Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23613

Hát köszi, de ez nekem majd egy havi bérem....

A kettőre meg lenne másfél havi.

Szal asszem megcsinálom magam !:)))

Egyébként nekem mint mérnöknek sem jön ki még a bruttó ezer forintos órabér sem, pedig mindenki azt hiszi én vagyok krőzus, mikor elmondom, hogy villamosmérnök vagyok.

-"Akkor te jól keresel!" felkiáltással elintéznek.

Előzmény: kofic (23611)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23612

Nekem is sokszor nem jön ki az 1000 Ft.os órabérem - ha kifogok egy-egy szarabb melót.
.
Előzmény: kofic (23611)
kofic Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23611
"Namármost, ha ez a pénz kijönne legalább 90%-osan akkor én lennék a világ egyik legboldogabb embere.."

Akkor mar ketten lennenk !
Jo ,hogy leirtad ezt az oradijat . En nem mertem mert ,vagy hiteltelennek vagy hulyenek gondoltatok volna .

Ezzel a keplettel szamolva a fotel :

bontas 10
javitas ,feluletkezeles 42,5
anyag 6
3x szallitas 15

ossz: 73,5+Afa

Mindez karpitozas nelkul egy csupasz favaz

rferi
Ha gondolod en szivesen ...:)
Előzmény: Erzsébeti (23602)
csoty Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23610
Mázolásról volt szó eddig, gondolom azt csak nem írták elő évente. ;)
Előzmény: halaloszto (23609)
halaloszto Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23609
tisztasagi festes akkoriban evente eloiras volt. a ketevente az mar a sporolos onkormanyzat volt.

vajk
Előzmény: csoty (23601)
csoty Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23608
Sok karakternyit kell neked ahhoz lefordítanod, hogy egy piti iskolapingálásból leseő pénzecskényit összekaparj. ;)
Előzmény: GPS (23607)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23607

Áhh, ugyan már, egy iskola-kifestés az aprópénz - ne viccelj. Le se ereszkednek odáig, hogy belenyúljanak.

Egy körforgalom-építés - két (alig járt) mellékutca kereszteződésében - az már döfi. Ott már van mit kereskedni.
Kell vagy 6 kivitelező-cég, 10 beszállító, 20 szakma...az már finom falat, nyam-nyam.

Nade egy szar iskolafestés?
.
Előzmény: csoty (23605)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23606

Lehet, hogy házi-vállalásoknál kijön a festőnek a 8 rugó.

Sőt, biztos kijön, ha azt számolom, hogy mondjuk egy 4 napos melóért elkér 32-t...annyit (azt hiszem) megadnak neki a pógárok. Ennyit a csempéző is összehoz, biztosan.

Ami bosszantó a szakmák között, hogy hogy lehet összehasonlítani egy festő-csempéző eszközigényét - egy asztaloséval vagy egy fémforgácsoló iparoséval? Ég és föld, basszus.

És akkor félre is tettem a szaktudás-rasszizmust....hogy mennyi ész kell egy csempézéshez és mennyi egy vésett-ajtó, vagy egy ezstergált-mart-köszörült abrichter-tengely elkészítéséhez. Mert erről is el lehetne beszélgetni, ugye?
.
Előzmény: Erzsébeti (23603)
csoty Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23605
Látom, még nem jutottál túl az Öreg néne őzikéje korszakon. :)
Ha a fószerkád becsületes is lett volna, olyan önkormányzati döntéshozót még nem láthattál, amelyik becsületes lett volna. Soklépcsős szűrőn kerülhet oda bárki, és mindegyik lépcső csak a korrumpálhatóság, irányíthatóság mérését szolgálja. :)
Előzmény: GPS (23604)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23604

Hát ez most "nem ült" - mert te egy ilyen "zsír-korrekt" és becsületes iparosembert legfeljebb csak a Discovery-n láthattál.
Ez akkor se menne bele sumákba, ha este, táskában vinnék neki haza a részét. Ilyen is van.

