" 'Well, how long have you been together as a band?' [The Queen asked]...Paul and I said, 'We've been together now for forty years and it don't seem a day too much.' She had this strange, quizzical look on her face, like either she wanted to laugh or she was thinking 'Off with their heads!'"
Ha jól olvasom, Beatles szaktársékat 65-ben érte el a nagy kitüntetés. II. Erzsébet akkor még nem volt negyven. Jó, jó, ez csak visszatekintve tűnik ifjú kornak, de kellő sminkkel ő akkoriban még kábé így nézett ki:
Hé, meg ne sértődj! A végén még te is velem fogod ijesztgetni a topic ártatlan népét. :)
A Budapest annóban beidézett történet előzménye egyébként, hogy úgy két hete egy árnyas vasárnap ballagtam befelé dolgozni, és már messziről láttam, hogy a ház előtt egy fiatal kolléga ráérősen tárgyal egy Fedél nélkül árussal. Amikor közelebb értem, kolléga felszökellt a lépcsőn, és otthagyta nekem a palit. Rutinosan rágyorsítottam, hangosan köszöntem, udvariasan nem kértem, ámde mikor csúnyán beszólt, a tanári pályán készséggé vált öreglányos szigorral jeleztem nemtetszésemet. Odabent kiderült, hogy minden érkező átesett ezen a direkt marketingen, de a fiatal kollégánál csak rákérdeztem, ugyan miről beszélgettek olyan kedélyesen. Mire ő: "mondtam neki, hogy az ott közelgő hölgyet a saját érdekében ne szólítsa meg".
Szóval tiborpapa csak egy sima másoló, Óbudán már a hajléktalanokat is velem ijesztgetik. :)
Nézd, nehéz egy olyan fotó kapcsán megvédeni az álláspontomat, amelyet egyikünk sem lát, de tény, ami tény: a fényképen pont olyan képet vágott, mint bármelyik nőnemű rajongó. Kizárt, hogy egy remek humorú, fiatal királynő szeresse a Beatlest?
Nem gondolnám, Erzsébetnek remek humora van, tán a visszafojtott röhögéstől volt vörös.
Amikor kérdezték tőle, hogy az általa küldött levelekre miért nem kell bélyeg, azt felelte hogy ez nagy szerencse, mert nem szeretné a saját feje hátulját nyalogatni.
Hülye hangulatban vagyok, na, mindenről valami lóugrásszerű jut eszembe. Jó húsz éve jártam a liverpooli Beatles-múzeumben. Nem sokra emlékszem, de egy fotóra nagyon: II. Erzsébet lovaggá üti az együttes tagjait. Fekete-fehér kép volt, de így is látszott, hogy a királynő zavarban volt és elpirult. Mégiscsak, ekkor aztárokkal találkozni... :-)
Elkezdtem nézni, visszafelé, khm, szívfájdító. Amúgy is elég hülye hangulatban vagyok mostanában, erre ott az egész gyerekkorom, Trapper farmer, gumimatrac, úttörőtábor... Micsoda marhaság. :)
Ezt nem hiszem el: meg akartam csinálni ma este a téli-nyári ruhacserét, erre itt az újabb fortepan adag. Ti már mind azt nézitek?! :-) És mi lesz így a háztartásommal? :))