Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2004.11.09 0 0 917
Előzmény: mdk (915)
mdk Creative Commons License 2004.11.09 0 0 916

Találtam egy ilyetis de nem tudom megnyitni az oldalakat.

http://www.internettudakozo.hu/choose.cgi?column=company&like=p&lang=hu

Esetleg vki tudna segíteni?

mdk Creative Commons License 2004.11.09 0 0 915

Ez az a cím ami nekem kellett de nem hinném hogy ez lenne a CMT honlapja.(pedig egy 2002 katalógus elejéről lestem le)

Ahhoz túl gagyi.

Előzmény: halaloszto (911)
mdk Creative Commons License 2004.11.09 0 0 914

http://www.wood-tech.hu/listatermek.php

Ha vkit érdekel itt van sok cím.

mdk Creative Commons License 2004.11.09 0 0 913

Köszi ez volt az.

A Hammer gondolom bp.-i bolt.

Fehérváron is van egy ilyen beállítotságú bolt és szeretem őket.

Adhatsz még címeket, ha van .

Előzmény: halaloszto (911)
Garp szerint Creative Commons License 2004.11.09 0 0 912

SZerintem befogható a gép, bár én kapásból azzal a flexibilis hosszabbító szerszámmal használtam. Azt meg persze hogy kézben. Azért holnap jól megnézem, esetleg le is fotózom és fogom mondani, mi újság.

Más téma: nem tudom, hogy nektek is lejött-e a dolog, de most több "márkanév" alatt is lehet egyidejűleg olyan gépeket kapni, amik pontosan ugyanazt a 12V-os akkut használják. Esetleg érdemes lehet vásárolni. Az OBI árul egy csavarozót, ami minden szempontból azonos azzal a csavarozóval, ami nekem "Budget" márkanév alatt van meg. Az ára most 2999,- forint bruttó. A Praktikerben kapható egy Kinzo készlet, ami 2Db akkuval 3 Db gépet tartalmaz műanyag-kofferben (deltacsiszoló, beszúrófűrész és csavarozó). Stb-stb. Szóval én most azon gondolkodom, hogy veszek egy ilyen csomagot, mert nagyon szimpatikus dolog a zsinór nélküli beszúrófűrész és a másik két gépet se dobnám ki. De ha csak a 2 akkut nézem, már akkor is megérheti az árát (ha jól emlékszem 9999,- Ft).

Az említett csavarozó nekem már kb. 1 éve megvan, 2 akkuval és egy intelligens töltővel árulják (asszem most is kapható). Eddig kifogástalanul működött, mind a gép, mind az akkuk.

Előzmény: rferi (909)
halaloszto Creative Commons License 2004.11.09 0 0 911

http://www.cmtutensili.com/cmt weblap

cmt weblap

En egy hammer szerszambolt nevu helyen vettem, nagyon rendesek, ertenek is hozza, ok is ugy hozzak valami nagykerbol, de felhivtak amikor kiderult az ara, felhivtak amikor meglett, es meg kevesebb is lett mint elore mondtak. (pedig ugye a nagyobb szamra azt mondtam hogy kell, szonelkul adhattak volna annyiert)

vajk

Előzmény: mdk (910)
mdk Creative Commons License 2004.11.09 0 0 910

Sziasztok!

Ma felirattam egy papirra a cmt hivatalos honlapjának címet de bennt hagytam a kocsiba.

Vmi ilyesmi volt:www.cmt****isi.com

Ezek a betük tutira jók csak a középső 4 hiányzik.

Ha vki tudja legyenszives megmondani mert a kocsi nincs itt és most lenne egy pár órám a gép elött úgyhogy fontos is.

A másik kérés hogy legyetek szívesek belinkelni minden olyan hivatalos márka címét amitek van.

A legjobb az lenne hogyha beraknátok minden címet ami az asztalos szakmával foglalkozik.

Nem régóta van netem és nem tom mik vannak.

Igazából ami még érdekelne egy olyan cím ahol szakszerüen leirnak mindent a fűrésztárcsákról, marókésekről.(fogsürüség,szögek/fokok).

ELőre is köszi.

rferi Creative Commons License 2004.11.09 0 0 909

És van hengeres nyaka, befogni bármibe is?

