Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2009.08.04 0 0 27031
> ... eldugul a 26-os keménységű víztől ...

Az bakfitty.
Előzmény: GPS (27027)
SaGa Creative Commons License 2009.08.04 0 0 27030
Olcsóbb, csak akartam egy tartalék készletet, arra az esetre, ha nem lenne érkezésem éleztetni. 20 centis gyalukést már nem éleznék házilag...
Előzmény: halaloszto (27018)
Bubi504 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 27029
Nekem a csiszológép előző szériájából van (szögletes design). Erős, megbízható, strapabíró gép, csak ajánlani tudom. Ha nem lenne, a mostanit is simán megvenném.
Előzmény: bbfeco (27028)
bbfeco Creative Commons License 2009.08.04 0 0 27028
Most van a L -ben Parksidos csiszológép meg Baufix lazúr . Használta valaki? Vélemény a működésről?
GPS Creative Commons License 2009.08.04 0 0 27027

A világ legprofibb, legdrágább kávéfőzője is pont úgy eldugul a 26-os keménységű víztől (pl. Veszprém, megyei-jogú városban) -  mint a 3.990 Ft-os, akciós-Tesco-s presszógép.

Tehát ne a gépet okold - legfeljebb magadat, hogy egy ilyen vélt "hibával" képes voltál bevinni a szervizbe és főleg elhinni azt, hogy ott ők azt majd úgymond "megjavítják" neked.

Ahelyett, hogy 50 Ft ára ecetett beáldoztál volna egy átfőzésre - ahogy a kollegák már jelezték is - nagyon helyesen.

Kétféle gari van az ilyesmire: a "javítós" és a "cserélős". Én - részemről - Magyarországon kizárólag csak "cserélős" holmit veszek - a magyar szerviz-kultúra áldásaiból ugyanis nem kérek.

Mielőtt veszek valamit odafáradok az ügyfélpulthoz és megérdeklődöm, hogy milyen gari jár hozzá? Ha "cserélős", akkor jöhet - ha "javítós"...akkor ottmarad.

Például semmit nem veszek ami Assist - ugyanis az "javítós", úgymond - beleértve a 2.990 Ft-os csavarozógépemet is, amelyiknek a kapcsolója ment meg behajtás irányba...és amelyiknek a cseréje X hét - ha végig csinálom a beküldési-procedurát.

Másszóval: kuka.

Egyébként azt se nagyon hiszem el, hogy egy fix-sebességű, egykori fúrógép - feleveszi a versenyt a mai, korszerű, vario-sebességes, nyomatéktartós gépekkel - mégha többszöri nagygenerálozás után 30 évet is elmegy....azon az egyetlen fordulatszámon :-))))

.

Előzmény: Törölt nick (27019)
PETYUS Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27026
> Egy elnyűhetettlen gép, ...

;O)
Mint öregapám kalapácsa. A nyele 3-szor volt cserélve, a feje 2-szer, de hibátlanul működik.
/;O)
Előzmény: Törölt nick (27020)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27025
OFF

Megerősítem. Nálunk is így megy 1/2-1 évente (észrevenni amikor kell, mert nehezen jön le a lé) kis ecet bele (ha túl sokat teszel, akkor felül kijön és elszínezi a műanyagot), és bekapcs. Utána egy adag vízzel lefőzöm. Az első kávé nem az igazi, de utána már teljesen rendben van.
Így ment a szarvasi nálunk 16 évet (persze cserélgetve voltak benne alkatrészek, kapcsoló, felső szűrő, stb.) Cserélve lett, mert a műanyag burkolat kezdett elfáradni, és finoman szólva nem volt már egy esztétikus látvány...

ON
Előzmény: archivalo (27023)
Bubi504 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27024
Nálunk (vidéki városban) 20Ft / centi az élezés profi műhelyben.
Előzmény: halaloszto (27018)
archivalo Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27023
Szia!

Off topic!

A kávéfőző legegyszerűbb javítási módja, ha kéthetente-havonta egyszer 20%os ecettel átfőzöd.
Ehhez se szervíz nem kell, se semmi más: a vízkőtlenítést tökéletesen megoldja.

