Pár hete volt szerencsém kipróbálni a Hammer A3-at, a woodivity-ben. Egyengettem, vastagoltam.
Nyilván vannak alternatívák (főleg a régi ipari gépek között), de per pillanat ott tartok, hogy inkább járok oda, amíg nem spórolom össze az árát, de ilyet akarok. Spirálkéssel. Nagyon rendbenlévő cucc. Mondom ezt úgy, hogy életemben először gyalultam, de meggyőzött :)
No ezt semmiképpen sem javaslom. Már annyiszor, több helyen is megemlítettem, hogy nekem nagyon nem vált be. Nem tudom beállítani. Én pont ettől szeretnék megvállni. :-)
Lehet, ha szépen tolod. Viszont ennél nagyobb lapoknál gondban leszel a kis asztal miatt. Emlékeim szerint a gyári lap is egész tűtrhetően vágta a laminált lapot is.
Korábban volt róla szó, hogy a banggood-os / unimax-os aranyárban mért sín helyett, simán lehet C profilt használni. Az lenne a kérdés, hogy itt a C profilnál a villanyszerelésnél használt C profilra gondolt anno a hozzászóló? mint például ezek:
Ilyen pontossággal főként 18mm-es butorlapot. Eddig saját építésű - kézi körfűrész asztalba fogva - géppel vágtam, úgy érzem a gyakorlat már megvan, több múlik a gépen. Jelenleg pl. probléma az is, hogy ütés nélkül elég nehezen tudom befogni a fűrészlapot, mivel a 30mm-es "fogadó tárcsa" lóg a motor tengelyén.
Ha végül meglesz a Dewalt, tervezem asztalba építeni, hogy legyen kell felfekvő felület a nagyobb anyagoknak is...
Mit akarsz vele vágni? Az asztala elég kicsi, de sok minden múlik azon is, hogy fogod, hogy tolot az anyagot. De szerintem simán tartható a 0,5mm. A gyári lap is jó hozzá.
Egy sajátkészítésű garatlemez sokat segít, hogy a vékony anyagokat is lehessen derékszögbe vágni. A saját stellejével meg vagyok elégedve, a derékszöget jól be lehet rajt állítani. A saját szögvezetője vicc. Én összedobtam egy tolóasztalt, és ahhoz képest, hogy milyen gyatra minőségű rétegelt lemezből csináltam, nagyon jól lehet vele dolgozni. Amúgy masszív gép.
Én ma rendeltem meg onnan. A "132 000-es" sehol sincs raktáron, legalábbis ahol én néztem. A szerszámoutlet tegnap változtatta meg státuszát bizonytalanra. Több boltot is felhívtam és fogalmuk sincs mikor érkezik dewalt szállítmány. Azt mondták lehet 1 hét vagy akár egy hónap is egy valaki mert arról nyilatkozni, hogy szerinte március közepéig semmi sem jön. Egyéb dewalt cuccok kb ugyanez, teljesen elesett.....
Az biztos, hogy semmit nem fogok olyan helyről rendelni most, amit előre ki kell fizetni és nincs saját raktárukon.
Akiknek dewalt 7485 / 7492 körfűrészük van, milyen pontossagot sikerült elerniük? Illetve milyen vagassal: parhuzamvezeto / saját építésű t-nutos toloasztalka...
Illetve a többiektől is kérdezném, hogy mi ebben a kategóriában az elvarhato pontosság?
Éppen tegnap panaszkodtak az arcoskönyvben nagyvállalkozó asztalosok, hogy mindenből hiány van, pontosabban minden rendelés nagyon lassan ér ide. Egészen odáig, hogy az összes gyártó bútorlapjai, vasalatok (még Blum is), egyebek csak 3-4 hét késéssel érkeznek meg. Nem mernek már határidőket megadni, mert biztosan lesz több hetes csúszásuk alapanyag-hiány miatt.
Még reggel akartam válaszolni hogy én A.) -ban gondolkodnék. De akkor arra mentél :) Szetem jól döntöttél. A legfontosabb (a pénzügyminiszter jóváhagyása) már megvolt, innentől csak az idő az "ellenfél".
Figyi ... a szitu most nem úgy néz ki hogy válogathatsz. Illetve várhatsz.. de megintcsak a "szitu" szerint nem olcsóbbak lesznek a dolgok, hanem drágábbak. Jön egy másik fincsi EUR/HUF árfolyam, raktárkészlét most kb sehol sincs semmiből, azaz mindig az aktuális árfolyam alapján szerzik be a gépet .... Annál vedd meg aki most a piacképes árhoz közel adja. Vagy különben várhatsz heteket/hónapoikat esetleg sokkal többet fizetve. Ld most Vajk esetét a Metabo gyaluval.
Eldöntöttem, hogy A). Rá kellett döbbenjek, hogy a kereskedők is óvatos duhajok. Mindenféle akció, akciós ár feb22-ig, meg hasonló dumák, (kedvencem az akció a készlet erejéig), de amikor betenném a kosárba, kiderül hogy nem lehet, mert nincs. Vagy kosárba lehet, de megrendelni nem lehet.
Most akkor belássam, hogy muszáj a B)-t választani, vagy legyen a mesebeli hülye, aki megkeresi hogy ki az, aki hajlandó átverni. Mert ugye evidens, hogy a korrekt kereskedő nem veszi el a pénzem, mert nem tudja hogy tud-e teljesíteni. De ha kitartó vagyok, megtalálom azt, aki vagy amatőr, vagy a csőd szélén van, és ilyen módon is kell neki a kp, majd lesz valahogy.
Jelentem, egyszerélünk. Rám nem jellemző módon, megkerestem. Lehet hogy már inkasszózta is tőlük a nav, és sosem lesz gyalum...
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.