Nem lenne egyszerűbb folytatni a betonozást felfelé ? Szépen kipucolnám a meglévő oszlop tetejét, lekenném pl seal-all-al (vagy más tapadóhíddal) , deszkából apró zsalu, betonnal kiönt, tetejét kicsit kúposra simít és kész.
Off, de barkács ezért ide írom. Van egy egy méter magas kerítésem. 5 darab 30-as 2mm falvastagságú zártszelvény oszlop, ami be van betonozva egy 10cm*10cm-es keresztmetszetű betonoszlopba, ami a föld alatt van. A probléma, a betontömb szintje a felszín alatt van kb 10 cm-re. (Homokos talaj.) Így a zártszelvény érintkezik a talajjal, ami miatt elkezdett rozsdásodni( 2.5 éve van így még csak felületi a rozsda). Tudom jobb lenne ha nem így lenne, de így van, ez a helyzet.Megemelni nem lehet bizonyos okok miatt.
Hogyan tudnám megvédeni ezt a 10 cm-es alsó tövét a zártszelvénynek ami a föld alatt van?
Az jutott eszembe, hogy a rozsda eltávolítása után, egy 50-es pvc cső darabot felülről ráhúznék és kitölteném valami alapból folyékony anyaggal ami teljesen kitöltzené majd megkötve leszigetelné. Műgyanta? Szilikon? de az nem elég folyós hogy kitöltse tökéletesen.
Esetleg csővel nem vacakolni, hanem bekenni vastagon ilyen vízstigetelő elsősorban tetőjavításra használt pasztával amit a bauhausban látam ez állítólag majdnem mindenen megtapad és szigetel(talán ismeri valaki)? Ötletek?
Szia! színben megfelelő folyékony fával-fagittel. A kedvencem ebből a Resto márkájú, ezt pesten a Kálmánnál (1154 szentmihályi út 54) lehet venni, kb ezer forint egy 200 ml-es tégely. Sok színben van, pácolható. Nagyon jó cucc. Esetleg még egy millit talán érdemes beütni a szegeket, hogy a gitt jobban tapadjon.
Mostanában egy virágtartón dolgozok, ami fiókos szekrény funkcióját is ellátná, ezért küvülről, rétegelt lemezzel fedtem le, kazettás kivitelben. Az egyes rétegelt lemez lapokat szegélylécek tartják a helyükön. A szegélyléceket ragasztottam és szegeltem is, bogárfejű szöggel. A szögeket a szegélylécbe süllyesztettem, kb 1 mm mélyen.
Azt szeretném megkérdezni hogy a szeghelyeket mivel lehetne láthatatlanná tenni?
Szerintem ez nekem (is) szól, mivel gép ügyben rendszeresen vitatkozom... :-)) Sajnos most nem igazán lehet. :-( Illetve csak annyiban, hogy a drágábbnál általában kisebb az ütés.
Tegnap kisebb MDF lapokat kellet darabolnom és kipróbáltam a gérvágót húzom és tolom üzemmódban is. Meglepő módon tényleg működött húzva is, sőt úgy mintha könnyebben ment volna, de erre azért nem mernék megesküdni. A vágáskép csak annyiban tért el, hogy egyik irányban a felső él volt kicsit "szőrősebb", másik irányban az alsó.
Végül nem vettem elektronyos tűzőgépet. Majd ha a maradékot féláron kínálják :) A kompernass honlapján nem találtam azt a zöldet, amit most lehet kapni, létezik viszont egy kék színű, ami talán a többet tudó verzió(?).
Milyen gépzsírt vegyek flexbe, fúrógépbe, stb.... Mennyi zsírt kell beletenni a fogaskerekekhez? Tele kell nyomni az egészet? GPS ajánlotta régebben a Shell Retinax a-t, de azt nem találom, viszont a shellnek van sokféle, csak nem tudom melyiket érdemes megvenni. És hogy milyen boltban kell keresni (Budapest).
Századmilliméterre nem esküszöm de szabadszemmel észlelhető ütése nincs.(Nem azért mert csak szemüveggel látok.)Egy zsinóros és egy akkus gyorstokmányos Parkside fúróm van.Úgy is szoktam használni hogy a gyorstokmányba hatszöletes "gyorstokmányt" fogok és így sem üt. Az ütést a hegyes fa központfúrónál azért észre lehetne venni.
Én nagyon szerettem az enyémet (míg meg nem öltem), bár az nem derékszöget ütött.
Ha veszel efféle tűzőgépet, előtte nézd meg, hogy milyen kapocs kapható a közeledben! Mikor én vásároltam a kapcsokat, sok méret (típus) volt hiányos, azokra azt mondták, hogy ritkán szokott lenni, holott alatta ki voltak téve sorra az azt belövő pisztolyok is.
Dehát az még nem is forgácsolás, hanem (vélhetően) meleg-alakítás - afféle bele-kovácsolás.
Tehát motortengelyt-csapágyat stb. tudnak századmiliméterre köszörülni -- és elvéreznek egy rohadt hatszög beütésénél? Ami látszik és égős is egyben - ráadásul rohadt zavaró is a használatban.
Erre a célra van nekem egy szintén (gyárilag)görbe toldatom - azt úgy tolom be az ótvar tokmányba - hogy kioltsa annak az ütést.