On topic!
Előzmény: Törölt nick (27019)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27022
"Ha minden gépgyártó ilyen jó gépeket gyártana már rég csődbementek volna. "

aham, éppen úgy, mint az EVIG...
rferi Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27021

Nekem ennek van meg az állványa, a "sima" állványos munkákhoz ezt használom, csak egy szűkítőt kapott, mert az újabb gépek nyaka kisebb.Ennyit sikerült kerítenem belőle a kilencvenes években, használtan.

Emlékszem, amikor megjelent, az Ezermester cikket közölt róla, és apámmal ott csorgattuk a nyálunkat rajta, hogy de jó lenne egy ilyen szett.

Aztán a  modellezőklubban ilyen volt, ott aztán még jobban kicsorgattam a nyálamat.Még a dekopírfűrész feltét is megvolt hozzá nekik.

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27020

1972-ben vettem egy magyar gyártmányú EVIG fúrógépet. Sima egyszerű fúrógép, lehetett hozzá kapni egy álványt és szerelvényeket amivel álványos fúrógépként is lehet használni illetve lefektetve faesztergaként is. Azóta vígan használom ezt a gépet, már nem tudom megmondani, hogy hány garnítúra szénkefét cseréltem benne, minden alkalommal kipucolva a kommutátort. Tokmányt is cserélnem kellett rajta, mert elkopott. Csapágyat is cseréltem benne, meg egyszer a házát is cserélni kellett mert leejtettem és eltört. Szerencsére kaptam egy ugyanilyen gépet  aminek csak a kapcsolója volt a rossz.  Azt használtam pótalkatrésznek.  A többi része az egész szettenek még mindig gyári :) Egy elnyűhetettlen gép, erős is, pedig nem keveset használtam évekig faesztergáltam a cuccal heti több órát. Ha minden gépgyártó ilyen jó gépeket gyártana már rég csődbementek volna.

Előzmény: archivalo (27014)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27019
Sajna a garanciának sincs sok értelme magyrisztánban. Karácsonyra kaptam a fiamtól egy profi, nem olcsó kategóriás kávéfőző gépet amin 3 a gari. Karácson óta már 1 hónapot volt szervízben, ugyanolyan szar most is, állandóan eltömődik a belső szelepe a legkisebb vízkőtöl ami ugya magyarisztánban van bőségesen. Tisztítani nem lehet mert akkor cafatokra szét kellene szedni, olyan ügyesen van megtervezve. Most vittük be másodszor a szervízbe, a 15 napos maximális javítási időre 6 hetet mondtak. Pénzt nem adnak vissza, levásárolni meg csak akkor tudod, ha 6 hét múlva a szervíz kegyeskedik hozzájárulni és kiadja a papírt róla hogy nem javítható.
Előzmény: archivalo (27014)
halaloszto Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27018
nekem is az elso szij van benne, kb mostanra kellene elezni a keseket. azert a 6-7ezernel olcsobb egy profi elezes, ugye?

en meg azt a piros kestakarot vettem le nyitasnak :-)

vajk
Előzmény: SaGa (27017)
SaGa Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27017
Nekem az első mozdulatom az volt, hogy kiszedtem az egyik "kulcsot" az adapterből és fixen betoltam a helyére. Az adaptert meg a polcra...

Amikor egyengetek, egy jól elhelyezett szemeteszsák gyüjti a forgácsot, szépen beletolja a lendület. Vastagoláskor meg a tetején lévő késtakarót állítom olyan irányba, hogy a forgács tőlem elfele verődjön, majd a végén söprök...

Egyébként a késeik élezhetők, de úgy 6-7k HUF környékén megvehető párja a Hiunday szervizében (nem ugrik be a nevük, de a topikban megtalálható). "ékszíjat" is árulnak, bár nekem az előzetes hírekkel ellentétben még mindig azt első van benne, és a két gyári tartalék is ott lóg a kampón, a biztonság kedvéért beszerzett, erősített tartalék mellett...

A hangja az olyan, mint egy gyalugépé. Erős.
Nekem egy dolog nem tetszik(ett) benne: kihagytak(?) egy hézagolót a késtengelynél így kicsit tudott tengely irányban mozogni és a kések egyik sarka elérte a ház egy pontját, amitől csúnya hangja volt és rondán megégtek a kések, mire észrevettem...

