ez nem az.
Én viszont egy valamit nem értek(nekem is van a "nagy szett" a kicsi DeWaltból, plexi lap is)
"a plexi lappal használva pontosan nem lehet rögziteni. amikor vissza zárom a szorítást pár tizedet elmozdul."
Plexi lap nélkül nincs ez a probléma? Van ugye a fix talp (arra lehet a plexit feltenni), meg van a kétkezes. Meg fogom nézni, de nekem eddig nem tűnt fel hogy a beállított mélység elmozdulna (tán a plexit eddig egyszer sem tettem fel, legalábbis nem rémlik). Kioldom a békazárat, tekerem a menetes emelőt, megfogom a testtel együtt, visszazárom - a békazár ugye kerületében szorít rá, nem tudom hogy mozdulna el. De meglesem, kíváncsi lettem.
Nekem is van egy kisebb példány, még a lengyel piacon vettem gyerekként egy kis barkácskészletet, abban volt. Régebben nyomtatott áramkörökbe fúrtam lyukakat vele 0.5-ös szárral, mert a rendes fúróm tokmánya nem tudta megfogni az ilyen vékony szárat.
jó gép ez nem vitás sokkal jobb mint a makita, de azért a plexi lappal használva pontosan nem lehet rögziteni. amikor vissza zárom a szorítást pár tizedet elmozdul. simán lehet, hogy én nem tudok valamit.
Nem értem miért szórakoztok itt. Ha már drága legyen DeWalt D26204K-QS
Simán használható nagy maró helyett is, nálam sokáig egyedül szolgált és nem hiányzott másik gép.
55mm marásmélység, 8mm rendszerint elég, könnyű és van egy nagyon jó marótalpa. A makita meg se közelíti se az alapgép, se a kiegészítők minősége, használhatósága.
Nehezen bírok elképzelni olyan eshetőséget amikor a már összeépített fiókban akarok a szélébe nútot marni, de mint mondtam biztosan akad olyasvalaki akinek szüksége van rá.
Keresel egy 3D nyomtatós havert, sztem kétsöré' kinyomtatja neked. Ha nincs, én is kinyomtatnám annyiért ... de többe kerül a postaköltség, 2x, mint az anyagköltség.