Tudsz egy linket, vagy tipust? Amiket en lattam elektra beckumokat, azok eleg harmatosak voltak, kivitelben a kinaiak felett, de megoldasaiban nem igazan.
Jó ez a fűrész egyébként? Nem sok bizodalmam van ezekben a márkákban. Én egy Elektra Beckum-ot nézegetek, de az jóval drágább (80+áfa, de néhol adnak hozzá még egy plusz sokfogú lapot bónusz).
Ezeket minden neven meg lehet venni, egy csomo helyen. Ferm, Einhell, Tip, es meg egy csomo. Mind tks 250 akarmi nevu lesz.
a belinkelt ket gep kozul a masodiknak kisebb a megadott max atvagasa, es a motornal is mas a jelzes. tomeget en nem talaltam, de ha az a nehezebb is, akkor midnenkeppen az az aszinkron motoros valtozat.
az alby.hu-n megtalalod ferm cimkevel mind a kettot, mikor utoljara neztem ott az aszinkr. motoros sokkal dragabb volt.
nekem a szenkefes motoros van, iszonyat nagy a vibracio, mert fogaskerekkattetellel lassitjak a fordulatszamot. meg a motor nagyon kicsi, konnyu leegetni, egyszer mar meg is tortent, pedig nem volt nagyon megkuldve.
valoszinuleg az aszinkr. motornak sokkal nyugodtabb a futasa, es a nagy tomeg is csak segit a vibracion. meg akkor a dont/sullyeszt mechanika is remelhetoleg masszivabb, mert nekem mar az is tort el. ha meg szijattetellel is csinalna a 4300 f/p fordulatot a 2800 f/p motorbol, az a nirvana lenne, de sajnos nem hiszem.
mindenkeppen nezd meg, kapcsoltatsd be mielott megveszed (vagy lehessen visszavinni). a kefes motoros alkalmassaga hobbyasztaloskodasra hatareset, az aszinkr motoros valoszinuleg jobb. Van itt mas is, akinek ilyen van, hatha olvassa a topicot meg.
Tanácsotokat szeretném kérni abban, hogy a két gép közül melyik a jobb és miért.
10 ezer forint a különbség (a tks 250 a drágább). Paramétereik "szinte" azonosak, mégis a drágább majd 10 kiloval nehezebb. Segítségetek előre is köszönöm, várom mihamarabbi válaszotok.
Szerintem csak baromi erős lehecc'. Egyszerűen nincs más logikus magyarázat. :))) Olyan sincs hogy nem egy helyen és időben vásárolt szerszámacél egyformán selejtes!
Egyébként a gyaluimat a nagypapitól örököltem és mostanában gondolkodtam el csak azon, hogy veszek valami jobbat helyettük. :)
Plexit gyönyőrűen lehet finom fogazású kötfűrésszel vágni!!!!!
Először igen finom fogú dekopírral próbáltam, ami beleolvadt, beletört és még nem is lett egyenes. Utána a leeső darabot kipróbáltam TIP barátomon, és mint a vajat, úgy vitte! Az a lényeg, hogy lassan kell tolni és mindenképp az olvadt anyag miatt védőszemüvegben kell csinálni!
csiszolopapiron csiszolok, es egyaltalan nem megerolteto.
80-100-120-150-200-400-800-1200-2000 csiszolopapir utan -> 6000-es fenoko.
Egy vadi uj gyalukes kb. 1 oraig tart, amit mar egyszer "megkoszorultem", az 15-20 perc. Ha nincs 20 vesod es 8 gyalud, akkor ez az ut jarhato.
Izabella utcai barkacsboltban (Izabella-Kiraly u. sarok asszem) kaphato Stanley es fatokos gyaluk is. Persze ennel jobb minoseget kulfoldrol kell rendelni.
nem sajna, ne haragudj, de egy dög nagy telep, sodronykerítéssel, és méteres betűkkel volt legutóbb kiírva, hogy táblásított fenyő.Elég jól lehetett látni! :)
Nem szoktam kékre lágyítani, mivel nincs is köszörűm. Tudom, hogy azt kerülni kell, úgyhogy valószínűleg amúgy sem fordulna elő. Bár a havernél a szóban forgó nem tul jó minőségű acél valóban kiégett egy kicsit, de az is csak azért, mert már teljesen eltömődött a köszörűkő felszíne a sok használattól, le kellet volna már régóta húzni valamivel, dehát... örülök, hogy egyáltalán odaengedtek. Utána visszaszedtem valamennyire egy jó köszörűvel, nem tudom, gondoltam én is rá, hogy ezért kitöredezhet még az éle. De akkor a másik gyalukés, amivel nem volt baj, most mért törik ugyancsak? Na mindegy, majd megcsiszolom megint a követ, bár ezt elkerülném, mert a csiszolópapírokkal igen fárasztó csinálni. Ha úgy se lesz jó, akkor nem tudom mit csinálok.
Ti amúgy honnan szerzitek a gyaluitokat? Külföldről?
A magyar szabvány (MSZ) tartalmaz ilyesféle adatokat. Mondjuk a ládát nemigen találod meg abban sem, de a szék a fotel, a sámli üléslapmagasságát ill. az egyéb bútorok ilyesféle fontosabbnak mondható adatait mindenképpen. :)
Nekem mindegy milyen, de sok helyen olvastam, hogy köszörülés után például a puha lila változatát használva majd bőrün lehúzva az élezendő dolgon már rendkívül jó él lesz. Így csak 1 kőre van szükség. Végül is nekem mindegy mithasználok, de ez az egyszerűség kedvéért jó lenne.
Azt nem tudod miért van, az, hogy a vizeskövömön élezve állandóan apró darabok pattannak le a gyalukésem éléből. Van egy fémgyalum, aminek lehet nem túl jó minőségű a késacélja, és már arra gondoltam, hogy az abból kiszakadt nagyobb darabok beették magukat a kőbe, és a többi késből is lepattintanak kis darabokat. Jó ideje mindegy miylen gyalukést fenek, mindig kitörnek apró darabok az éléből. Ilyet azelőtt nem csinált ez a kő. Az a baj, hogy ha lemosom a követ, semmi sem változik.
Bocs, hogy nem folytattam az edzéstervet, nem jártam erre, a szomszéd kutyái voltak a gyorsabbak. :DDD
Van egy olyan régi mániám, hogy valamilyen ülőbútorral próbálkoznék, többfélével is, de az a bajom, hogy fogalmam nincs, hogyan méretezzem. Magasságok, szélességek, dőlések, stb-stb. Segítsetek már, ha tudtok, honnan szerezzek ehhez infókat? Először a teraszra akarok "faládát" csinálni, azt a régifajtát, karos, háttámlás, esztergált rácsos, az ülőrészben a láda. Aztán megpróbálnék valami kárpitos holmit, pl. egy kanapét. Mindenképpen a kényelmesség lenne a cél - ugye -.