Keresés

Részletes keresés

Capt.IQ229 Creative Commons License 4 órája -1 0 103854

Garázsba klíma?????

Focista vagy?

Előzmény: a.k. (103850)
Capt.IQ229 Creative Commons License 4 órája 0 0 103853

Ebben az esetben én azt javasolnám, hogy amíg van más használható alternatíva, akkor kezd 1db géppel és TAPASZTALJ. Nagy bonyolult háznál elsőre biztosan nem fogod eltalálni a SOK gép helyét.

De te dolgod, csak a felesleges pénzkidobást javaslom elkerülni. Akár évente fletehetsz egyet. Lehet, hogy a végén fele gépből megoldod.

Előzmény: a.k. (103849)
Capt.IQ229 Creative Commons License 4 órája 0 0 103852

Na itt a darabszámoknál eltévedtem én is.

Vissza nem fogok keresni.

Előzmény: JAMIE222 (103848)
Capt.IQ229 Creative Commons License 4 órája 0 0 103851

caran írása nagyon jó alapnak.

Nekem 3 gép tapasztaata van meg.

Alap Daikin (régi iskola terméke még) észrevétlen finom műszer, kint is bent is. Sorolni lehetne a finomságait.

Alap Gree baltás elefánt a Zsolnay kertben, fúj, indul, hallod, érzed, megnyugtat a jelenléte, hiszen tudod, hogy érted DOLGOZIK. Ettől függetlenül teszi a dolgát becsülettel, valószínűleg picit gyengébb hatásfokkal mint a daikin.

Polar talán nem is annyira alap, számokat nem tudom. Jóval finomabb, mint a gree, nagyot tud fűteni, ha kérem, bár ez padlóra szerelt. :) 1valaki tudja talán a típusát, hogy melyik pocról való. Diakintól ez is messze van.

 

Mostanában a Mitsubishiket ajánlják, mint csendes finom gépek.

Multit ha nemmuszály tényleg felejtsd el. Nagy az a ház, működési anomáliák és hiba esetén több gépes fejvakarás lehet. Ja és olcsóbb sima spliteket rakni.

 

Viszont mi az, hogy 6 kültéri??? Eddig 3 gépet írtál.

Előzmény: a.k. (103846)
a.k. Creative Commons License 6 órája 0 0 103850

Nem tudom miről beszélsz miféle félre értésről. Nyilván 3 kültéri 6 beltéri. Minden szobában 1(3 fent) és lent a nappaliban 1, garázsban 1, konyha ebédlő egyben ott is 1. Ez a terv de kezdek lemondani erről a multi témáról mert egyre több helyen olvasom annyira nem jó az. Meddig erre nem tudok mit mondani mivel fázós a csapat így szeretünk melegben lenni ameddig jól érezzük magunkat vele addig lesz klíma gondolom én.... 

Előzmény: JAMIE222 (103848)
a.k. Creative Commons License 6 órája -1 0 103849

Igen H tarifa lesz. Nálunk ez gyorsított eljárásban megy... :) Nem sietek minek kazán van fa még van pár télre így nyugodt vagyok. De beszéltem pár emberrel a fűtés csak max rásegítő jellegű lesz. Jobb az úgy . :) 

Előzmény: caran (103847)
JAMIE222 Creative Commons License 6 órája 0 0 103848

Úgy nézem, van itt félreértés, nem 3, hanem 4, tehát 2 pár  beltérid lenne, tehát alul a kettő 3,5kw-os, felül két 2,6-os multiként. A teljesítményen még nem lovagolva azért kérdés, hogyan használnád, hova tennéd őket,  hogyan jut a szobákba meleg levegő.Padláson 3 szobára jut kettő beltéri, ami nyitott ajtóknál még okés lehet, de mi van, ha valaki zárkózna?. Ha egy beltéri nem csak egy szobát fűt, akkor az pörögni fog és ott lehet zavaró zaj és huzat.

Kérdés az általános használati mód is, tehát kizárólag klímával szeretnél fűteni akár -10-ben is, vagy mondjuk -1-2 fokig klíma, alatta a korábbi technika dolgozna?

Előzmény: a.k. (103846)
caran Creative Commons License 10 órája 0 0 103847

Azért olyan sokáig már ne nézelődjél, ha ősszel fűteni akarsz vele :) Rendesen el lesznek/vannak havazódva a klímások (a jó klímások), áramügyileg nem tudom hogyan állsz (lehet, hogy írtad, de most nem olvasok vissza), esetleges H tarifa pl.