Vagy csak kézben használható?

Előzmény: Garp szerint (908)
Garp szerint Creative Commons License 2004.11.09 0 0 908

Ja! Ma vettem egy Kinzo márkájú "multitool"-t, ez egy olyan "fogorvosi gép" lenne. Már régen hesszelgetem ezeket a kisokos masinákat, de most végképp nem tudtam ellenállni. Alukofferben árulják, van hozzá egy ajándék szerszámcsomag is és egy állvány, amire fellógatható a ketyere, meg egy flexibilis hosszabbító, amivel igen kényelmesen lehet dolgozni. Ki is próbáltam, korrektül működik, tudom ajánlani. Ja, és mindezért az ára valami 5990 (vagy 6990, már nem is emlékszem) forint. A komolyabb márkáknál csak az alapkészülék messze 10 eFt felett van. Fordulatszabályozós, nem is nagyon melegszik, stb-stb. Tetszik.

Garp szerint Creative Commons License 2004.11.09 0 0 907

Megmondom őszintén, hogy én a felsőmarónak a mérőkéit nem igazán használom, inkább azt csinálom, hogy még kikapcsolt állapotban odamérem a munkadarabhoz, beállítom a beállítanivalókat, aztán bedugom, bekapcsolom és csinálom vele, amit kell. Igazából azt tapasztaltam, hogy az összes kéziszerszámon olyan gagyi módon vannak megcsinálva a mércék és beállítási lehetőségek, mintha egyenesen büntetnék velük a szakikat. :( És itt nem csak felsőmarókra gondolok.

Marónál szerintem előny, ha a gombja rögzíthető (bekapcsolva tud maradni), masszívak a beállítókái és legalább 8-as patron bele tud menni.

Előzmény: GuMiSZu (905)
GPF Creative Commons License 2004.11.08 0 0 906

A táblásított lemez ügyben az Erdért-et vagy a Zatik-ot érdemes keresni.

Mindkettőnek van honlapja, egyiken sem nagyon vannak árak.

És egész táblákat kell venni.

Vagy a Lemex.

Előzmény: GuMiSZu (905)
GuMiSZu Creative Commons License 2004.11.08 0 0 905

Hali!

szeretnék venni felsőmarót. valszeg csak fenyőt "reszelnék"  max ha ágyat csinálok az lenne valami keményebből

nézegettem boltokban olcsóbb fajtákat, de mindegyik elég gagyiztikus volt (a mérő cuccok rajta!) a FERMet néztem az talán nem volt annyira gáz.

melyiket vegyem ua tudja csak teljesítményben mások : 550 850 1050 W

melyiket vegyem?

+ ha táblásított lemezeket akarok venni azt hol érdemes? vagy funér+forgácslap (a fa kinézet fontos lenne.

elsősorban fenyő és tölgy érdekelne

thx

halaloszto Creative Commons License 2004.11.08 0 0 904

szerintem mennie kell. elotte probald ki, hogy melyik szalirany az amivel kevesbe toredezik ki az a 2.5mm resz. en ugy tippelem hogy az lenne a jo ha a szelere meroleges lenne, de nem biztos. az illesztes kiprobalasanal probald ki lakkozva is, hogy ne legyen meglepetes (mar ha lakkozni akarod).

vajk

Előzmény: GPF (903)
GPF Creative Commons License 2004.11.07 0 0 903

Wow (vagy hogy kell mondani.) Nagyon profi.

Elég vajon az 5-ös lemez fele a lépcsőnek?

Előzmény: halaloszto (897)
kivi Creative Commons License 2004.11.07 0 0 902
Én eddig egy fűrészlapot vettem náluk. Rferi javaslatára mentem oda, és jó döntés volt. :-)
Előzmény: kami1 (901)
kami1 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 901
Köszi Kivi! Van emil és telfonszám. Esetleg tapasztalat is van velük? Csináltattál már velük valamit?
Előzmény: kivi (900)
kivi Creative Commons License 2004.11.06 0 0 900
Telefonszám is alant... :-) Én írtam be. :-) Sőt, van mailcímük is: lajosboronkay@yahoo.com
Előzmény: rferi (899)
rferi Creative Commons License 2004.11.06 0 0 899

A Boronkaynál teljesen készre csinálják, de attól még viheted te a lapot, ha valamiért tudsz olcsóbban szerezni, mint amennyiért ők adják.Mert náluk is lehet venni.

Árakat már nem tudok, kérdezd meg őket, cím alant, telefonkönyv elő, oszt tárcsázz! :)

Előzmény: kami1 (893)
Soká Creative Commons License 2004.11.05 0 0 898

Valaki el tudná magyarázni nekem, hogy mit jelent a "zongora-lakk" kifejezés?

Vlsz. van ennek általánosabban használt értelmezése (minden ami fekete és lakkozva van) és konkrétabb is, én erre lennék kíváncsi.

halaloszto Creative Commons License 2004.11.05 0 0 897
raerek mi?
Előzmény: GPF (896)
GPF Creative Commons License 2004.11.05 0 0 896
Értem, nagyon jó ötlet, köszi.
Előzmény: halaloszto (895)
halaloszto Creative Commons License 2004.11.05 0 0 895

legyen az anyag 4mm lemez. 6x6x6 belso meretu kocek az 68x68x68 kulmeret.

a fele 34mm. 2mm lesz az egymasbacuppanas, ergo

vagsz egy 36mm csikot, akar az egyik szelet 45fokban ha az tetszik.

a masik szelenel az egyik elebol felsomaroval vagy amivel tetszik kiveszel egy 2mm x 2mm reszt.

elfelezed, az egyik felet megforditod, es a ket lepcsos resz egymasbaillik. ez fogja adni a fedel zarodasat. igy kivul nem kozepen lesz a zarovonal, de majd kiszamolod jobban. ga 45fokos illesztest akarsz, akkor kulon kell a ket csikot csinald, egyik-masik oldalon marva a 2mm x 2mm-t.

ezekbol a csikokbol lesz a doboz meg a teto negy-negy oldala, a feneke meg a teteje kell meg.

vajk

Előzmény: GPF (894)
GPF Creative Commons License 2004.11.05 0 0 894

Igen, valami ilyesmit gondoltam.

Tudok hosszban 45-fokban vágni, ha az oldala gérben van, akkor szebb is, meg talán erősebb, mint az él-lap ragasztás. Meg könnyebb is szorítani, hiszen adja magát a derékszög.

A zárás nem annyira OK, mert kb 5-ös rétegeltlemezt képzelnék, abba meg nem igen lehet hornyot marni.

Ezt a lépcsősszélűt nem egészen értem.

Előzmény: halaloszto (892)
kami1 Creative Commons License 2004.11.05 0 0 893

Köszönöm! Olyan helyet keresek, ahol teljesen készre csinálják.

Kb. mennyibe kerül 340 cm-es fűrészlap, 14 mm körüli szélességgel ?

3 db 300 mm-es kereke van a gépemnek, ezért kell ilyen hosszú.

Előzmény: rferi (870)
halaloszto Creative Commons License 2004.11.05 0 0 892

retegelt lemez, sok alkatresz egyszerre leszab, siman el-lap ragasztas? fedele horonyba becsuszo lapocska?

esetleg marni lepcsosszelu retegeltlemezt, es az oldalait abbol csinalni ugy hogy a ket fele egymasba megy?

vajk

Előzmény: GPF (891)
GPF Creative Commons License 2004.11.05 0 0 891

Ötleteket várnék, hogy hogyan csináljak sok kicsi fadobozt. 6*6*6-os belméret körüli nagyságúak kellenének. Valahogy zárni is kellene, de csak annyira, hogy magától ne nyíljon ki. Vékony. könnyű legyen. Lehetőleg fém nélkül, de ez nem fő szempont.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.04 0 0 890
Én a könyvtárban kezdtem. Voltak népszerű könyvek és szakmunkásképzős tankönyvek is.
Előzmény: peaso25 (889)
peaso25 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 889

nem tudtok arról, hogy hol lehetne az asztalooság alapjait megtanulni, nem nappali képzés formájában? vagy esetleg egy mestert, akinek hétvégénte be lehetne segíteni?:)

amíg nincs műhely...

rferi Creative Commons License 2004.11.04 0 0 888

De igen!Ez az!

Hafele!Ez nem jutott eszembe!

Előzmény: GPF (887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!