Ami az oskolát illeti, oda az ajtókra kétévente nem festés kell ám - hanem már egyenesen épület-asztalos. Rég jártál iskolába, mi?

Egyébként csak azt újítottak fel, ami feltétlen szükséges volt - de ez a fószer annyira korrekt, hogy egy négyzetdeciméterrel se írt volna többet...mint amennyit valóban felmázoltak.

Nem véletlenül maradt ő meg a többszöri, helyi, pál- (illetve párt-)fordulók dacára is - pedig ez manapság ritka dolog ám.
.
Előzmény: csoty (23601)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23603
A festőkhöz:

én nem láttam olyan mezei melós festőt aki ma 8000 ft os napidíj alatt hajlandó lenne festeni! Nem vállalkozó, hanem mezei festő!
Szeretnék én ennyit fizetni egy asztalosnak... nem jön össze...:(
Előzmény: GPS (23600)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23602
Látom nem csak én látom így...:(

"Hogy egy asztalosnak mennyi a rezsiorabere? Neha elgondolsz valamit ,hogy ennyit kene megallapitani aztan amikor egy arajanlatnal beszorzod a vagyaidat akkor az osszeget meg magadnak sem mered leirni .
"

Sok építőiparossal beszélve (vizes-gázos, festő stb..) azt tapasztaltam, hogy hülyének néznek, ha nem kérek el 2500 ft-ot (+áfa) /óra/ ember...
Namármost, ha ez a pénz kijönne legalább 90%-osan akkor én lennék a világ egyik legboldogabb embere...

Sokszor gyalázatosan kevés jön ki 1 órára visszaszámolva, és még így is rendkívül sokan sokallják a vállalási árat...:(

példa
1 db ajtólap legyártása beszerelése:
ezt el lehet adni max 70.000-80.000 ft-ért nyersen, felületkezelés nélkül, de így is minden 3. érdeklődésből lesz vevő.

Számoljunk:
meg kell nézni, fel kell mérni. Ez pesti viszonylatban minimum 3 munkaóra plusz a közlekedés, és a parkolás ára. Ez kb átlagolva 3X2500=7500+1500= 9.000 ft és akkor még a közlekedés árát erősen alul mértem...
Faanyag 8-9 fm 2" borovifenyő= 8500 ft+ 0.6 nm fillung anyag ez fenyőből kb 4500ft + egy rakás beszögezőlécnek való anyag kb 10 fm = 1200 ft+ az anyagnak a műhelybe kell valahogy teremnie...
kell minimum 3 pánt =2500 ft + 1 db zár betéttel=3000 ft + 1 db kilincs címmel =1000 ft (nem réz!) + 1 felső zár=3000 ft
Ez eddig kb: 29.000 ft

És egy darab szöget sem vertünk bele semmibe...
Egy ajtólap legyártásához kis műhely szinten kell kb 20 munkaóra! És ekkor van rendesen megcsiszolva hagyományos szakállas csappal hosszlyukfúróval kifúrva, beszegezőléccel szerelve.
20 óra meló 2500 ft-al =50.000 ft

Eddig tehát járunk 28.000+50.000 =78.000 ft nál! És még az ajtólap a műhelyben ücsörög!!

Kiszállítás beszerelés jár minimum 6 de inkább 10 munkaórával (2X3-5 óra)
10 ra = 25.000 ft + 1000 ft kocsikázás (és megint nagyon alul mértem a kocsikázás árát!)

Eddig így állunk:
28.000+50.000+25.000+1000=104.000 ft

Ekkor még nem beszéltünk arról, hogy illik rendezni az üveget hozzá, és ezt pl mi saját erőből szoktuk megtenni vagyis fizeti az üveg árát, és mi meg megrendeljük elszállítjuk, és beszereljük gyak a vállalási áron belül (ennek a költsége magában lehetne 5.000 ft!)

tehát a végtermék ára: 109.000 ft!!!
És ebben nincs még áfa!!!