 

Nekem tavaly majdnem 4 hónap volt a bővítés és a H tarifa, ennyit kellett várnom rá az EON-nál.

Előzmény: a.k. (103846)
a.k. Creative Commons License 10 órája -1 0 103846

Sehol nem írtam hogy szar lene a Kínai. Megfontolom a külön álló dolgot, de hogy 6 lógjon a falon belegondolva nem is tudom. Meglátom. Nem tudom még mit engedjek el és mit nem... :) Nézelődöm. Közeleg a nyár pánikszerűen... 

Előzmény: caran (103844)
a.k. Creative Commons License 10 órája 0 0 103845

Jó akkor ezt túl tárgyaltuk úgy gondolom. :) 

Előzmény: coffein2 (103842)
caran Creative Commons License 10 órája 0 0 103844

Kissé túlaggódod a dolgot, bár olyan szempontból érthető, hogy valóban akkora a választék, hogy az egyszeri ember belezavarodik.

 

1. A multinál egyértelműen jobb, ha több különálló egység van. Aztán hogy ez kit mennyire zavar... Nálunk 4 van felszerelve (olyan a ház elrendezése, hogy nemigen volt más megoldás), minket egyáltalán nem zavar, de van olyan rokon, ismerős, aki azt mondta, hogy ő egyet sem szeretne a háza falán látni. Én meg nem szeretnék gázt bekötni. Kinek mi...

 

2. Az, hogy valami kínai, messze nem azt jelenti, hogy bóvli, szar, sőt. Persze érdemes nézni az árakat, és ha csak kicsivel drágább a japán, akkor azt. De egy Gree, Hisense, Aux, Polar is teljesen jó lehet az igényeknek, és nem azt jelenti, hogy szart veszel.

 

Anyóséknál a Gree beltérije rendesen zajos, ami még mindig nem jelent semmit, mert láttam több csendes Gree-t is. Nálunk a 4 Hisense közül 3-nak gyakorlatilag nincs hangja, a negyedik beltéri viszont időnként zörög, rezeg, itt én egyértelműen szerelési hibára gyanakszom (tökéletesen működik amúgy), de annyira nem zavaró, hogy majd ha jön a szaki tisztítani, akkor jelzem neki, aztán megoldja, kijavítja, lecseréli, akármi. Külön ezért ki sem hívtam, olyan mint amikor bekapcsolod a számítógépet, és hallod, hogy megy egy számítógép, nem tragédia (de mondom, biztosan szerelési hiba, a 3 ugyanilyen terméknek semmi hangja).

 

3. Ezt a -25 fokot engedd el, jó lesz a -20 vagy a -15 is. Ezek csak számok.

Előzmény: a.k. (103841)
mnk2 Creative Commons License 10 órája 0 0 103843

Köszönöm az infót, az a baj nem ott lakunk. Csak vasárnap leszek Siófokon. 

Előzmény: 1 valaki (103840)
coffein2 Creative Commons License 11 órája 0 0 103842

Ellentétes elvárásokat fogalmazol meg.

Előzmény: a.k. (103841)
a.k. Creative Commons License 11 órája 0 0 103841

Neki futok még egyszer. A ház alföldön van csongrád megye. Szilikát fal padlásszobás (fent 3 szoba 1 fürdő és egy közlekedő meg lépcsőház, alul nagy nappali konyha fürdő ebédlő közlekedő lépcsőház kazánház szokásos 100+m2) kb. mint egy normális padlásteres ház. 5cm nikecel a szilikáton. Fűtésre és hűtésre kellene tehát amire kitalálták ezek a masinákat. Kellene valami konkrét márka ami csendes és jól teszi a dolgát. Gree vagy Aux néztem eddig, de mint kiderült kínai csodák így nem tudom mennyire érdemes kinlódni velük. Szarvason van a Gree bunker fel sem vették a telefont azt tudom. A felső köröket nem tudom tudnak-e annyival többet mint amennyivel drágábbak így azok nem is nézegettem nagyon. A tető szerkezetből a mester annó kihagyta a kontroll lécet(így nem szellőzik nagyon) a fene pofályát amiért kapott is(nem volt divat annó '91 ilyesmire hivatkozott és a környék híres ács mestere volt na mindegy is már...) így nyáron nagy melegekben stabil 33 körül van fent az idő kb. vízágyban ébredés garantált. Mivel minden szoba alatt (ami ugye fent van) van egy alatt egy nappali a másik alatt egy konyha ebédlő a harmadik alatt meg egy garázs. Így ezért multi van tervben 1 kültéri két beltéri (alul felül). 

