A domain név (rátenyereltek a billentyűre és beregisztrálták ami kijött a képernyőn), 4 féle színben (nyilván, perszehogy, a kék tökmás mint a többi, de azok is PS színezettek) további 7 dollárért ideszállítva, mindösszesen 34$-ért, egy 1800W-os, 300-as gyalut.
Meg lehetne épp próbálni, elvileg a PayPal "megvéd" (már ha tényleg ők a fizuszolgáltatók, és nem az is vmi kamu) - de sztem hamarosan be fogják záratni a site-ot a sok reklamálás miatt. Az hogy még él annak köszönhető hogy nincs egy hónapos a site. Persze nyilván gffdrtzug.top néven újra fognak indulni. Ami meg annak köszönhető, hogy ennek a ".top" toplevel domaiinnek a gazdája se kevésbé "gyanús":
Köszi. Bútor minőséget mondjuk PU lakkal lehet egy ilyennel szerinted? Vagy melyik nagytestvérétől alkalmas arra? Van erre valami közvélekedés, hogy a sima sűrített levegős pisztolyokhoz képest hová lehet ezeket pozicionálni?
Hát, ez az... De egyébként ezzel a megoldással önmagában nekem nincs bajom, bazi nagy erőkar, de nem nyeklik-nyaklik éppen csak rá kellett gyógyítani a gépre azt a hülye csavart, amit kifogásoltam...
Ez nagyon elszomorító. Az eredeti liftes fogasléces megoldás egy egyedi tulajdonsága volt a gépnek, és nagyon praktikus. Az új az az olcsó gagyi kínai gépeken szokásos megoldás.
Közben rákerestem és kiderült, hogy a régebbi változatokon nem volt ez a rögzítési megoldás. A videó onnan indul, ahol ezt mutatja a gépen. https://youtu.be/q9zcTdgCd_8?t=178
Az "én" csavaromra azért lett szükség, mert megváltoztatták a kést takaró fedél rögzítési pontját. A videón látszik, hogy miként rögzült ez régen, az enyémnél meg áttették ezt a fedelet az elszedő asztalra. Aminek nem látom át az előnyét, mert ha leszedem azt az asztalt, akkor csak útban van nekem.
Bekarikáztam, hogy az új gépen még látszik a régi rögzítésnek a helye. Sokáig nem értettem, hogy minek vannak ott azok, mi hiányzik a gépről? Szerintem nem arról van szó, hogy a kontraanyás megoldás olcsóbb, szerintem ez egyszerűen igénytelenség. Egy sorozatgyártott terméknél tessék kitalálni és jól megoldani egy feladatot, nem pedig tákolni. Ha látnád élőben, használnád, jobban értenéd, hogy miért méltatlankodom. A videón az is látszik, hogy erre a felhajtott műanyag fedélre rá kell illeszteni a másik műanyag alkatrészt is, amin az elszívó csonk van. ott is a lehető legidétlenebbül egy alátéttel és egy anyával kell minden egyes alkalommal rögzíteni ezt a fedelet. Ha az anya vagy az alátét kiesik a kezedből, könnyedén a gépben találod. Mennyibe került volna oda egy rugós, békazáras, tudomisénmilyen meoldást kitalálni. Ehhez azért nem kell Festool konstruktőrnek lenni.
Mármint hogy a menetesszár és az összekontrázott anyák helyett lehetett volna egy egyedi alkatrészt tervezni, és azt esztergán gyártani? De minek? Hogy drágább legyen, meg mégegy alkatrész kelljen készletezni?
Abban egyetértünk, hogy ez úgy néz ki, mintha én csináltam volna egy vasárnap délután.
Ha már a gyalugép a téma, megkérdezem, hogy szerintetek vajon mit tud felhozni mentségére az a gépész, aki ezt megtervezte? Ez egy metabo hc 260-as részlete, amikor vastagoló üzemmódban van és a fekete műanyag forgácsfedő felül helyezkedik el. Én egyszerűen nem értem, hogy ezt a piros végű valamit mi a francért így kellett megoldani??? Olyan csúnya, olyan esetlen, aki nem ismeri szerintem nem is érti, hogy mire való? (a felhajtott fedelet rögzíti és egy biztonsági kapcsolót zár rövidre.) de ez a lehetetlen szögben álló menetesszár a sok anyával, alatta egy másik csavarral, ami belebújik egy kampóba, egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt ne lehetett volna értelmesebben megoldani.
