Gyalu talpat mehviasszal szoktam bekenni, ugy hatarozottan jobban csuszik. DE mondjuk gyalulas utan meg le van csiszolva a fa, szoval a feluletkezelesbe nem zavar bele, ha a feluleten marad egy kis viasz.
Retegelt lemeznel nem tudom mit lehetne hasznalni, de ovatosan kenjen ra barmit is, ha le akarod kezelni kesobb valamivel...
Kicsit más téma. Mivel tudnám a felsőmaróm talpát kissé 'síkosabbá' tenni, hogy szabadkézi üzemmódban könnyebben tudjam a felületen gördülékenyen mozgatni?
│
│ /
│/
V
Ilyen hegyes szerszámmal dolgoznék rétegelt lemez felületen, mindössze 1-2 mm-es fogásmélységgel, szinte csak "összekarcolnám" a felületet, de ezt szabadkézzel, nem pedig sablon mellett.
Amcsibol sajnos nem tudunk behozni. 60Hz-es fazisuak a motorok, nalunk 50Hz-en folyik az aram (ott a 220V az erosaram). Minden elektromos alkatreszet ki kellene cserelni, az meg mar nem eri meg...
Figyeljetek, a MALÉV AIR CARGO-t néztétek már? Szerintem nem olyan bődületes a tarifájuk. Lehet, ha valamelyik nagy amerikai városból rendeltek, akkor onnan olcsón elhozzák. Itt a tarifájuk: http://www.malev.hu/BP/HUN/I_CORPORATECARGO/2004-0727-1927-59LRNW.asp
Itt van egy 220v-os cuccokat is árusító bolt az USA-ban. Ha kerestek még ilyeneket lehet, hogy DeWalt-ot is találtok ottani áron, 220v-os kivitelben.
Legjobb tudomásom szerint pl. az elektronikai cuccokat konténerhajóval viszik az EU-ba, és az EU-n belül pedig közúton terítenek, illetve előszeretettel használják ki a sima posta lehetőségeit is.
Ha az ember egy kinai-piacos emberkét elkapna egy-két mondat erejéig, biztos megmondaná, hogy mennyiért hoznának akármit Kínából.
- A legolcsóbb szállítási megoldás, ha pl. A China Airlines-sal szállítjuk Európába, csakhogy pl. a KLM Kínából szállítmányt hoz a következő árkeret szerint:
240 Euro / 30 kg
Azon felül 6 Euro per kg.
Egy 200 kilos gepre ez 1260 euro. Meg ha a gepet lealkudnank 800-900 dollarra, akkor is rajon meg ez az iszonyatos szallitasi koltseg. Akkor meg mar ott vagyunk, amennyibe egy Hammer lenne.
Én is mindig azt mondom, hogy le kéne már szokjon errefelé az állam arról, hogy megvédjen engem - magamtól!
Majd ezesetben megvédem én magam, de erre gyúrnak, miközben másoktól meg nem tudnak megvédeni! Gondolok itt akár egy éjszakai kilencedik kerületi sétára :)
Ez a kapcsolatfelvétel engem is érdekel, majd tájékoztass minket!
Sajnos kizárt, hogy a kinainál olcsóbban tudják gyártani. Nem vagyunk felkeszülve ilyen szinvonalu es mennyisegu gyartasra (ontottvas asztal?!). Kinaban ragyurtak erre, es lam, vezeto gazdasagi nagyhatalom lettek (nalunk szetlopkodtak az osszes gyarat a rendszervaltaskor).
En is ismerek ilyen szerszamkeszito mestereket, de mivel nincsenek gepesitve, ezert nem tudjak azt a szinvonalat elerni, mint a kinaiak. Mondjuk meg mindig olcsobb, es jobb mint a kereskedelmi forgalomban kaphato hobbi gepek.
Ezeknek a gépeknek a kapcsán gondolkodtam egyszer arról, hogy nem-e lett volna jó, ha már valakik összegyűjtik az itthoni ügyes szakembereket, akik gyárban tudnának ilyen gépeket csinálni. Lehet akkor elfogadható minőségben olcsóbb cuccokat tudnánk itthon venni. Ezt csak azért gondoltam, mert a fafaragó barátom műhelyében a szobrász-, gyalu- meg szalagfűrészgép mind egy helyi fickó kreálmánya, és elég tisztességesen össze vannak rakva, megvan még mind az öt újja a havernak, és az áruk sem volt bődületesen magas. A gépek készítője viszont már elhalálozott, mert ivott ám rendesen...
ugy van, ahogy mondod. Tenyleg minden amerikai gep kinaban keszul (csak a masik iranyba kell indulni a a hajoval, es kesz.) Meg fogom tudni, hogy mi az abra. Vammal, szallitassal egyutt is jobban jonnenk ki, foleg, ha egynel tobbet szallitunk be egyszerre. CE jogszabalyokkal kapcsolatban tud valaki nyilatkozni? (hobbi, nem termelesi, forgalmazasi celra vajon kotelezo-e?)
ez komoly hogy megkerested a gyartot? ha jol tudom a grizzly az az amerikai kereskedoceg, aki megveszi kinabol/tajvanrol a neki gyartott szinu cuccot, de tevedhetek.
a ce minosites csak akkor kell, ha el akarod adni nem? ertem alatta, hogy maganszemely behozhat barmit. ok berakjak a kontenerbe, mi meg kivesszuk. kifizetjuk a vamot meg az afat, es kesz is vagyunk, nem?
