Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Persze nem a "kifejezetten drága" a lényeg! Egyszerűen úgy gondolom, hogy ami igazán jó minőségű, az ezen jellemzők összeségének eleget kell hogy tegyen!
Elnézést, egy picit homályosan fogalmaztam az előző hsz-ban.
Alapvetően nem a természetjárás a hangsúlyos, de azért van túrázás is, mikor pl. gombászni járok- akkor meg már miért ne vigyem magammal, nem?
Számomra az az igazi érték, amikor valamit minden pillanatában csodálhatok!
Ha használnom kell vagy ha csak szimplán nézegetni szeretném az aprólékos finom kidolgozattságát, a szépségét, a részleteket!
Az utóbbiaknak azért sokkal több fog jutni!
A presztízs, meg már csak hab a tortán és csak kilyukadtunk a "kifejezetten drágánál"!! :-)
Szóval ilyen tippeket várok az igazi késértő fórumtagoktól!
Valaki csak ismeri a késmíves Céh legjobbjait! :-) Már ha lehet ilyet mondani, hiszen mindegyikük mestere a szakmának!
A "legyen dekoratív, hagyományos eljárással készüljön, különleges anyagok használatával"-ból szerinted mennyit teljesít egy Mora? Hacsak az egészen különlegesen ronda libafoszöld árnyalatú gumi nem számít különleges anyagnak, ez tényleg vitatható :)
Nekem úgy jött le, h. itt most kifejezetten drága kés kell.
Finom élű és sok mindenre használható kés mondjuk a Mora 2000 kenyeret szelni, nyársat faragni, húst darabolni, hámozni tökéletes. Egy nehezebb tőrt, valamilen 440-es acélból négyezer magasságában meg lehet csípni.Nieto, Muela, 4000-7000 magasságában.
Fejsze, fűrész minőségtől függően akármennyitől akármennyiig vásárolható.
Természetjáráshoz, de mire?:) Nekem rend szerint csak szalonnázni kell a kés. Meg van egy nehezebb, nyársat kicsapni. Aztán van egy fejsze, és egy behajtható pengéjű fűrész.
Szerintem jobban jársz, ha veszel egyet polcról Szalontaitól... Az itt felsorolt kiváló kézművesekkel először tárgyalsz, utána rákerülsz egy várólistára, utána sok hónap eltelik és még mindig nincsen késed (tisztelet a kivételnek).
Szeretném eladni a Victorinox Hercules bicskámat. Nincs agyonhasználva, lestrapálva, de használtam. A penge fenésből adódóan apró karcok vannak( 1x fentem), fűrésszel kivágtam egy kisebb akácfát a két oldalán kisebb hajszál karcok vannak, nagyobb fejű Philips csavarhúzón is vannak használati nyomok, de nem zavaró.
Adok hozzá ajándékba két övre fűzhető tokot , egy bőr barnát és egy gyöngyvászon feketét. Esetleg ha valakinek kell egy piros panelt is. Képek a 624-es hsz-nél.
mind a fórumon, mind a kések birodalmában teljesen új vagyok.
Szeretném magam megajándékozni, egy rendkívül masszív, strapabíró késsel, természetjáráshoz, amely semmilyen körülmények között sem hagy majd cserben! Természetesen legyen dekoratív, hagyományos eljárással készüljön, különleges anyagok használatával (Penge, nyél) és mindamellett időtállóságát majd az unokám se vonja kétségbe! A fiam 5 éves :-))
Ezidáig míg keresgéltem késmívesek tömérdek remekművét csodálhattam:
Csak most láttam hogy már él ez az új topic, ezért a késesbe raktam fel véletlenül elsőre, ezért a modiktók utólag is elnézést kérek, és a másik post törölhető.
Urak!
Van egy vadi új fallkniven F1 em, fekete pengés zytel tokos laminált VG10 pengés eladó. Egy csere során szereztem, és mivel nem kell ár alatt adok tovább rajta. Új ára Itthon 42-49 pénz.
Adatok:
A Fällkniven F1 kés, a Svéd Légiero pilótáinak hivatalos túlélokése. A körültekinto fejlesztoi munkának köszönhetoen azonban majd minden feladatra alkalmas, amire egy kés alkalmas lehet. A rendkívül sokoldalúan használható kés pengéje laminált VG-10-es acélból készült, markolata Thermorun, tokja Zytel.
Penge hossza:97 mm
Penge vastagsága:4.5 mm
Penge anyaga:Laminált VG-10
Penge keménysége:59 HRC
Markolat anyaga:Thermorun
Teljes hossz nyitva:210 mm
Ára: 36.000 Huf
Átadás: Bp-n bárhol, vagy postázom vidékre is előre utálás után.
Elérhetőségem: zoltan pont gero85 kukac gmail pont com
Sziasztok! 3db.-os szamuráj,disz kard készletemet eladnám olcsón! A pengék élezettlenek,csak a falon lógtak a tartójukkal. Pengehosszok: 72cm.,57cm.,31cm. Ezeket én mértem...remélem hozzávetőlegesen jók :) Tehát a 3 kard és a fa tartója.Igy egyben 35eft. Képet rakok fel.Sokmindent ne kérdezzetek,mert baromian nemértek hozzá,csak azt tudom,hogy harmad árban raktam fel ,ahhoz képest amennyiért én vettem.Érd. egész nap telón.70/4317749.
Eladnám a képen látható késeket! Opinel No10 inox pengés. Konyhában használtam egy pár alkalommal, minimális hosszanti karcok látszanak a pengén. Élezve nem volt. Újszerű állapotban van! Ár: 3200 Ft+pklötség
Tegnap hozzám került eladásra egy SRM F9-707 zsebkés. Doboza nincs, boros dobozok lettek vele bontva. Penge: 71 mm, 2.4 mm vastag, 8Cr13MoV, markolat: rozsdamentes acél, súly: 89 g Ár: 1900 FT+pköltség
Victorinox Outrider svájci bicska extra nyakbaakasztóval gyári polír minőségben: 10-eft 8,5 cm penge
J.Marttiini vadásztőr enyhén használt,de tökéletes polírozott állapotban,bőrtokkal: 10-eft 13 cm penge
BUSCRAFTRA: Muela Tanto brutálka, 5.5mm széles és 180 hosszú 440C pengével,akár enni,akár fátvágni kell,vagy amit el tudsz képzelni,azt tudja! Taktikai bőrtokkal,kissé használt,de borotvaéles és tökéletes állapotban ,inkább túlélőknek eladó! 12-eft