Tulajdonképpen csak azért nem értem az egészet, mert a gép rendben van, nem szoktak rá panaszkodni, de van egy olyan érzésem, hogy ez a megoldás régen nem így nézett ki. És nem értem az okát.
Nekem csak úgy van róla fotóm, csinálni már nem tudok, eladtam vagy 2éve. :) (Addigra tulképpen minden nyűgjét javítottam/átalakítottam. Nekem ezekkel a müakerekekkel sosem volt gondom)
Megelőztél. De én is leküzdöttem a lustaságom, csináltam fotókat.
Az enyémet matrixnak hívják, és fekete festést kapott. 14 éve tolom, persze csak hobbiban, szünetekkel, de azért gyűlhetett már bele üzemóra.
Sokának: ez a megoldásom a vastagoló elállítódására. Ez is van vagy tíz éves. Szuperül működik. A csapok akasztják az asztalhoz, a szárnyasanya meghúzása nem engedi elforogni a tekerőt. Sajnos az anya akad a karba, kell figyelni hogy vízszintesbe legyen forgatva, amikor tekerem.
Ez a szuper mechanizmus. A nagy keréken a gumi az a puha nyúlós, másoknak elszakadós. Nekem 14 éve az eredeti. Eleve adtak hozzá pótot, valahol el van rakva. Fent a gyalutengely végéről hozza a szíj a hajtást az előtolásnak.
Ez az egyik gyenge pontja, a gyalutengely kb 10mm, ezen van egy dupla tárcsa, ami jó hosszú (széles). Egyik hajtja a motorról, a másik viszi az előtolásnak. Na ez képes billegni a tengelyen, kiszopósodik benne a furat. Zöld csapágyragasztóval van most felrakva, ez tök stabil, most sem mozgott semmit. Mögötte van egy picike csapágy, ami kapja a szíjak összes terhelését. A motor szíja rendesen feszes, hogy a kb 2cm átmérőn ami a motornál van átvigye a két lóerőt. Ez a csapágy szokta megadni magát, de úgy, hogy a tengelybe belemar izomból. Már kétszer volt a tengely emiatt felhegesztve, most ide is felragasztottam a csapágyat, jónak tűnik. Meg egy bilivas lemez izé a csapágyház, amiben rég kiszakadtak a menetek, epoxyval ragasztottam rá anyákat.
Látszik, hogy a nagykerék közepe maga a fogaskerék. Ez az acél fogaskerék forog pucéran a tengelyen. A zégert nem vettem le, de itt kell olajozni. Meg is tettem hamar.
Itt van, ahogy a nagy szíjtárcsa hajtja a fogaskereket, az meg a nagy fogaskereket. Az meg a lánccal az előtolást.
Ezeken nincs feszítő, szteccs szíjak vannak rajtuk. A köztes kerék az áttétel része, ami lecsökkenti a késtengely fordulatát a vastagoló előtolásához szükségesre.
Na most portalanítás is megoldott, folyamatosan fúj nem gyengén xd
Lazuran vizes lazúrt mindenképp higítani kell, alapban fröcsköl és látszik kevés jön ki, hígítva már nem rossz. Vizes pácot is próbáltam, ott meg nagyon óvatosan kell vele bánni, mert nagyon sokat kifúj xd Wagner 690 extra a gép, picit nagyobb nyomással megy, mint a sima.
Még gyakorolni kell a sávmentességet, de nem lesz ez rossz. Tisztítással együtt is sokkal gyorsabb, mint ecsettel.
Helló! Hirtelen felindulásból ma délután összeraktam egy mosdószekrényt, ami a tetőtéri fürdőszobába kerül.