Tenyleg az a durva, hogy 500 dollar egy nem ekkora, hanem a kisebb csak az asztal ontveny gepert meg itt is megfizetheto lenne nagyon sok midnenkinek.
$995 ~ 205e forint. Eselyem lenne ra, hogy egy ilyet vegyek, meg a magyar(!) fizetesbol is. De itthon?! 600-nel kezdodik a legszarabb hasznalhato korfuresz, a palcikalabu lemeztakolmannyal meg mit lehet vagni? A 2.5 meteres, 8centi vastag bukk pallot nem mernem rarakni.
A rohej az, hogy ezeket az gepeket taiwanon es kinaban csinaljak, igazan lehetne hozni beloluk ide is, HA nem lenne ez az elb***szott CE minositesi megszoritas. Konyorgom, miert nem donthetem el en, hogy biztonsagos gepet akarok-e, vagy tudok vigyazni az ujjamra?! Az automban is en dontom el, hogy legyen ABS vagy ne, azt is, hogy mennyit iszom es mennyit dohanyzom, akkor legyen jogom az ujjamat is levagni...
Egyebkent felvettem mar a kapcsolatot a taiwani gyartoval, este bepostolom a gyarto weboldalat. Ok is azt mondtak, hogy azert nem szallitanak az EU-ba, mert nincs CE minositesuk.
Bizom benne, hogy ezt a kerdest is meg fogjuk oldani elobb utobb. Tenyleg kellene egy minosegi kategoria a 40 000 es a 600 000-es vegletek koze...
Viszont kinyílik a bicska a zsebemben, mert ha megnézel egy átlag amcsi áruházi árlistát, akkor egy általam leírt fűrészgép olyan 300-500 $, ami azt jelenti ugye, hogy egy átlagos fizuból vehet a pali ötöt.
Ez itt nálunk meg azt, hogy az átlagos fizuból ötöt kell összerakni, hogy megvehesse.....
Igen, nekem a kisebb van. Néha baj, hogy nem nagyobb, de néha meg örülök, mert tudom pakolászni.
Nem kell elnézést kérni, tudom, hogy nem egy univerzális csodagép.
Azt nem tudom, hogy a direct drive miért baj. Van rajta egy túlterhelés védő, tehát ha leállna, akkor kikapcsol. Az 5 év alatt ez kb 4-szer fordult elő, pedig vágtam már vele 6 centis dió pallót is. Jó, azt kétszerre.
Electra beckum: Akkor neked a belinkeltek kozul a kisebbik van? Nem akartam leszolni a mas lovat elnezest kerek. Nekem a 210-es fureszlap, direkt drive, meg ugy az egesz nem jott be, de hasznalni sajna soha nem hasznaltam.
Ontveny furesz: De amirol en beszelek, az nem 600eft, es nem 40cm lap kell bele. Ugyanugy 250mm lap, 2-3LE motor, lemezdoboz, max 100kg, szijhajtas, aszinkronmotor. Egy UK webaruhazban talaltam 750Eur-ert. Amirol te beszelsz, olyan van az igazi asztalosoknak, en a hobbiasztalosoknak szeretnek egy elerheto aru ontottvas asztalos gepet.
Vigyázni kell, mert min. 2 kategória van náluk, az ácsoknak való meg a precíziós. Nekem precíziós van, nem túl nagy méretű. Pallókat csak ritkán darabolok vele, de pontos, megbízható. Szóval én meg vagyok vele elégedve.
Ez is egy kategoria, amit egy csomo neven lehet megvenni kulonbozo szinekben. Kb ezt kapod meg az obiban nemjuteszembemilyenneven, 140eft korul.
Ami nekem faj, hogy az usaban van egy kategoria, amit ott contractor saw-nak hivnak, ontottvas asztal, aszinkron motor, szijhajtas, es 300 dolcsitol 800 dolcsiig lehet venni kulonbozo minosegueket. Europaban nem letezik.
nekem valami ilyesmi kellene, csak nagyobb motorral. A benchtop kivitelekben nem bizom, ugyanigy a negy palcikan allokban sem, nem tunnek tul masszivnak.)