De ez érdekelne érdemes a multival foglakozni vagy felejtős? Ez első vagy második nagy kérédem. Ha nem muszály ne lógjon sok marhaság a falon kint. Persze ha muszály mert jobb a külön történet akkor megfontolom azt is. Azért -25 mert ugye sosem lehet tudni mit hoz a jövő. Most itt lehet mondani mert nem jellemző meg egyebek, de sajnos amint látom az időjósok azt sem tudják holnap mi lesz. Akkor a lényeg csendes is legyen. Aludni szeretnék este nem azt hallgatni(tudom ki lehet kapcsolni egybek de az olyan hát na ne üljünk már háttal a moziban téma). Jó lenne ha jópár évig kiszolgálna bár tudom ez a mai fogyasztó társadalmi témában esélytelen, de hátha. 

Tehát "keveset" fogyasszon, csendes legyen, jól tudjon fűteni. Tudom ezek is olyan nézőpont kérdése dolgok. 

Nem tudom mit kellene még irnom... :) Ja igen tehát akkor valami aranyközépút kellene. :) 

 

1 valaki Creative Commons License 14 órája 0 0 103840

Nézted, átvált a négyuas szelep?

Az csinál fűtés hiányt.

Jövő hét kedden járok arra, ha mégaktuális, írj.

Előzmény: mnk2 (103839)
mnk2 Creative Commons License 15 órája 0 0 103839

Sziasztok mindenkinek. Midea 3,5 KW Hűtő fűtő klíma nem fűt. Viszont hideget meg nyomja állóhelyzetben 5 bár feletti a nyomás hűtésközben 1,2 bár a nyomás a beltéri és a kültéri között kb 3 méter van. Mikor felett szerelve új korában indítottam a fűtést mindegy milyen idő volt kint kb 20-30 perc múlva kezdte nyomni a meleget és hétről hétre mindig hosszabb idő után kezdet fűteni. Ez lett volna a második fűtési szezon. Ha valakinek ismerős ez a hiba illetve vállal ilyen javítást Siófok környékén kérem írjon. (nem ír hibakódot)

 

1 valaki Creative Commons License 17 órája 0 0 103838

Az a baj, hogy távolból, látatlanul, igények és a hely ismeretének teljes hiányában nehéz segíteni.

Ez több tényezős történet, ahogy más is írja.

 

Az, hogy írnak-e -25 fokos fűtést, tényleg, mennyire számít?

Hollóstetőn laksz, ahol volt -10 idén télen reggelre többször?

Hol volt -25? Zabarban, és Szécsényben sem, ahol az országban a leghidegebbeket mérik. És mindezt éjszaka, ami nappal 0 körül van, simán.

Tettem klímát Szécsényben, reggel -17,4 fok volt reggel, 2 éve. Délután +3 volt a maximum...

 

 

Előzmény: a.k. (103833)
Capt.IQ229 Creative Commons License 17 órája 0 0 103837

Ja, ha NEM jól szigetelt házba szeretnéd, csak elhallgattad ezt az infót is akkor a legkorrektebb válasz az egészre, hogy NE tegyél klímát fűtésre. PONT. Szigetelj. PONT.

Előzmény: Capt.IQ229 (103836)
Capt.IQ229 Creative Commons License 17 órája 0 0 103836

Csepegteted az infókat.

Most kiderült, hogy fűtés lenne a cél.

Az mondjuk még nem, hogy merre laksz ahol -25 fokok vannak TARTÓSAN.

 

Csendest akarsz.

Japppán, abból is a felsőbb polcosak. Nem lesz olcsó, inkább az utóbbi miatt.

-25 fok.

Mivel jól szigetelt házba szeretnéd (szigeteletlen házba nincs értelme bármit tervezni) ott nem számít az sem ha 24h-ra lehűl a kinti levegő, bent nem szabad csak 1-2 fokkal csökkennie fűtés NÉLKÜL sem.

Multi gépek.

Jó nagy ház lehet és sok egymástól elzárt helyiség.

Ha nem fér el kint több kültéri akkor van csak értelme és kényszermegoldás a maga sok hátrányával.

A 2,6-os 1db-os multit értelmezni sem tudom.

Sok gép ugyanabba a házba.

Lásd lejjebb Windy írását ahol 2 lakásba próbából csak egyetlen gépet tett be és bevált.

