Körbenéztem az oldalon, és műszerész lévén megakadt a szemem az elektronikán, megnéztem, mit árulnak abban a kategóriában. Először nem értettem, mit érdekli, hogy 18 elmúlta-e már. Aztán rájöttem, hogy sokkal kevesebb betű volt...
Nemrég szóba került a zebrano fa. Lassan egy éve készültem el ezekkel az állványokkal, és összességében pozitív a tapasztalatom vele. Amikor megvettem az anyagot, szemre sík volt. Feldarabolás után 1-2 hét alatt a kis táblák 1-2mm-t meghasasodtak, de szerencsére még az összeszerelés előtt, így egy kis csalással meg lehetett oldani, hogy ne legyen feltűnő. A megmunkálással nem volt gond, az íves bütümarásnál sem pattogott ki. Kapott 2 réteg PNZ olajat, és egy viaszt, azóta köszöni jól van.
Szia! Ezt a Forest, meg a Strong is árulja, A forestes teljes kihúzású golyós fióksínnek hívja: https://www.butoralkatresz.net/golyos-fiokcsuszo-04228-x-45mm-teljesen-kihuzhato-250mm-teherb-35kg-cink . Van belőle csillapított, meg kilökős is . A Tip-on a Blum védjegye, a Forest po /push open/ jellel látja el a kilökős termékeit. Arra viszont nem emlékszem, hogy a push-openes változatból van-e 250-es, a linkelt céget fel kell hívni. A fiókot 26mm-el kell kisebbre venni mint a korpusz belseje. Túl széles fiókhoz nem szerencsés, mert ezeket nem lehet szinkronizálni, így ha nem középen nyomják, előfordulhat a csiki-csuki állapot. Amúgy árához képest egész jó, sokat szereltem belőle.
Vannak szituk amikor az alulra-szerelés az indokoltabb, pl. itt:
Ezt a barátnőmnek gyártottam és úgy véltem, hogy ótvar-csúnya lett volna a kihúzható munkalap kétoldalán a nagy rés és a kilátszó vas-csúszka.
Így hát alá került a csúszka és remekül működik is már x éve.
Más esetben szempont lehet ha (a fent említett esztétikain kívül) minden centi számít - szélességben.
És itt a kis "barkácsolás" amit említettem - ahhoz hogy alulra lehessen szerelni a csúszkát. A cipősnél konkrétan egy push-to-open van beszerelve (mindkét oldalra) - működik is remekül. Térddel megnyomják és már nyílik is olyan 8-10 centinyire. Nagyon szeretik.
Itt elnézést kérek az előbbi bejegyzésért, mert 30 x 30 -as, 2 luku sarokidom kell a "megpatkoláshoz. Lukat nem kell fúrni, mert az van a csúszkában, gyárilag - az pont a hossztengelyen van.
"Szóval akár ugyanilyenből is lehet tip-on-t kapni? Mi ennek a fajta sínnek a hivatalos neve? Elnézve pacman linkjét úgy tűnik, hogy a kitoló mechanika is a sínbe van integrálva, nincs szükség külön kitoló bizbaszra. Jól gondolom?"
Igen jól gondolod.
Itt csak egy dolog lehet a bibi...
Az, hogy esetleg ilyen rövid guriba nincs pushopen.
Köszönöm mindenkinek. Bevallom számítottam arra, hogy itt "séróból" tudjátok, hogy ez csereszabatos vagy esélytelen, mert mind különböző méret :-)
Szóval akár ugyanilyenből is lehet tip-on-t kapni? Mi ennek a fajta sínnek a hivatalos neve? Elnézve pacman linkjét úgy tűnik, hogy a kitoló mechanika is a sínbe van integrálva, nincs szükség külön kitoló bizbaszra. Jól gondolom?
Ok rosszul irtam.....term korpusz oldalfalra szerelhetok de nutolas es egyeb mutatvanyok nelkul akkor is minimum 3 centivel noveli a magassagot.
Ezek az egyszerubb golyos fioksinek tenyleg szabvanymeretek szelessegben. Bar ebben meg csak fekes behuzost szereltem. De bizonyara van push to open es is... Lehet.