Én nem voltam ennyire tudatos vásárló, viszont azt képzeltem, hogy a gép eléggé hasonlít a Festool ETS EC 150%5 EQ csiszolójára, csak annál eleve sokkal olcsóbb, valamint egy nem ismételhető okból (nem, nem lopott, rendes számlás vétel, kvázi bemutató darab volt, ment néhány órát) a bárhol látható árnál kb. 25%-al olcsóbban jutottam hozzá. Ez így együtt volt a döntés háttereé
Ezen túl egyelőre annyit tudok róla biztosan, hogy működik.
"hogy bennmaradó nyomógomb, vagy nem bennmaradó.(elektronikában a nyomógomb mindig nem bennmaradó, de a köznapi életben nem ez a válogatás alapja) .... Mert, ha nem bennmaradó, akkor elektronikát kapcsol, .... akkor szerintem simán van benne egy BLDC motor+ hozzá való elektronika .... mivel a motor és annak forgása teljes kontroll alatt van, szikrázni nem szikrázik, kefeport nem gerjeszt, felfutás, lefutás vezetett."
Hű de irigyellek Titeket (Téged Feri és a többieket) hogy ilyeneket tudtok és értitek is. No sarcasm! Én csak annyira emlékszem a sztori elejéből, hogy István vett egy jóféle excenter-csiszolót :D
Mert ahhoz, hogy annak a toldónak mind a 25menete azonos felületen felfeküdjön, mikron pontosságúra kellene készíteni az orsót és az anyát is. Az nem kicsit drágítaná.
Köszi, akkor szerintem simán van benne egy BLDC motor+ hozzá való elektronika, és azért írták azt a szöveget.
És akkor az egy figyelemre méltó berendezés, mivel a motor és annak forgása teljes kontroll alatt van, szikrázni nem szikrázik, kefeport nem gerjeszt, felfutás, lefutás vezetett.
Itt a szeletelés eredménye. Nekem nagyon tetszik a rajzolata, de itt-ott sajnos feltűnik benne egy-egy nemkívánatos furat, járat... nem lesz belőle ruhafogas.
Mondjuk nekem nagyrészt a legnagyobb henger kell. Azt fenn lehet hagyni permanensen? Vagy a gumi eldeformálódik egy idő után hogy mindig össze van nyomva?
Ez egy néphit, pedig nem. Egy normál menetes anya 5, nagyon jó esetben 7menetet képes tartani, leginkább a gyártási szórás miatt. Viszont egy hosszú anyánál jó esély van arra, hogy előbb-utóbb berágódik/megszorul. A normál menetek nem a gyakori meghúzásra/oldásra vannak kitalálva.
Ha az anya normál menetű ( M8 vagy M10 ) , akkor tegyél rá olyan hosszú anyát, amit menetes szárak toldásához árulnak.
Sokkal nagyobb felületen fog, jobban meg lehet tépni és kíméli a menetet. Pláne ha egy kicsit meg is zsírozod. Vagy ragassz a csiszolóhenger belső oldalára olyan vastagságú papírt, amivel éppen rámegy.
Rászorítottam az anyát úgy normál mértékben, de mikor odatartom az anyagot, lejön a gumiról a csiszolóhenger. Azt észrevettem, hogy ha jobban meghúzom, akkor már odafogja rendesen a gumi. Csak aggódom, hogy így egy idő múlva nem-e fogja leenni a menetet az anya, mikor fel-leveszem a hengert méretcseréhez? Vagy nézzek kicsit szűkebb hengert? Egy barátomnak a kombinált gépéhez van ilyen hengercsiszoló, de azon habgumi henger van, ezen meg tömörebb gumi, nehezebben nyomódik össze. Nem akarok oda jutni hogy egyszer meghúzom, aztán kipattan az anya, és volt menet nincs menet.
Nagyon pontos csapolás kell. Szokott olyan történni, hogy évek alatt a ragasztó nagyon-nagyon lassan, de engedi "elmászni" a súly alatt az ilyen keretet.
Ez nagyon ki van hajtogatva asztalos munkához, azért nem lett túl szép a vágásfelület. Ez inkább tűzifához, ill kanyarításhoz való. Örülök hogy boldogulsz vele.
Mivel több javaslatot is kaptam tőletek a hiba orvoslására, ezért elmondom a végkifejletet a ferdén vágó szalagfűrész ügyében:
- eleinte állítgattam minden lehetséges dolgot, amire volt lehetőség (tengelyek állását, szalagvezetőket, asztalt, feszítést), de igazából nem változott a helyzet, csupán oda jutottam, hogy az elvárt irányhoz képest szögben, de legalább egyenesen vágott a fűrész. Ha másra nem is, valamennyire megismertem a mechanikát, hogy mit és hogyan lehet állítani.
- közben rendeltem pár fűrészlapot is, hátha azzal van a gond. Amikor lejutottam a műhelybe, fel is raktam rá egyből, és láss csodát, egyből úgy vágott, ahogy kell. :-) Szóval, a gyári lap is lehet félreélezett, vagy a túlfeszített lapból a kerék simán kiveszi hajtogatást.
Én azért nagyon remélem, hogy van benne némi része a technikai vezetőségnek is, mert ha nem akkor meg azért fizethetnek kártérítést mert felázott/felpenészedett a fal a tiltott vízzárás miatt.
"Pl a kádnak az van a használatijában, hogy ha kiszilózod a csempéhez, akkor ugrik a gari. Ez konkrétan azért van, mert ha gariban cserélni kell, akkor a csere komplett a gyártó költsége, mindenestől. És nem akar fizetni a csempe javításáért, ezért inkább kiköti hogy nem szilózhatod oda. De attól még oda kell szilózni."
Hümmm... Az én kádam telepítésijében meg pont az van, hogy oda kell szilózni. :P