Bocs, borult a kronológia, de részben már válaszoltam, nem csak koficnak. És köszönöm!!
Más téma, de körfűrész, csak gérvágó. Ma jártam a Pilanánál, (amiről szintén a topikból nyertem az infót :) Lehetetlen körfűrész méret kellett volna, mert az enyém Ø205mm. Számolgattam, a 210-es úgy fért volna bele, hogy a védőizékétől kb. 05mm-re forog a korong. Az illetékes erről lebeszélt, így vettem egy 200-as lapot (5391 WZ sűrű fogazással), ami szerintem 1mm híján nem fogja átvágni az anyagot, így ügyeskedhetek majd valami "eltartó" felszerelésével. :)
Ismét a konyhabótor projekttel jelentkezem. Még mindig nincs ajtópánt ügyben semmi biztató infóm. kofic belinkelte a leevalley bútorpánt részlegét, ahol vannak is olyan pántok amire vágyom, de azért talán pántot nem kell a ilág másik végéről rendelni -- gondoltam. Tehát konyhabútorra közézáródó ajtó és ajtókeret közé szeretnék valami szép és időtálló masszív pántot. Egyenes 40-es díszes szériapánt a becsületes magyar neve vasnak amit keresek. A neten találtam pár hazai forgalmazónál képet róla. 100-200 ft/darab árkategóriában voltak. Ezek alapján elindultam (Szombathely) a városban körbenézni, hogy van-e. Egyetlen kis barkácsboltban van egyáltalán normapánt, de azok nagyon gagyik, mind esztétikai mind műszaki szempontból selejt. 20db -ból mindössze 3 volt, amin nem lafogott minden és a rezezés nem volt gyárilag selejtes, de még rendesen rozsdás darabok is voltak küztük. Ezeket láttam a neten is, gondolom egy helyről kapják őket. Hát a fotókon még jól néznek ki, de kézbe fogva semmirevalók. Azt szeretném megkérdezni, hogy volt-e dolgotok ilyen 40-es egyenes normapánttal, amit jó szívvel raknátok fel egy (nekem legalábbis) nagyon értékes konyhabútorra. Más fajta pántban (otlav befúrható díszes) találtam olyant ami minőségre és árban is megfelelne, de ehhez a konstrukcióhoz az nem illeszkedik, ahhoz falcos, ajtókat kellene csinálnom.
A szóban forgó legszuperebb Milesi fedőlakk az LGA231. A legjobb alapozót nekem letagadták (mármint hogy ilyen nincs) ezért a második legjobbat használtam az LBA 18161. Higítani mindkettőt lehet az LZC 1026 -tal. Pisztolyt mosni jó az olcsó sima nitrohigító. Mindkét lakk kétkomponensű (edző a másik kkomponens, ezt tudni fogják, hogy melyikhez mi kell), édemes venni egy műanyag keverőpoharat, azzal künnyű a 1:2 arány előállítása. Nagyon csorsan porszáraz (3-4 perc). Mindkét lakk és gőzeik nagyon mérgező és (a szomszédok szerint) elviselhetetlen szaagú, ezért védőmaszk (nem porálarc) használata nélkül azonnal és maradandó tüdőkárosodást okozhat. Csak szabadban használd! Én 3M maszkot használtam de így is éreztem a tüdőmön pár napig a hatását, valószínüleg egy erősebben szűrő betétet kellett volna feltenem.
kofic, azt hiszem, most félreértettél kicsit. A kérdésem tényleg "akadémikus" volt, nem szívességet szerettem volna kérni, (azt egyébként gyakran szoktam és mindig "csak" információra vonatkozik.) Én senkit nem ismerek személyesen, nem tudom ki-ki milyen földrajzi paraméterekkel bír, ráadásul furcsa gyerekszobám volt, mert nyugodtabban alszom ha nekem tartoznak, mintha én tartoznék valakinek. Ha egyébként egy komolyabb volumenű szakmunkára lenne szükségem és nem azonnal, akkor talán megkérdezném a topiklakóktól, nem jön-e jól valakinek a munka? Esztergályos topikban volt is már rá példa. Pár méter léc nem ez a kategória.
Legelső kérdésemben jeleztem is, hogy majd elmondom, mennyiért vállalták a munkát. Árat csak azért nem akartam előre mondani, mert az befolyásolja a válaszadást (cihológia)
És tk. még mindig nem tudom, hogy melyik ár a reálisabb, a 6.000 vagy a 12.000? (szeretném azt hinni, hogy az előbbi, de lehet, hogy csak a Bakos Faipari Vállalkozással szembeni előítéletem mondatja ezt velem)
Ha valaki körbenéz, hogy mennyibe kerül egy A4 méretű nyomdai levilágítás, akkor talál árat 300-ért és 600-ért is. Aki kevésbé járatos csak annyit lát, hogy jó ár és rossz ár, de hogy melyik a reálisabb?
Mondok még egy példát, ami a félreérthetőségről szól: ha megkérdezem, hogy az asztalos uraknak van-e honlapjuk, akkor akár azt is feltételezhetitek, hogy az url-re lennék kíváncsi, netán jutányos weblapkészítést akarok felajánlani, pedig nem, egyszerűen arra lennék kíváncsi, hogy ebben a szakmában elvárásnak számít-e honlapot üzemeltetni? Ennyi.