Na ezzel szemben áll az, hogy új ajtót lehet kapni 60.000-100.000 ft ig és válogatni is lehet belőlük, amit mi csinálunk annak a tokja az eredeti marad ami nem túl jó megoldás a minőséghez, de legalább nem kell kőműves hozzá...

Szóval a realitás az, hogy 109.000 ft +üveg anyagár helyett bejön a kasszába írd és mond 70.000 ft + üveg!!!
A különbség: 39.000 ft...
És áfa még sehol...

Képtelenség eladni ennél drágábban egy ajtólapot, beszerelve, felületkezelés nélkül...

Szóval lehet agyalni, hogy mennyi a rezsiórabér...
Ebből a rezsidíjból kell fizetni a műhely fenntartását, az amortizációt (egy k*rva platolókés alsó hangon 42.000 ft +áfa) a munkabért, és a közterheket...

Ezt nem is neked írtam kofic, mivel te ezt bizonyára tudod.
A többieknek ment.
Előzmény: kofic (23595)
csoty Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23601
Nem is kell szórni az adófizetők pénzét! Mi az, hogy kétévente újramázoltatnak?! Ráadásul ugyanazzal?! Ha szar munkát végzett, akkor minek újra vele szerződni, ha meg jót, akkor nem két évig kell egy mázolásnak kibírnia, még egy iskolában sem. Az ismerősöd, meg az önkormányzati spanja meg örüljenek, hogy megúszták! :)
Előzmény: GPS (23600)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23600

Hááát, ebből a felsorolásból:

"Ahogy Erzsébeti mondana ,festok , epuletgepeszek , gazosok stb."

a festőket azért lassan kihagynám. El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire hazavágta őket először a diszperzit megjelenése....utána a kegyelemdöfés, vagyis a PVC ajtók-ablakok elterjedése.

Nekem (a barátnőm) családjába van festő-vállalkozó - olyan jónevű, hogy évtizedes múltjába az összes iskolát, közintézményt, stb - kétévente ismétlődő, teljes átfestéssel bízták meg az önkormitól, vagy honnan.
Tervezhető munka, fix bevétel - tiszta Amerika.

Erre fel mi van vagy 5 éve - amióta ilyen-olyan támogatásokból lecserélték a nyilászárókat?

Egyre fogy a megbizatás, mert a PVC ajtó-ablakot nem kell festeni, ugyebár. Még az iskolában sem.
A tantermeket és folyósókat meg átmángálják a szülők és a pedelus - az Obiban vett akciós-diszperzittel és egy hobbi-teddy-hengerrel - egy sprünyél-toldaton.
Ajjajj.
.
Előzmény: kofic (23595)
kofic Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23599
Persze ,hogy megtehetem . Sot, mindig zarva is van .A pohar akkor telt be amikor egy parkepito brigad bejott szetnezni mart hallottak ,hogy itt milyen erdekes dolgok keszulnek .

De ettol meg senki nem fogja vissza magat ,hogy barmikor felhivjon . Es hat illik megfelelni mert csak abbol lesz munka .
Előzmény: GPS (23593)
halaloszto Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23598
huu, el is felejtettelek!

Egy mezei gervago furesszel, 15 fokra allitott megvezetovel, 4 vagasbol eleg szepen meg lehetne hegyezni, nem?

Ha epiteni akarsz, akkor arra gondoltam, hogy a mega-ceruzahegyezo meghajtasahoz lehetne hasznalni a barkacsaruhazban 15000ft-os motoros drotkoteles emelo motorjat, van rajta attetel gyarilag.

vajk
Előzmény: atp (23594)
SaGa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23597
Remélem nem Te fordítod azokat a filmeket, ahol már csak egyetlen jelzőt ismernek az emberek: "elképesztő"... Minden csatornán, minden témában ez jön vissza. Sehol egy meglepő, csodálatos, gyönyörű, ronda, pocsék, stb... Minden elképesztő.

