Egy példa: Bontott ládaanyagból készült kerítés (xilamon+xiladekor, + 14 év, idén lecserélve). A fotókon a fenyő második reinkarnációja látható. Nyilván van jobb választás a fenyőnél.
Rákerestem a gugliban a beton+fúrás+ötletek kifejezésre, és kidobott egy csomó indexes hozzászólást, ahol - mily véletlen :-) - Vajk, SaGa, GPF mondott okosakat... :-)))
Szóval beköltöztünk az új lakásba (panel) és kezdődnek a fúrások. Ma próbafúrtam egy 6-os lyukat egy 850W-os Ferm ütvefúrógéppel (és LUX 4 csillagos fúróval). 20mm mélyen kb. 20-25 másodperc alatt jutottam el.
Lényegesen jobban járnék egy pneumatikus géppel? Főleg 6-os furatok lesznek, talán pár darab 8-as, de azt legfeljebb előfúrom 6-ossal.
nekem van conrados is, meg ilyen mint a kepen van is. a conrados egy kicsit igenyesebb, de a masik is total jol hasznalhato. budaorson vettuk oket par eve. a multkor jartam ott es kerdeztem van-e meg, de mondtak soha tobbet nem volt.
tehat akkor lehet meg venni. jo tudni, szoktak neha emberek irigykedni amikor latjak.
Nekem cserelapkás van, ha nem is több száz métert lehet egy lapkával marni de nagyon jól viszi a hagyományoshoz képest. Egyszerre jóval nagyobb befektetés de szerintem megéri.
Én martam laminált lapot botex.ro-s tisztítóval. Nem ajánlom ! Az eladó azt állította, hogy tuti minőség (egyébként úgy is néz ki), meg, hogy "most volt itt valaki, aki több száz méter laminált lapot mart egy késsel" - na arra nagyon kíváncsi lettem volna, hogy nézett ki az anyag. Kb 10 métert ha martam vele, a késeken máris jól látszik, hogy hol érintkezett a kés a laminátummal (pedig kis fogással dolgoztam).
Halálosztó : Ami a kitolhatóságot illeti : autószerelő ismerősnél akad hidraulikus prés, (vagy csapágykinyomó) azzal hiba nélkül ki (és vissza) lehet nyomni a szárat a talpból. Szár kiszed, leflexel, összerak, pár perc alatt megvan.
A kis 300 W-os motor se nagyon viszi a gyárilag megadott max. 80 mm-es vastagságú anyagot. Azért nagyon lassú és finom előtolással lehet boldogulni. De valóban nem erre való. Az íves vágáshoz viszont a 3,25-ös lap még jobb, a hozzáadott 6,35-ösnél. Az ő gépe is hasonló paraméterű, bár nem tudom, mire használja. Én apró darabok, precíz vágását el tudom vele végezni. Arra pont megfelelő.
Volt róla szó régebben, hogy elvétve lehet csak csőre húzható (végtelen) szorítót kapni. A Conrad-ban van, de 2690 Ft. Találtam a http://www.noniusz.hu/ -n, meg is kérdeztem, az 590 Ft-ért (!) kapható termék is olyan, mint ez (persze cső nélkül):
Ha valaki közületek járna arrafelé, esetleg megnézhetné, hogy használható-e... a bolt címe : X ker. Kőbányai út 47/b
Szerintetek mi lehet a hiba? Electro Beckum BS 230 Hobbymaster kis szalagfűrészem van. Az alsó és felső szalagvezetők is be vannak állítva. A szalagfeszités is a maximumon van, mégsem akar egyenesen vágni. Folyton elkanyarodik. Még a párhuzamvezető mellet sem tudok vele egyenesen vágni. Lehet h megnyúlt a szalag és mégsem elég feszes. Kézzel megpengetve elég feszesnek tűnik. MIt tegyek. Előre is köszönöm.
Egyik gyanta sem "ereszti" a vizet, csak a bennük lévő üvegszál kapillárisan szívja fel. Emiatt kell valamilyen vízmentesítő festékkel bekenni, hogy az üvegszálak végeit lezárd a külvilágtól. Vannak mindenféle (pld International) festékek, melyek az arany árával vetekednek (egy kilós doboz tizenezer forint), de tökéletesen emgfelel a magyar(?) Rezakrill kétkomponenses autózománc festék is. A poliészter ragad mindenhez (lásd a kezed), csak éppen a nedvesség "taszítja". (sohasem tudom, hogy melyik a hiDroszkópos és melyika hiGroszókapos...) Ezzel szemben az epoxi (hasonlóan a PURhoz) "megy a víz után", azaz a megves fához nemhogy hozzátapad, hanem bele is ívódik. Egyébként ezért illik poliészterezés előtt PUR lakkal lekenni a dolgokat, mert a PURhoz már tökéletesen (levállás nélkül) tapad a poliészter.