Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szeretném eladni a következő kézzel, börből készült bicskatokokat hagyományos magyar bicskákhoz.. Mindegyik övre füzhető( 4cm széles öv átmegy a bujtatón) , méhviasz + lenolaj kombóval le vannak kezelve.
Budapesten személysen átvehető, megtekinthető, vidékre posta bubis borítékben ajánlott elsőbbségivel 520 Ft. Kapcsolat :
szabotond@gmail.com
Sorban balról jobra.
Szironyozott Caklitok 105 mm-es markolatú cakli belemgy 1600 Ft
Varrott Náder vagy Caklitok 108 mm-es Náder vagy 105mm-es markolatú cakli belemegy 1400 Ft
Varrott Nagymaskaratok 108 mm-es markolatú Maskara belemegy 1400 Ft
Varrott Nagymaskaratok 108 mm-es markolatú Maskara belemegy 1500 Ft
Tényleg nem viszik túlzásba a ZDP-189 összetevőit. Talán nem is ebben van a trükk, hanem a hőkezelésben vagy a szén (bocs, kárbon...) eloszlásában? A finn leuku-k (a puukko nagytestvére) is az "abnormális" széntartalmuk miatt hozzák néha a 61-63 HRC-t, a ridegséget pedig a 5-7 mm-es vastagsággal kompenzálják.
Skandinávéknál még mindig nagy divat a szénacél penge, mert sok rozsdamentes acél nagy hidegben hajlamos a ridegtörésre, meg ugye 0 fok alatt nincs víz, ami korrodálná...
Itt egy video, hogy mit tud a zdp 189- es acél. A feszegetést is kibirta, de alapvetően az éltartósság az erőssége.
http://m.youtube.com/watch?v=WSyA79bIhlA
Üdv Urak, Cold Steel American Lawman folder, dobozában eladó. Állapota megkímélt, néhány bevonaton látható hajszálkarcon kívül újszerű. Penge anyaga: AUS8A, markolat: G10. Ára: 20 ezer Ft.
CSERE: all black Spyderco Military ráfizetéssel. Mailem publikus, köszönöm.
Tegnap még ez volt a "japán szuperacél", ma értéktelen bilivas!
Tegnapelőtt a 420A is jó volt nem csak átlagos feladatokra, akár egy életen át kitartott, ma le van degragálva a VG10 is! Ha jön valami jobb ezután (papíron), a ZDP-t is szégyen lesz elővenni?
- Az ATS-34 (RWL-34 ekvivalens) korrózióállósága pedig jóval alatta marad az általam megemlített olcsóbb 420HC-nál... Horgászkésnél ez eléggé fontos dolog , ez a része nem stimmel.
Itt láthatod az acélok közötti külömbséget:
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/879132-Stainless-Steel-Chart-Comparison-EDC-Knife-Blades-v5-2
De nem tudom miért kell bizonygatni hogy egy " Mercedes jobb mint az Opel ".
Jó a VG 10 átlagos feladatokra, de azért létezik ennél jobb minőség is, pl : s 30 v ,
zdp 189. Mindenki a péntálcájának megfelelőt választja.
Csalódást fogok okozni: az acél gyártástechnológiája egy dolog, aminek nem sok köze van a végtermék árához. Azt ugyanis nem az előálltásához szükséges költség fogja meghatározni, hanem az iránta a marketing által generált kereslet. :-( Vagyis annyit ér egy dolog, amennyit hajlandóak adni érte.
Ahogy az itthoni adásvételi szokásokat ismerem, egy boltban kapható, keveset használt dologért a bolti ár-ÁFA-(használtság fokától függően) 5-20% szokott lenni a meghirdetett ár, aztán az érdeklődők meg az eladó megegyeznek egymás között.
Éltartósság: ez attól is függ, mit vágsz a késsel. Papír esetében a szivós acélok bírják tovább (jellemző kopási mód a kipattogzás), famunkánál a szakítószilárdság (itt hajlamos kipöndörödni az élszalag) míg padlószőnyegnél a keménység (felületi, nem az anyagmátrix HRC keménysége). Szóval ez sem egyszerű.
ÖÖÖÖÖ....azt nem tudom milyen mindennapi használat mellett(és mennyi idő alatt) lehet felmérni az éltartósság különbséget két olyan "vas" között mint a VG10,és ZDP, de kicsorbult ZDP-t már láttam. Vajon a kitörés veszélye megéri a magasabb árat?
Én csak a véleményedre voltam kíváncsi, mit tartanál reálistak, mert az írásaidból az kitűnik, hogy tudod mik a különbségek a késacélok között az összetételük alapján, és ismered a piaci árakat.
Nyilván egy használt (bár csak alig használt - az elöző tulaj szerint párszor "meghúzta" sharpmaker-en) kést én sem adok új árban a hazai piac szerint, ezért is írtam ki hogy irányár.
És igen, alkuképes az ár, bár nem minden áron akarom eladni, egy bizonyos összeghatár alatt NEM, mivel számomra a használati értéke nagyobb, de ezzel szerintem mindenki így van...
Eszem ágában sincs az általad hirdetett kést vagy az árát kritizálni. Magyarországon ennyibe kerül, te pedig annyit kérsz érte, amennyit jónak látsz.
Az észrevételem az acélfajta ár/érték arányára vonatkozott - ezzel együtt is a csúcsacélok közé tartozik, akinek a legjobb kell, nyilván a topról vállogat, de hát szegény ember vízből gőz... :-)
Nyilván hajlamosabb rozsdásodásra, anyagából itélve, pl. a 420HC-hez viszonyítva. De egy hétköznapi használat esetén nem lesz vele semmi baj - mondják ezt azok akik már 1-2 éve használjál EDC. ként - annak ellenére hogy hazánkban nem egy EDC. méret.
A grafikon létrehozásának körülményeit elolvashatod a bladeforumon.
Kiváncsi lennék véleményed szerint mi lenne az a reális ár???
Jó az összefoglalás, szép színes grafikonokkal, bár az egyes tengelyek eléggé szubjektív módon vannak meghatásrova (pl. besorolás, ár - nem mérhető mennyiségek). Túl sok a "would", "probably", "possibly", "speculate" az értékelésben.
Kíváncsi vagyok, milyen méréssel lövik be egy acél élezhetőségét és éltartását... Vagy csak a szakma nagy öregje húz egyet a fenőkövön? :-)
Más, a tegnapi témákhoz kapcsolódó észrevételek.
- Az összes 440 acélt azonos korrózióállósági besorolással intézi el, ami egyszerűen nem igaz.
- Az ATS-34 (RWL-34 ekvivalens) korrózióállósága pedig jóval alatta marad az általam megemlített olcsóbb 420HC-nál... Horgászkésnél ez eléggé fontos dolog.
- ZDP-189: ilyen keménységnél rideg lehet, és kagylós törésre (pitting) hajlamos lehet, valamint ennek sem erőssége a korrózióállóság. Az ára pedig nagyon magas.
Ááááá nem aranyból van, - sajnos akkor el sem adnám :-) hanem ZDP-189 acélból.
Amit te belinkeltél az VG-10 ami szintén egy jófajta acél, de nem annyira tartja az élét mint a ZDP-189 ill. nem eddzik olyan keményre ill. nincs olyan a kopásállósága.
Esetleg vess egy pillantást erre a grafikonra és összehasonlítható mi a különbség egy ZDP-189 acél és egy VG-10 acél között.
Lehet kapni hazánkban is ZDP-189 ből késeket ime pár kés, sajnos Endura 4-et nem találtam, deitt is láttszik hogy a ZDP-189 acélból készült kések árai kicsit drágábbak: