De ha egy nagyobb egybe tömböt akarsz síkba hozni ami mondjuk propelleresre van csavarodva akkor érdemes először a marós megoldással síkot képezni majd annak a felületér kisimítani gyaluval vagy csiszológéppel.
Ezzel a technikával talán, nagyjából sík felületet lehet csinálni :)
Ezt a léc szerkezetet elnézve nem tudom elképzelni amúgy, hogy lépcső mentesen, síkba lehessen gyalulni akár egy ilyen kis vágódeszkát is :) Persze tévedhetek is, de a videó is csak azt mutatja, hogy elkezdi, aztán hopp, kész. Hogy közben mi történt...
Eddig talán 2 órát ha ment a futószalag összesen az építés során. Remélem bírni fogja egy darabig. Így is hónapokat kellett várnom rá mire legyártották méretre. 2 darabot rendeltem.
Már előbb kész lett a gép, de pár napja átalakítottam a láncos asztal emelés tekerő részét mert nem tudtam megszokni, hogy az órajárással ellenkezőleg tekerve emelte az asztalt. Emiatt persze a lánc feiszítést is újat kellett készíteni teljesen, hogy a tekerő kerék több fogára akaszkodjon be a lánc.
ez a láncfeszító nyomó feje, 2 db csapágy van beenne.
A tekerőkar közvetlen közelébe kellett a láncfeszítő házát elkészíteni.
Így néz ki most a tekerőkar és a láncfeszítő elhelyezése.
Az előlapon van a láncfeszítő tekerő gombja, ez egy műanyag fejű 8-as csavar, a vége a láncfeszítő nyomó fej fenekét nyomja ahova egy fémlemezt is beragasztottam, hogy a csavar vége arra támaszkodjon és ne marjon bele olyan hamar a láncefeszítő fej fa részébe.
Így most már óramutató járásával megegyezően tekerve lehet emelni az asztalt.
Ez a tábla nem az alacsony,hanem a magas sebességre hívja fel a figyelmet azzal, hogy mutatja, ha 40m/s fölé viszed a sebességet, mert túl nagy maróhoz túl nagy fordulatszámot állítasz be,akkor ki fognak repülni a kések esetleg, tehát OLVASSAD MÁR EL A HASZNÁLATI UTASÍTÁST! :))))))
(Most látom, hogy ez egy - akkor még EU tag - angol rendelkezés, nem konkrétan az EU-s előírás. Ha ez számít.)
ha veszélyes lenne az alacsony kerületi sebesség, akkor nem léteznének fordulatszámszabályzós fűrészek...
Nem tudom, ha teljesen veszélytelen lenne, akkor pedig nem ilyen tábla lenne kb. minden marógépen:
(A változtatható fordulatszám különböző anyagfajták vágásához van, nem? Mindnek van egy optimális forgácsolási sebessége. Gyanítom, felhívják a figyelmet, hogy az adott anyaghoz megfelelő sebességet kell használni.)
A kézi elektromos gyalugéppel semmilyen funkcióját nem tudod kiváltani a legprimitívebb kombigyalunak sem. Helyszíni munkához, ácsszerkezetek látszó részeinek simításához, nagyoláshoz való szerszám.
Látom te is elég vékonyra vetted a futószalag tengelyeit.... Az enyémen elég hamar felvált a futószalag illesztése , gondolom a kicsi hajlítási sugár miatt.
Szét mondjuk nem jött azóta se, de olyan túl sokat nem is megy. Előbb utóbb biztos cserélnem fog kelleni valami odavalóbbra.