Főleg a spéci, átépítéses, kertészkedős, dekorálós, ember átszabós műsorokban. Elképesztően sekélyes szókincsű aki csinálja...
Előzmény: GPS (23592)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23596

Én életemben még zabot sem hegyeztem - nem hogy karót - de ahhoz nem kell nagy fa-tudornak lenni, hogy lássuk, hogy egy ilyen hegyezéskor a csúcs felé már igen tetemes mennyiségű fa-anyagot kell eltávolítani a karórol.

Ahhoz, hogy ez tempóssan haladjon, ehhez egyrészt komoly motor-teljesítmény kell (a poszívó-motort gondolom csak viccnek írtad) - de maga a szerszám és a darab megnyugtató befogása sem egy kétfilléres dolog.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy 500-1000 darab alatt furcsa számok jönnének ki
egy esetleges, darabonkénti ráfordítás-számításnál.

Ha meg egy ilyen karó évekig szolgál - tehát ez nem egy évenként ismétlődő mutatvány - akkor azt hiszem, hogy csak akkor lenne rentábilis, ha a telek-szomszédjaid is érdeklődnének a termék iránt.
.
Előzmény: atp (23594)
kofic Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23595
Van gepora es rezsioraber.
Ahol CNC -vel dolgoznak ott 15e /ora .Ha meg tudsz alkudni fm vagy m2 arban akkor az .Iden mar lehet ,hogy tobb.

A kontaktolas vagy m2 vagy ha valami gebaszos dolog akkor 6/ora ,es ugye 2 ember kell hozza .

A szabasnak ,elzarasnak ,furnerozasnak ,feluletkezelesnek ,van egy kialakult nagysagrendje .

Hogy egy asztalosnak mennyi a rezsiorabere? Neha elgondolsz valamit ,hogy ennyit kene megallapitani aztan amikor egy arajanlatnal beszorzod a vagyaidat akkor az osszeget meg magadnak sem mered leirni .

Az antik meg még veszelyesebb uzem .
Vegyunk egy nagyon egyszeru dolgot . Pl. rferi foteljet . Ha betetek nelkuli karpit lenne rajta ,akkor min fel nap a karpitbontas ,szogtelenites . Szamoljal 2 napot a szetszedesre, javitasra csiszolasra , osszeepitesre ,pacolasra 3x lakkozasra +anyag .Szerencsere ez nem furneros mert sokaknak fotel ez meg fotel az , nincs kulonbseg .
Akkor van min 2 szallitas ha a karpitot is intezem akkor 3 .
Lehet szamolni !

Nem a penzugyi kalandaroknak es joszimatu befektetoknek talatak ki ezt a szakmat .
Ahogy Erzsébeti mondana ,festok , epuletgepeszek , gazosok stb.

Nem sirni akarok ezek a tenyek .
Előzmény: Soká (23579)
atp Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23594

Köszönöm!

A palástmaró az mi?

A baltával hegyezés azért gáz, mert nem szép szabályos, néha túl vékony a hegye stb. Cölöpöt pedig kész kínszenvedés hegyezni. Nálunk elég sziklás a talaj, a szabályos hegyezés sokat segít a beverhetőségen!

Előzmény: csoty (23440)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23593

Miért kofic? Egy asztalos azért megteheti, hogy péntek délután kitámasztja belülről a műhelyajtót - úgy 45 fokban, egy 10x10 centis fenyő-gerendával.
.
Előzmény: kofic (23589)
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23592

Hát én még rendszergarázda se vagyok - csak egy sima szakfordító. Csak kinomban most filmeket is fordítok, mert bár a szakfordítás jobban fizet, ez viszont állandóbb és kiszámíthatóbb.

Képzeld, volt olyan is, hogy egy szomszédos ország szinkron-studiójába reggel 9-re be voltak rendelve a színészek, úgy - hogy előző nap délben a film még nem volt fent az FTP -n, hogy fordítani lehessen.