Fenyő lapokból van, ráültetős mosdókagyló lesz rajta.
A teteje 1,2m-nyi "pult" ebből 50cm- t vesz el a mosdó.
A kérdés: mivel kezeljék le, hogy a ráfröccsenő vizet bírja sokáig?
Van oldószeres Sadolin vékonylazúrom, ellenem akár 5x is, ha jó lesz, rá Milesi fedőlakk. ( a Sadilint utálom, mert nagyon lassan szárad...- másnap még simán fog...nyáron kültéren is.)
melyik ez a csúszócsapágy amiről beszéltek? Nem nagyon értem hogy az ékszíjtárcsa hogyan forog a kopasz tengelyen? szerintem egy ékszíjtárcsa mindig rögzítve van egy tengelyhez.
A dewalt sines 1600-as körfűrészt kolléga megvette, helyette most egy makita hs6601 szolgál. Oka a cserének az volt, hogy amennyiért megvette a másik gépet sínnel, annyiból vettem a makit 1.9-es sínnel, sínadapterrel. Makira vettem akkus gépre való lapot és full jól vág xd
Annyira ritkán kell, hogy elég az 1000w nekem, könnyebb is. 1" felett meg nem igen vágok.
Ne legyél. Ezen szerintem mindannyian átmentünk. Olyan ez, mint a sokat emlegetett pszihológiai állapotok: tagadás, megértés, elfogadás, továbblépés.
Olcsó (<120-130) = az barkácskategória, nem jó, de sokunk ilyennel nyomja, próbálgatja javítani.
Még talán olcsó (160-250) = régi, általában 80-as években, még európában gyártott barkács kategória (Elektra Beckum, Incra, Kitty ...). Ezek hobbi szinten már talán elfogadhatóak.
Közép kategória (250 - 600) = újonnan kb. csak a Bernardo ADM260-t ismerik itt a fórumon. Egyébként itt van az a nagy üresség, amiről a Hobbiasztalos is beszélt. Ide tartoznak még a használt régi ipari gépek, ezeket vagy szarrá hajtották, vagy még időben hazaloptákvették és így kerülnek a piacra, általában hagyatékból.
Ipari kategória (>1,2MFt) = itt már megint vannak gépek, új is, meg használt is
Az a vicc, hogy már láttam ilyen videót :) A gerenda bakokon volt, a gépet meg járó motorral ráhúzta a gerendára és úgy vastagolt vele. Amikor a bak közelébe ért a gép, akkor egy másik bakot rakott a gerenda kezdő vége alá, középről meg kivette a bakot így a vastagoló szépen mászott végig a gerendán. :)
Na akkor mostmár ennél jobban nem is lehetnék összezavarodva :) Nekem átlag 2 méter körül lenne a legnagyobb hossz amit gyalulnék vele és max 10cm vastag, ezekre a paraméterekre akkor jó e a jet 10-es gépe vagy van másik alternatíva ami aránylag mobilis mint ez és arrébb tudom rakni ha nem dolgozok vele?
Az a baj, hogy magyarisztánban nincs középkategóriás gép igazán. Ami olcsó, az barkács kategória, ami nagyon drága az meg ipari. Ha szerencséd van akkor talán kifogsz egy hagyatékból eladó nagyon régi ipari gépet olcsón, de erre csak ezrelékekben mérhető az esélyed. Ami nálunk 300.000-500.000 ft körül van gép, talán azt lehetne a középkategóriába sorolni, de ezekre nincs fizetőképes kereslet, ezért nem is forgalmazzák.
Ha megnézed bármelyik amcsi videót, ott van középkategóriás gép, főleg azokat veszik az emberek. Szinte minden videóban acél öntvény asztalos körfűrészt látsz, na azok a középkategóriás gépek. Elvétve fogsz olyan videót találni ahol ilyen jet vagy einhell olcsó kategóriás gépeket használnak. Sok ezer videót néztem már meg eddig a cikkek szerkesztéséhez, de talán ha 5 olyan videóra emlékszem ahol ilyen barkács kategóriás gépeket használnak.