Van amikor ez elsőre sikerül...van amikor a harmadik próbálkozásra. Mindig arébb teszem 60 fokkal.
kicsit megnyugtattál....de azért annyira mégsem! :-) Mert hatszög,ok,nem tudom pontosan befogni. De egy elvileg központos fúrószárat sem? Ezt már végigcsinálom,megyek garizni :-)
Nyugi, nem te vagy peches a csavarozó tokmányával - hanem mindegyik szar.
Nekem is 20 féle volt már a kezembe - mind ütött. Az olcsó is - a drága is.
Meg kell értsük, hogy a világ műszaki fejlettsége még nem áll azon a fokon, hogy azt a kurva hatszöget egyenesen baxxa be abba a lukba. Ezért el kell fogadjuk, hogy a betolt szerszám vége milimétereket kalimpál forgás közben...márkától-ártól függetlenül.
Hát ez van.
Persze, mindjárt akad kollega, akinek a csavarozója századmiliméterre fut...csak még én nem láttam olyat. .
legelső hozzászólásom kb. 1 éve volt itt a fórumban,azóta jónéhány szerszámot vettem,amit ajánlottatok,láttam,hogy szükség van rá,vagy csak megtetszett :-). Csiszoló (is) hiányzott,tegnap beleugrottam egy ilyen Parkside excenter-csiszolóba. Kezdőként nekem tökéletesen megfelel ez a gyengécske is (miután lecsiszoltam vele egy lécet,apám nem hitte el,milyen szép és sima lett,forgatta,mint indián a tüzesvizes palackot) Sajnos van egy kis keserű szájízem,mert ajánlott lett volna a most bedobott akkus fúró-csavarozó is,de túl későn jött az akció. Vettem egy Bosch-t (PSR-12),de hát.... Az első gépemnek ütött a tokmánya.Visszavittem,adták is vissza a pénzt. Kipróbáltam Alpha-Tools gépét,ugyanez a jelenség,azt már meg sem vettem. A Bosch ugyanígy üt,viszem vissza gariba. Az összeesküvés-elméletemet már legyártottam: behozzák ide a bevizsgált,gyártó által rossznak minősített termékeket. ha droid visszaviszi,javítják garanciálisan,ha nem viszi vissza,értékesítették a rosszat. De én avgyok az ostoba,hogy nem próbálom ki a helyszínen. Mondtam is asszonyságnak,amikro kipróbáltam a tegnap vásárolt excenter csiszolót: Na ha ez nem fog "ütni",hanem középpontosan fog futni,akkor idegbeteg leszek :)
Engem még valahogy elkerült a hőguta, meg olyan szerencsésen van kivitelzve a tetőablakom, hogy állandóan nyitva lehet - még a legnagyobb esőben is....de a szomszédomék, pár napja - már délire nem tudtak bemenni a bódéjukba, a bent-torlódott hőségtől.
Eleinte (szezonkezdéskor) fintorogtak a klimás-teveimre - de azután a jeles nap után itthon hívtak fel telefonon, hogy "mennyibe is került nekem az a klima?...és mekkora meló azt beszerelni?" .
Az biztos, hogy az ominózus vizsgálati csoportban nem nagyon volt hallgatottsága, de a teljes hallgatottsága mégis 150 ezret tett ki, ami a Magyar Rádió esetében egy qrvajó eredmény.
Csak éppen nem a fiatalok hallgatták, hanem az ötvenen felüliek.
DE mivel ők alacsonyabbrendűek a reklámok szempontjából, kiafrancotérdekel? :)))
Belövő ügyben: nem lehet, hogy csak egy megfelelő talp és ütőszeg kérdése az egész?
Valószínűleg sokkal többen szerették volna megtartani (nosztalgiából) mint ahányan tényleg hallgatták. Jómagam kb. minden tizediknél "mintavételeztem" és olyankor szerettem :) Az, hogy nem varrták el a szálakat talán lehetőséget ad arra, hogy folytatódjon, bár szerintem másfelé megy a világ...
Hogy legyen valami ON is. A LIDL-ben most kapható excentercsiszoló egy 270W-os, gyengécske darab. A Parkside-nak létezik egy 600W-os típusa is, az jobban érdekelne. És árulnak most egy elektromos tűzőgépet is (a doboza szerint az Einhell gyártja) Azt tudja-e esetleg valaki, hogy olyan "tűzőgépet" merre árulnak, illetve, hogy mennyibe kerülhet, amit a képkeretezők használnak, amivel a derékszögben meghajlított kis fémlemezeket lehet beütni? Én ezt négy kézzel szerencsétlenkedve szoktam abszolválni, jó lenne egy célszerszám, bár ahogy a keretezős szerszámok árait ismerem, nekem nem érné meg...
Volt előtte egy kis herce-hurca, hallgatói-tiltakozás, meg átszervezési (ritkítási) kisérlet - de azt mondták, hogy annyira lecsökkent a hallgatottsága (a 18-49 ben) hogy nem kifizetődő a fenntartása.
A Szabó család tavaly szűnt meg kurtán-furcsán.A rádió vezetősége ui átszervezte a műsorszerkezetet, és abba még az sem fért bele, hogy a szereplők történetét valahogy lezárják.Egyszerűen elvágták a folyamot, vége lett, mint a botnak.
OFF 2-3 éve rekkenő hőségben túráztam többedmagammal Hegymagas környékén. Egyik szőlőben ügyködött a gazda, közben szólt a zsebrádiója. Kicsit nagyott hallhatott a pacák, mert üvöltött a rádió. A jellegzetes hangú Zoltánt azonosítottuk rögtön a Szabó családból. Vagy ismétlés volt, vagy még mindig folytatódott a történet. :)