Keresés

Részletes keresés

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2700

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2699

A kondenzvaz elvezetésére nem sok lehetőség volt. Így maradt a talajig való levezetés....egy forró nyári napon nem túl nagy tócsa tud képződni

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2698

Dr. Klíma

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2697

Az előbb bemutatott Fujitsu beltéri egységnek a kültéri egysége.

A fal kifúrásánál egy kis trükk van. A beltéri egység bal alsó sakrából 2 furat indul a kültérbe.

Egy nagyobb a hűtőköri csöveknek, kábeleknek, mely erőteljesen felfele van fúrva (40 +8 cm-es falban kb 60cm-es színtkülönbség.

Erre azért volt szükség, hogy az árnyékoló felett lehessen úgy a kültéri, hogy a csövezés kiállása ne legyen látható.

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2696

Az elektromos betáplálást a kültéri egységnek kell adni.

Hogy a dugvillás elvárásnak megfeleljen a berendezés, így a lehető legkevesebb rombolással úgy lett megoldva, hogy a külső homlokzatról lett visszavezetve

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2695

Látszólag egy egyszerű telepítés.

Még a gazda sem gondolta, hogy a készülék mögött elektromos vezetékekn antenna és telefon vezetékek hálózata van :)

Néha jól jön a "falradar" műszer, mellyel pontosan behatárolható a vezetékek nyomvonala

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2694

Sziasztok

A képen egy Fujitsu klíma beltéri egysége látható.

A készülékre jellemző, hogy inverteres szabályzással van ellátva.

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.07.30 0 0 2693

Azért a daikin ururu készülék még mindig prémium berendezés....

Ficium Creative Commons License 2011.07.27 0 0 2692

Sziasztok,

NEm minősített passzívházamba az Aqua 9000-et gondoltam napkollektrorosítva HMV-re + fűtésre, de azt hallom, hogy nem váltotta be a hozzá fűzőtt reményeket. :(  Igaz ez?

Van éjszakai áramom, tehát lehet, hogy a legolcsóbb fűtő klima + sima napkollektoros HMV fűtőpatronnal is elég lenne?

Mit gondoltok?

dejódió Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2691

Írj mailt, segítünk.

Előzmény: Smilike81 (2689)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2690
Szia.
Ha felhívsz, adok ötletet.
Írni most nincs időm.

Dr. Klíma
Előzmény: Smilike81 (2689)
Smilike81 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 2689

Segítséget szeretnék kérni!

Hőszigetelt a házunk és problémám az,hogy miként lehet a kültérit feltenni. Nem szertném a nikecellt piszkálni.... Gondolkodtam a stablonhoz való rögzítéshez, de nem találok hozzá konzolt a neten. Házibarkács?

Ötleteket várok!

Üdv!

B.

dejódió Creative Commons License 2011.07.17 0 0 2688

Javasolom ezt a topikot, az jobban pörög:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018927

Ott és a hőszivattyú meg a napenergia topikban is ezek részletesen tárgyalásra kerültek.

Előzmény: WindyB (2687)
WindyB Creative Commons License 2011.07.17 0 0 2687

Egy olyan hozzászólás jön, amit igen régen szeretne mindenki (én is napokig kerestem), de a neten szinte semmi sincs a témában, csak ködösítés. Konkrét információ meg nulla.

A főcím:

A légkondi fogyasztása, avagy mennyit fogyaszt egy klíma? (konkrétan, kWh-ban)

A méréseket saját villanyórámon mértem, így az eredmények rögtön kilowattórában jöttek ki. Igaz, hogy rengeteg a változó, tehát valóban nem lehet örök érvényű adatokat adni, de azért tájékoztatásnak jó ez is. A klíma 2,6 kW-os, a hűtött szoba 25 nm-es, belmagassága 2,6 méter, a szoba nem napos, magától is - panelhoz képest - egész hűvös, átlagban 28 fokos. Kint az erkélyen 32 fokot mértem, bent a klímát 26 C-fokra állítottam be. Így kb. 6 fokot kellett áthidalnia a gépnek. A szobában ketten tartózkodtunk a mérés ideje alatt.

A fogyasztást óránként olvastam le (14:00-kor kezdtem, 15:00 és 18:00 között mértem), a következő eredményeket kaptam:

1. óra      0,6 kWh

2. óra      0,4 kWh

3. óra      0,4 kWh

4. óra      0,4 kWh

Ebből látható, hogy a fogyasztás nem volt magas, az inverteres klíma, miután lehűtötte a szobát, ráállt a hőmérséklet tartására, ami a jelenlegi energiaárakkal számolva (45 ft/kWh) mondjuk 20 forint óránként. Ha persze nincs igazam, írjatok, lehet, hogy nem jól értelmezem a dolgokat. De a villanyszámlám talán nem csal.

És természetesen várjuk a klímás szakik véleményét is.