Egyébként nem sértegettél és nem is sértődtem én meg.
Lakkok kodjait mar leirtam . Szerintem x31-nek utoljara . Vissza kene olvasnod es ha meg akkor is lenne kerdesed, szivesen leirom. Vizes pacra meg nem hasznaltam vizes lakkot a milesinel biztosan megmondjak ,hogy mukodik-e .Kerdes ,hogy mennyire stabil a megszaradt pac.
Tobbszor emlitettem mar , a vizes pacokkal nem vagyok nagy baratsagban .. Ennel a butornal -felteve ha furneros - meg annyi problema lehet a lakkozasnal ,hogy a lakknak nagy a feluleti feszultsege es konnyen felhuzza a furnert az eloregedett ragasztasrol . A hopisztolyos leszedesnel ezt az oregedest segited elo . Politurozni talan egyszerubb lenne ,foleg ha nem lehet lapokra fektetni butort .
Tudod nema gyereknek :) Szerintem mas is szivesen segitett volna , csak nem ilyen akademikus kerdesekkel kellett vona felvezetni ,hogy mennyi egy iparos orabere . Soká! Nem akarlak am sertegetni .Az alapanyag ara nincs befolyassal a vallalasi osszegre. Max . az szamit ,hogy puha vagy kemenyfa . De egy ekkora tetelnel meg ez sem .
Jelentem a kompresszor uzemel !Meggyogyitottak. Foleg autoba valo klima motorokkal foglalkoznak . Elkepeszto dolgokat meseltek a "markaszervizekrol". Ajanlom oket !
Igen, a lakkot akarom fújni,elírtam.Annak a kódját viszont nem kérdeztem meg anno, ezért vagyok tanácstalan.Selyemfényt szeretnék,ez van a széken is.A Hydrowood-os lakkot szeretem, de az is vizes alapú,és ahogy írtad, ilyet nem lehet a Milesi pácra kenni.
Hopisztollyal ne! Ezek a szekrenyek lecbetetes butorlapbol vannak . Ha a szinfurner nem , akkor a vakfurner ragasztasa konnyen elenged .Azt lejavitani meg maga a pokol . Ha ilyen darabokon ujra kell alkatreszeket furnerozni kizarolag a hidegen preseles johet szoba. Az uveg jo de a nagyobb feluleteket citlingel /szinlőpenge /is lehet tisztitani . A pacot nem kell fujni . A lakkot igen .
Lassítót azt "kínálgattak" a Milesi-ek:) Sajnos a díszfaragásnál muszáj kromofágot használnom.Milyen izolátorra lenne szükség?(Egyébként én is fújva gondoltam a pácot) Az a baj, hogy aki az asztalt-széket festette, nem vállalt többet.Évek óta őrzöm ezt a Milesi festékkódot , ezt is csak nehezen árulta el anno.:( A szekrényhez való ágy barna, csak ezt festették át fehér zománccal.:(A fiókot már "megnyúztam",de a csiszolást még nem kezdtem el.Általában ,nagyon óvatosan hőlégfúvóval és üvegszilánkkal szedem le a festéket,ezután csiszatolom -Vállszakadtáig :)
Ezt mar lattam egy masik helyen :) Mar akkor is gondoltam ra ,hogy
Ez a pac elegge sotet arnyalat . Ha leszeded a festeket akkor is szamtalan helyen leszenek olyan beszivodasok amiket egy vizespac nem fog elfedni .Konnyen foltossa valik a felulet . Ha szerencsed van, bukkfa a szinfurnerod .Ha lehet a betetet ki kell szedni ,konnyebb vele dolgozni . Ha a pacolast megoldod ,akkor ekkora feluleteket szorni kellene . A milesi pu. alapu dolgai nagyon gyorsan szaradnak ,ecsetelesre alkalmatlanok. Talan egy keves lassito adalekkal lehetne valamit az eredmenyen javitani. A jobb tapadas erdekeben egy izolator is javasolt ,foleg ha kromofagot is hasznalsz .
Nem, nem vállon veregetésre vágyok, jól ismerem a magam szerencsétlenkedéseit :) Ha belegondolok, hogy kb. 22m lécért fizettem összesen 18ezret... Legfeljebb arra mondjatok valamit, hogy az anyagár és az alábbi darabolási munka milyen viszonyban van egymással?
Ha már emlegettem ezt a vágást, szerintetek mennyire necces kinyerni az alábbi keresztmetszetű anyagból a nekem szükséges léceket?
Rossz a rajz, kevéssé látszik, hogy a vágásra, gyalulásra 4-4mm marad (a palló vastagsága 44mm volt) Körfűrésszel vagy szalagfűrésszel jár jobban az ember a darabolásnál?
Ezt a szekrényt szeretném pácolni és lakkozni.Általában Hydrowood-ot haszálok, de ezt a bútort egy étkezőasztalhoz (székekkel) szánom,amiken már a Miles pác van
Nem kell hozza alapozo ! Csak alapos csiszolas . Amikor azt hiszed ,hogy keszen vagy kb .70%- ot jelent . A pacolas az osszes csiszolasi es ragasztasi hibat felfedi .