Az Aldi-s akciós árat megérik...

--
SaGa
Előzmény: halaloszto (26982)
farontó Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27016
Sziasztok.
Hát én erős barkácsnak mondanám, majd minden nap használtam,fél- egy órát ment napiba de persze nem folyamatosan. De azért annyit birjon már ki hogy egy kilenc kazettás ajtóba bevágom az üveglecet. A garanciával meg azért nem foglalkoztam mert kb 3 hét lett volna a javítás, nekem meg kellet a gép.
Előzmény: Bubi504 (27013)
archivalo Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27015
Szia vajk!

Egyet nézz meg rajta, ha még nem tetted: a gagyi szénkeféknél találkoztam már olyannal, hogy a szénkefe elektródája alig néhány milliméter szénnel volt csak eltakarva. Ahogy az lekopott róla, azonnal a fémes vége ívet húzott a kommutátorhoz és kampó...

Biztos ismered: a szénkefés bolt a Népszínház utca elején, az alkami árauház melletti ház. Gyakorlatilag minden járatos szénkefét azonnal tudnak a adni, de egyedit is legyártanak (ha jkell). Általában korán nyitnak (lehet, hogy 7kor), de 16.00 zárnak.
Előzmény: halaloszto (27008)
archivalo Creative Commons License 2009.08.03 0 0 27014
Tiszteltem, Einhell -funok! :O)

Semmi jót nem akarok mondani erre a márkára (sőt reklámot sem akarok adni neki), de az tény, hogy hiatalosan cseregari (asszem 3 évre szóló! jár hozzá.

Repülőgépes!
Amit a mikázásról írtál, az teljesen igaz, sőt, egy kicsit nagyobb szopás, de egyszer megéri megcsinálni: tűreszelővel, kb 1 mm mélységig minden kommutátorszegmens közötti szigetelést érdemes "besüllyeszteni". Én ezt 20-25 éve csináltam meg egy ruszki kézigyaluval és még mindig, csak "gyögyözve", tökéletesen működik.
Egyébként nem tudom, hogy a mai világban, nem éri-e meg inkább multigéppel, "fogorvosi" mikromaróval kitisztázni a közöket.
Én biztos, hogy ezzel csinálnám...

Más: használtam vettem egy Makita 1911 kézigyalut. Nincs tippetek, hogy hol lehetne megtalálni ennek a teljes alkatrészlistáját, illetve a hozzávaló kiegészítőket?
Szerintem ez némethonból elszármazott szerszám volt és szemmel láthatóan hiányzik róla egy-két apróság...
Bubi504 Creative Commons License 2009.08.02 0 0 27013
Barkácsolásra használtad vagy iparilag ?
Előzmény: farontó (27012)
farontó Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27012
Sziasztok!
Az Einhell gérvágó nálam 3 hónapig ment, először a kapcsoló kezdett füstölni de marha büdösen, valami fehér zsír égett benne, ezt kipucoltam és ment kb egy hetet. Utána a meghajtó fogaskerék halt meg. hosszas keresgéles után tudtam venni egy forgórész mivel ugye magát a fogaskereket nem lehet cserélni. így még ráhúzott kemény 3 hetet, és úgy hunyt el.
Előzmény: lackok (27007)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27011
 rölködött = erölködött
Előzmény: Törölt nick (27010)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27010

Pucold ki a kommutátor réz érintkezői közötti részt (szigetelést) egy kés vagy csavarhúzó hegyével ami méretben odaillik. Kicsit ki is mélyítheted a szigetelést. Utána egy nagyon finm polírpapírral csizold át az egész kommutátort, hogy a réz kommutátor érintkezők sarkainál keletkező sorják eltünjenek és egységes tiszta legyen az egész kommutátor. A szénkefét is picit csizold meg egyenesre akol a kommutátor ívesre lekoptatta.

A szénkefék kopásából eredő szénpor beleég a szigetelésbe, ennek hatására kommutátor zárlat léphet fel és leég a gép. Először csak picit szikrázik, majd egyre jobban, közben egyre nagyobbak a veszteségek, emiatt melegszik a gép egyre jobban, a végén leég.