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2686

Szia

Nagyteljesítményű, 2lépcsős szivattyúval és természetesen megfelelően tárolt, minőségi rézcsövek esetén nem lesz problémád a 10 perces vákumolással hisz nagyon rövid a csöved, de jobb lett volna a minium fél órás üzem.

Utólag ezen már ne aggódj.

Gázszivárgás kimutatható, műszerrel.

Ha a cseppvíz nem egyenletesen jön, akkor nem egyenletes a vízcső sem, azaz megáll benne valahol egy darabon, illetve nem megfelelő flexi csövet alkalmaztak (bordázott a belső fele is)

Az elektromos betáp szakszerűen toldható, az  miatt nem veszítheti el a garanciát, vagyis ilyenről még nem hallottam...nálam biztos nem veszíti el a garit...

köszönjök a képeket!

szép napot

Dr. Klíma

Előzmény: WindyB (2685)
WindyB Creative Commons License 2011.07.10 0 0 2685

Kedves klímások!

Nálunk pár napja szerelték fel a klímát, jól időzítettünk... Itt a panelban alig lehetne bírni nélküle.

Nagyon jól működik és a felszerelők is profinak tűntek, kicsi, de ismert cégnek tűnnek. Képeket is tudok felrakni.

Először feltették a beltérit, szépen, óvatosan fúrtak, hogy ne lyukasszák ki a vékony panelfalat. Utána feltették a csatornát, amely kb. 3 méteren 4-5 centit lejt az erkélyig, hogy szépen lefolyjon a víz, sőt azt is figyeltem, hogy úgy rendezték el, hogy a vízelvezető cső legyen legalul. A faláttörés is szép lett, kicsi, kifelé lejt, ahogy kell. Alig kellett gipszelnem. A kültéri kint van az erkélyen, nagyon szépen, stabilan felrakva, itt is vigyáztak a fúrással. A klíma mögött elég nagy hely van, tud áramlani a levegő. A rézcsövek szépen futnak, egy darabból, utólag szigetelve, sőt a vége le is volt zárva, láttam, amikor hozták. Alapvetően nagyon gondos, odafigyelő mestereknek tűntek.

Két kérdésem van azért: a vákuumolást csak 10 percig csinálták, aztán már nyitották is a szelepeket (mondjuk meleg volt és alacsony a páratartalom aznap), emiatt nem lehet baj? Később kimutatható a gázszivárgás, és ha igen, hogyan? A másik: a víz nem csöpög, hanem - ahogy láttam - "csomagokban" folyik le, ez nem arra utal, hogy mégis megreked valahol a csőben vagy a csepptálcán?

Még valami: a villanyvezeték csak kb. 1,5 méteres, meg szabad toldani a garancia elvesztése nélkül? Ugye nem?

Köszönöm a rengeteg jótanácsot, amely ebben a fórumban van. Várom a hozzászólásokat.

Mindenkinek szép nyarat:

B. Fehérvárról

A fal miattam ronda, de jól látszik a beltéri és az erkély, ahová a kültérit szerelték.

Ez pedig a kültéri csövekkel és vízlevezetővel együtt. Alul egy vödörbe folyik a lé. És jobbra látható a hőmérő, azzal küzdünk...

KalásziM Creative Commons License 2011.07.09 0 0 2684

Olyan lakást kell bérelni - nem albérelni, amelyben van klima is.

Egyébként rítka kívánság  az 'albérlőknél' a klima.

Általában lakást bérbe a következőképpen adnak :

A szoba / szobák/vagy bútorozottak vagy sem. Viszont a hideg/melegvízszolgáltatás fürdőszoba -konyha, a konyha főzési mosogatási lehetőséggel már alapvető elvárás.  Néha a hűtőszekrény is,  de az már inkább plusz szolgátatás.

Aztán jönnek, hogy van é mosógép, van é mosogató gép, szines televízió sőt a legutóbb, hogy van é vezetékes telefon ?

és ezt sokszor olyanok kérdezik akiknak kilóg a fenekük a nadrágból, alkudoznak az egy vagy kéthavi kaución.

Természetesen mind ez van , ha hozzák magukkal.

De - nincs fizetőképes kereslet az ilyen jól felszerelt lakásokra.

és akkor aklima ??

16 éve adok bérbe lakásokat -ilyennel még nem találkoztam.

Igények  viszont vannak néha meglepőek !!

Volt egy bérlőm talán kettő éve  - este 1/2 11 -kor hív, hogy nincs melegvíz. Aztán kiderült, hogy visszafelé tekerte a bojler hőfokszabályozóját.

Ja te meg a gyors csatis klimádat hordozod a sűrű albélet váltogatás közben ??

Jobb egyébként megállapodni valahol - először is a költözés kiadással jár, másodszor a racionálisan gondolkodó bérbeadó bónusszal jutalmazza a hosszútávú bérletet, akár én.

Előzmény: Muhabbet (2676)
dejódió Creative Commons License 2011.07.09 0 0 2683

Nem kell rá vészesen sok, mert akciós éppen a Fujitsu.