Viszont másnap reggelre már a kezükbe kellett legyen a pofázni-való...legalábbis annak az első része - mert drága a stúdió-óra.

A barátnőm köztisztviselő és nem tudja megérteni, hogy milyen tököm-cég ez, hogy itt éjjel-nappal megy a meló mint a siemens-martin kemencében...mert náluk ez nem így van, ott a munkaidő az munkaidő a szabadnap az szabadnap. A fixfizetés, meg fixfizetés

Jó vicc, mi?
.
Előzmény: x31 (23586)
Soká Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23591
Hát, például ma reggel a buszon, miután lepasszoltam a gyerekeket a suliban :)
Egyébiránt tényleg tűnhet úgy, mintha a gép előtt lógnék, pedig...

Szóval, mennyi a halandók rezsi órabére, van valakinek tippje?

(este benézek, jó munkát mindenkinek!)
Előzmény: rferi (23584)
x31 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23590
Épphogy csak az alatt az idő alatt nem válaszoltam az e-mailekre meg a telefonokra, amikor teljes érzéstelenítésben (altalás) voltam. Általában a számítástechnikai problémák olyan jelentőséggel bírnak a megrendelő szempontjából, mintha a világvége fenyegetne, ha nem oldódik meg azonnal.

Előzmény: rferi (23588)
kofic Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23589
"Félfogadás: Hétköznap 09 - 18" ???

A tegnapi 100Hz -es TV is" hibahatar" folott volt mar tegnap :)
Előzmény: GPS (23585)
rferi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23588
Miközben matattak a  hasadban, programoztál C-ben? :-/
Előzmény: x31 (23586)
rferi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23587

Hát igen.....

Tegnap este is ezért kellett nekem főznöm, mert asszony ugyan négykor le akart lépni a munkahelyéről (ilyen nem fordult elő hónapok óta, már annyi túlórája volt december elején, hogy nem engedték melózni, mert már a munkatörvénykönyvben meghatározott összes éves kvótát túllépte hat hónap alatt), de mégsem sikerült neki, mert háromnegyen négykor beesett egy ügyfél, aki negyed hatkor ment el.

Ezt értem.

De ha én ezt megcsinálom, másnap mint egy zombi, még gondolkodni sem tudok....

x31 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23586
Naja, a számítástechnika ilyen anyag és idő nélküli dimenzióban működik. En akkor untam rá, amikor a kórházban be kellett üzemelnem a wlant, hogy ott is elérhető legyek a műtét alatt is.
GPS Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23585

Mikor alszunk ? Ez nekem most olyan volt, mintha akasztott házában kötélről értekeztél volna.

Képzeld, van olyan, hogy este 7-kor megjövök a Tesco-ból a bevásárlásból és már csettintgetek a nyelvemmel, hogy milyen fonomat fogok főzni. A könnyűszerkezetes, ergonómikus konyhámban, ráadásul. Nyam-nyam.

Erre fel kint virít egy mail a képernyőmönn, hogy "...ezer bocsika, de kimaradt valami a tegnapelőtti anyagból, ami viszont reggelre kurvára fontos lenne...és ugye leszek olyan nyájas megcsinálni mondjuk úgy legkésőbb 08:00-ig?"

Ilyenkor választhatok, hogy vagy "leszek olyan nyájas" - és akkor se főzés, se alvás - vagy nem leszek "nyájas"...és akkor majd azt veszem észre, hogy már második hete egy szál megbizatást sem kapok. Esetleg utána se.

Ilyenkor irigylem azokat, akik ki tudják írni a műhelyük ajtajára, hogy: "Félfogadás: Hétköznap 09 - 18".
.
Előzmény: rferi (23584)
rferi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23584

Ez hihetetlen! :)

Ti mikor alszotok????

Előzmény: Soká (23582)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!