Én is ma takarítottam ki a kézi gyalugépemet, eltömődött a forgácstól teljesen rölködött és szikrázott rendesen.

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27009
Valószínűleg elfogyott a szénkefe.
halaloszto Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27008
Hello,

a csoda kinai csiszologepem elkezdett hulyeskedni. A kefenel durva feher ivet huz, de csak az egyik, es nem huzza a tuzet a kommutatoron, hanem a kefenel 1-2 pontban vilagit.

mi lehet ez?

vajk
lackok Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27007
Én is vettem tőle Einhell tűzőgépet a "drágábbikat" ami szeget lőne 3,2mmig. No már az elején baj volt mert a leutője állandóan megszorult, egész egyszerűen nem volt méretre küszörülve a "löketjárat"
Aztán két hónap mulva kitört egész egyszerűen a kapocs vezető lemez. Azóta fekszik a polvon 10.000 magyar forint benne állásával..:(
Az Einhell gérvágóm-ról szintén nincsenek jó tapasztalataim. 3 nap után már nem működött a mechanizmus ami a tárcsára huzódik használaton kívül és ami akkor emelkedik ugye fel ha közelítek az anyaghoz.
Szóval-e márka hallatán már a hideg is kiráz. :)
Előzmény: archivalo (26974)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 27006
Holnap megmérem az ékszílytárcsák áttételét. Nem kispari a kés tengely hanem gyári, még ki is van egyensúlyozva nagy fordulatra. Szerencsére nem rezonál be mert egyforma új kések is vannak benne. A tengelyt a késekkel, csapággyal és csapágyházzal készre szerelve vettem egy cég felszámolásakor. Még használati utasítás is volt a csomagban és garncia jegy ami persze rég lejárt. Valószínüleg valamelyik gépükhöz vették tartalék alkatrésznek és évekig egy raktár polcán hevert.
Előzmény: farontó (27002)
Bubi504 Creative Commons License 2009.07.31 0 0 27005
Az enyémnek nem elég csúszós az asztala. Bár a vastagolóé sima lemez, ha nem kenem, akadozik az anyag, ilyenkor bele is kap. Az egyengető asztala meg nem is sima, hanem kifejezetten érdes felület, koncentrikus körök alkotják.

Más téma, hátha érdekel valakit. A botex.ro-n kapható marókések gyártója :

http://www.hengcheng-tools.com/index.asp
Előzmény: halaloszto (27004)
halaloszto Creative Commons License 2009.07.31 0 0 27004
a vastagolo elotolasaval sosem volt problemam.

az eltomodest arra ertettem, hogy ha felteszed a retesz miatt a tolcsert, de nem teszel ra elszivot. akkor kockara telerakja, es vege.

vajk
Előzmény: Bubi504 (27003)
Bubi504 Creative Commons License 2009.07.31 0 0 27003
A reteszt egy darab lemezcsavar oldásával függetleníteni lehet a csonktól, így elszívó nélkül is használható (legalábbis a Hyundai-on így van). Kb egy évig így használtam, de tényleg baromira meg lehet unni, akkora forgyácshalmot lehet rövid idő alatt összehozni. Nekem el nem tömődött soha, a kés pörgése is kelt akkora légáramlatot, hogy a vastagolórészben ne maradjon túl sok forgács, egyengetésnél meg nyugodtan hullhat lefelé. És ami a hangját illeti : az, hogy nagyon hangos : nem kifejezés.
A vastagoló gyenge előtolásának problémáját remekül orvosolja az asztalára fújt teflonspray.
Előzmény: halaloszto (26962)
farontó Creative Commons License 2009.07.31 0 0 27002
A motor 1300 körül forog, így kb 26.000-et pörög üresjáratban gép.
Mennyi????????? 26000 !!!!! Azért az egy kicsit sok lenne. Az én vastagolóm 100mm átmérőjű tengellyel 4100 környékén forog és félelmetes. Gondolom kisipari a gyalutengelyed , ezeket nem szabad magas fordulaton üzemeltetni mert szétrepül, fáradásos törés stb stb lehetséges.
Előzmény: Törölt nick (26984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!