Előzmény: Dr. Klíma (2682)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.07.08 0 0 2682

...ha van egy kis megtakarított pénzed, akkor ezzel a készülékkel már elégedett leszel....

dr klíma

klimakiraly Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2681

Helló!

A lépcsők száma!

Az egy lépcsős elszív és kifúj.

A két lépcsősnél az első lépcső elszív de nem a szabadba fúj hanem a következő lépcső szívó oldalába majd az fújja ki a szabadba. Így nagyobb végvákuum érhető el.

Klíma Király Szeged

Előzmény: Törölt nick (2679)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2680

Mindenki üdül?

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 2679

üdv.

mi a különbség az egylépcsős és a kétlépcsős vákuumszivattyú között?

dejódió Creative Commons License 2011.06.05 0 0 2678

Vegyél egy Ferroli Winner /Teknopoint  parapetes gépet és ahová mész mindíg csak 2 lyukat kell fúrni igaz azok 100mm körüliek. Rács bele oszt csókolom.... Hűt-fűt hőszivattyúrs R410A

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.06.05 0 0 2677

Szia

Köszönöm a megtisztelő bizalmat.....El kell hogy szomorítsalak, hisz az efféle tevékenységet nem támogatom, még tippeket sem adok hozzá.

Miért???? .....mert szakmai ismeretek nélkül csak károsítod magad és környezeted.....mellesleg elég balesetveszélyes is....

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor ma már sok-sok gyártó előjött volna a gyorscsatlakozókkal....

Ha sűrűn költözöl, akkor mobil klíma....

köszönöm megértésed!

dr. Klíma

Muhabbet Creative Commons License 2011.06.04 0 0 2676

Dr.Klima!

Segitséget kérnék 2 dologban is, szeretek házilag barkácsolni és eszembe jutott valami ami igazábol nem egy forradalmian uj dolog...

Vennék egy használt klimát egy aukciós oldalon és azon kisérleteznék a következö dologgal, klima gyorscsatlakozóval!

Mivel albérletben lakom és pesten elég sürün költözök nem szeretném othagyni a klimát minden esetben, van egy gyorscsatis mobil klimám de ugye ennél a tipusnál a beltériben van a komplesszor. Érdekelne néhány paraméter hogy mégis milyen csövet és eszközöket keressek a projektemhez. A hűtőközeg csövek üzemben milyen hőtartományban mozognak, és hogy milyen nyomás uralkodik benne üzemben és üzemen kívűl? Nézegettem gyorscsatlakozókat és találtam olyat amire azt irják hogy közegveszteség nélkül csatlakoztatható?!

A második dolog, arra gondoltam hogy lehet kapni szintén aukciós oldalon csak kültéri egységet mondjuk egy 5kw-osat, erre hogyan lehetne ráoperálni egy lemezes hőcserélőt? Itt konkrétan egy folyadékhűtőt szeretnék csinálni mert szüleimnél vannak fan coil-ok de csak fütésre használják, arra gondoltam hogy az egyik oldalon pl a lakást hűtené a másikon használati melegvizet csinálhatna.

Segitségét elöre is köszönöm!

Max.16A Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2675

Aha, értem. Úgy látom a szervízkönyvben, hogy ebben minden létező motor DC, tehát akkor ez is full DC.

Köszi!

Előzmény: dejódió (2674)
dejódió Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2674

Minden motor ami ventilátor, nemcsak a kompresszor DC inverteres meghajtású, így a szabbályozhatóság nagyobb  ami a részterhelésen jobb hatásfokot, kisebb fogyasztást eredményez elvileg.

Előzmény: Max.16A (2673)
Max.16A Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2673

"...full dc kivitelben."

Azt honnan lehet tudni, hogy egy klíma full DC inverteres-e?

Illetve mi a másik lehetőség a DC inverteren belül?

(azt tudom, hogy az AC inverteres mitől más)

Előzmény: dejódió (2671)
dejódió Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2672

Ja az LG kimaradt:

S09AQ kb ugyanannyiba kerül.

Előzmény: kerezsijoc (2670)
dejódió Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2671

Hát ehelyett bár jó gép egy Samsung Jungfraut vennék.... vagy Mont-Blanc-ot

AQV09ASAN/AQV09ASAX MONT-BLANC ezüst br 180 alatt megvan vagy

AQV12YKBAN/AQV12KBAX JUNGFARU-F emelt energiahatékonyságú gép ami hasomnló árú, mint a Midea.

De ezért a pénzért  Fujitsu, Panasonic, Mitsubishi Toshiba  ilyen paraméterekkel, és kicsit rosszabbal  Daikin  is van.

Jó a Midea ne értsd  félre de ezek amit felsoroltam mind ugyanúgy elektronikus adagolós gépek nagyon hasonló jósági fokkal full dc kivitelben.

És az áruk is közelítőleg ott van mint ez a Midea vagy olcsóbbak,.

Nézz át ide:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018927

Előzmény: kerezsijoc (2670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!