Jól szigetelt házban (lásd fent zárójelben) nyitott ajtóknál meglepően jól közlekedik a meleg. Persze vannak tizedfokeltérés fetisiszták, nekik minden sarokba kell egy külön gép.

Fürdő, többévente előforduló -20 fokos nyéhány órás hidegbetörés remekül menedzselhető egy cekászos kiegészítő fűtéssel. Sőt fürdőbe (gyakorlatból mondom) elképzelni sem tudok jobbat az 5 perces 30 fokra felfűtésével.

Előzmény: a.k. (103833)
JAMIE222 Creative Commons License 22 órája 0 0 103835

Itt minden lényeges infot megtalálsz, csak az áraiktól fogsz seggre ülni.Azért persze ki lehet hozni olcsóbban is.

 

https://www.praktikusfutes.hu/

Előzmény: a.k. (103834)
a.k. Creative Commons License 22 órája 0 0 103834

Az micsoda légcsatornás erről most hallok először.?

Előzmény: JAMIE222 (103823)
a.k. Creative Commons License 22 órája 0 0 103833

Nem lettem sokkal közelebb a döntéshez. Tehát talán a legjelentősebb a témában fűtésre kellene. Amint néztem a komoly japán csodákra nem írnak -25 fokig fűtést. Vagy ez amit oda írnak az AUX is egy kamu? Ez a szavatosság vagy gari téma nekem kínai. :) Tehát akkor most mi is van? Van vagy nincs 10 év gari? Konkrét tipus esetleg lenne amiben nem csalódnánk télen? Aux-ra azt mondták csendes, de akkor lehet az is kamu mert ugyebár csak egy kínairól van szó. 

Elnézést ezért a sok kérdésért, de teljes káosz van. :) 

JAMIE222 Creative Commons License 25 órája 0 0 103832

Én is, ugye 30% megtakarítást kell elérni, ezt tudja  a klímásfűtés is önállóan.

Előzmény: Alpok Klíma (103830)
Garfield007 Creative Commons License 25 órája 0 0 103831

Ne keverjétek a jótállást és a termék szavatosságot.

Előzmény: Alpok Klíma (103829)
Alpok Klíma Creative Commons License 26 órája 0 0 103830

Erre gondoltam:

"megint figyel az ablakban a felújításos pályázati "

Előzmény: JAMIE222 (103826)
Alpok Klíma Creative Commons License 26 órája 0 0 103829

"A hivatalos forgalmazónál ezzel szemben könnyedén érvényesítheted az akár 10 év kiterjesztett szavatosságot, a terméktámogatás teljeskörű, és a termékekkel kapcsolatos bármilyen kérdésben segítségre lelhetsz"

 

https://aux-magyarorszag.hu/hirek/hogyan-ismerd-fel-a-hivatalos-aux-legkondicionalokat/

Előzmény: 1 valaki (103827)
szilvatövis Creative Commons License 27 órája 0 0 103828

Egyebek mellett változik a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállási kötelezettség időtartama.

 

Rövidesen megszűnik a 12 hónapos kötelező jótállás intézménye Magyarországon, helyette minimum 24 hónapot ír elő az erre vonatkozó jogszabály.

A jövőben a 10 000 forintot elérő, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év, 250 000 forint eladási ár felett három év lesz a kötelező jótállási idő.

Ha a jótállási idő alatt a fogyasztási cikket már háromszor megjavították, mégis elromlik, azt kötelesek nyolc napon belül kicserélni.

https://telex.hu/gazdasag/2024/04/24/tartos-fogyasztasi-cikkek-jotallas-valtozashttps://magyarkozlony.hu/dokumentumok/388a2ef7e020c4f7865d6dfebb4f29d8f3ec0cf2/megtekintes

1 valaki Creative Commons License 28 órája 0 0 103827

Jogilag jótállást kell(ene) adniuk, magánszemélynek. Ilyen nincs, hogy szavatosságot adnak.

Előzmény: Alpok Klíma (103824)
JAMIE222 Creative Commons License 29 órája 0 0 103826

Nem, én úgy értelmezem, hogy maga a fűtés költsége lesz alacsonyabb, ha bármi klasszikus helyett klímával fűtünk, főleg ha még H-tarifázunk is.

Előzmény: Alpok Klíma (103825)
Alpok Klíma Creative Commons License 29 órája 0 0 103825

Te is úgy értelmezed,mivel kivették a gáz bekötöttségi kötelezettséget,talán belefér a hőszivattyú?Mondjuk,furcsa is lenne...

Előzmény: JAMIE222 (103823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!