Nem én akarom megmondani a tutit mert mindenkinek más ezzel kapcsolatban a tapasztalata és véleménye. Meg a testtömege is, ami alattam meg sem rezzen a 120 kilós haver alatt bizony már hajlik. Meg az sem mindegy miből van az a deszka. Egy bükk vagy tölgy vagy ne adj isten bubinga deszka egészen másképp viselkedik mint egy lucfenyő vagy kicsivel jobb erdei/vörösfenyő.
Ha én lennék a helyedben azt csinálnám, hogy egy sima placcon néhány téglára rátennék 4-5 pallót, úgy, hogy meglegyen a 4 m áthidalásom, keresztbe a tetejére szintén 5-6 deszkát és ráállnék meg sétálnék rajta. Aztán távolabb meg közelebb a pallókat. Így szépen ki lehet tapasztalni milyen közel kell lenniük egymáshoz a pallóknak, hogy a deszka mozgása számodra már ne legyen zavaró. Nem azt mondom, hogy lehetetlen olyan közel tenni a pallókat, hogy ne mozogjon mert 30-40 centis pallótávokkal már biztos érezhetetlen lesz, csak azt, hogy pallót használni a felületnek és nagyobb távon alátámasztani mint a deszkát az nem ördögtől való terv.
Na akkor megvan a palló járófelület. :) Amúgy az úszóstégek nagyok meg szélesek szok' lenni és azokon is palló a teteje. Egy 6*3 métereshez már én is inkább pallót tennék ha nincs 10 centiméterrel alatta a beton (és a "párnafa" méretéből én úgy gondolom, hogy ez a terasz magasan lesz). Egy csapolt hajópadlót még el tudok képzelni mert abban egymásba kapaszkodnak a szálak, de szerintem a sima colos deszka nagyon mozog az ember alatt.
Palló járófelület? Ez nem egy kicsit ágyúra verébbel ? vagy valami ilyesmi? :)
Én is gondolkodom ilyenben, de pont egy nagyságrenddel lejjebb. Élére állított pallók tartják a "deszka" járófelületet. (Deszka = hajópadló, gyalult deszka vagy WPC)
Igen egy kicsit sűrűbben kell rakni a tartó pallókat.
Szerencsére visszatérő ügyfeleim vannak, így évek múltával is nyomon tudom követni egy-egy bútor amortizálódását!
A lapos eloxnál azt vettem észre, hogy a mosogató környékén a vegyszeres víz jelentősen elszínezi, továbbá a főzőlap körül meg szerintem a zsíroldó okoz ugyanilyen problémát. Valószínűleg a lapos kialakítás miatt a rákerülő víz és szennyeződés nem tud legördülni/lefolyni így még az is rátesz egy lapáttal...
Formára és kivitelre, egyszerű szerelhetőségre persze nem lehet panasz, szerintem is mutatós, csak a fenti problémák egy napi használatban lévő konyhánál már pár hónap, de legfeljebb egy év után megmutatkoznak, így ha lehet, kerülöm a használatát.
Persze a mostani trendeket figyelembe véve, ha megoldható, inkább nem is használok vízzárót, minimális illesztési hézagot tartva csak szilikonnal kihúzom. Az ügyfeleim jobban szeretik, mert könnyebben takarítható, de alapos munkát igényel.
"A felület 3x6 méter , a 3 irányába lesznek a gerendák, a 6 irányába a pallók."
Ezt nehéz értelmezni. Azt akartad írni, hogy a 10*15 gerendák 3 métert hidalnak át vagy azt, hogy 6 métert?
Első esetben 80 centiméterenként elég lesz. Második esetben is valószínűleg elég, de akkor a 6 méter fesztáv miatt már felmerül a kérdés, hogy mennyi ember lehet egyszerre a teraszon meg milyen nehéz bútor lesz rajta stb.....
Azt hiszem nem hobbi asztalos hanem inkább hobbi ács kérdés lenne :)
Szeretnék egy teraszt, aminek a járófelülete 5x15-ös palló, ez alá 10x15-ös tartógerendák kerülnének. Kb hány centiméterenként kell alárakni a 10x15-ösöket?
A felület 3x6 méter , a 3 irányába lesznek a gerendák, a 6 irányába a pallók.
Nekem is van annyi féle maradék, ilyen bezzeg nem volt még.
Ha lehet, kerülöm a gyári vízzárókat, inkább valami semlegesebb alu színűt/szálcsiszoltat használok, azt lehet méterben is venni, továbbá a maradék később újra felhasználható.
Most vétettem egy amatőr hibát....mindegy is, legközelebb nem kell kapkodni a megrendelésnél....
A szín amúgy ez:
A vízzáróról nincs ("félfényes") fotóm, mert koppra elhasználtam, a vágási maradékot meg még a helyszínen kukáztam.
Igen, mégpedig azért mert ők ellenőrzik a kártyát. Nekem is volt már olyan más cégnél, hogy USA címre kértem a csomagot mert oda ingyenes és elhozták volna nekem, de persze a saját kártyámmal fizettem. És felhívtak, hogy kelet európai a kártyám azt nem fogadhatják el usa címhez, fizessek ottani kártyával. Megoldottam más eladóval, de van ilyen.
Nekem ugyan van amazon accountom, de szerintem félreértesz valamit. :)
Ha az Amazon pay fölötti zöld checkout gombra kattintasz akkor bekéri a számlázási adataid és utána a paymentnél lehet választani hogy mivel fizetsz (bankkártya, amazon vagy gift card). Némi nehézség, hogy számlázási címnek csak USA címet fogad el.
Sose értettem, mire fel ez bonyolítás. Eleinte fejtetőre állítottam a csiszolót, beledugtam 2 lyukba 2 tiplit, és mehet rá a korong, az éppen úgy megvezeti, mint egy sablon. Aztán már a tipli sem kell, csak 2 szemközti lyukat kell megtalálni, a többi a helyére megy magától.