Keresés

Részletes keresés

Erzsébeti Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70254

Sziasztok!

Van egy eladósorba került gyalupadom.

A méretei:

A teljes asztalhossz a csavarral együtt 180 cm. A mélysége 80 cm + a mellcsavar, a magassága 76 cm.

Egy kicsi felújítást igényel a dolog. Pl. a mellcsavarnál hiányzik a tobzás (ez az az alkatrész ami egy húsvágódeszkához hasonlít), és ennek a tartója. kb fél órás feladat pótolni, és az oldalorsónál hiányzik egy keményfa fedőlap a hiány mérete kb 20 cmX8 cmX1 cm. A legrosszabb esetben is 1 óra munka van a paddal ezt is sörözgetve-beszélgetve... Nincsenek hozzá padvasak.

40.000 ft ra gondoltam de "sporttársi áron" 35.000 ft-ért elvihető. A hely Bp. XX.k. Pesterzsébet.

De itt van néhány kép.

halaloszto Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70253

ajjajj. jo kis ghurka etterem, piros vonal feletti utolso cucc sok sorrel. masnap reggel a buszon....

Előzmény: Barnamedvébb (70239)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70252

Igen érdemes megmérni a nedvesség tartamát. Lehetőleg 10-15% körüli legyen, ezek már kiszáradt fák, kevésbé fognak zsugorodni, vetemedni. Ha 15%-nál nedvesebb akkor még hagyni kell száradni rakatolva. Az élő, zöldelő fa nedvesség tartalma 50% körül van.

A téli vágású fa hamarabb kiszárad, mivel abban nem kering éltető nedv. De úgyis majd azt fogják neked mondani, hogy téli vágás, ha látják rajtad, hogy ezt akarod hallani, úgyhogy ezzel nem kell túl sokat foglalkozni, inkább a nedvesség tartalmat mérd. 

Előzmény: Palási (70251)
Palási Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70251

Üdv !

Véleményetek kérem, hogy galéria építésnél a fa nedvességtartalmát érdemes e megmérni ?

Egyáltalán milyen vágású fát érdemes használni ?

gdzsozy Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70250

A 170-es kerítést úgy vitte át mintha agilitin lenne.. :))

Előzmény: Garfield007 (70243)
gdzsozy Creative Commons License 2014.03.21 0 0 70249

Kérj nyugodtan indiai étteremben marhasültet, majd dőlj hátra és nézd végig amint kitör a szipolylázadás.

:)

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70248

Volt egy kuvaszom régen. Egy tenyésztőtől kaptam öreg kutyaként. Csekély 80-90 kg volt csak. Napi egy vödör kaját evett meg, mindegy volt neki hogy mit, csak tele legyen a vödör. 

Amikor megkaptam akkor egy ideig nem volt éppen kutyánk így a vízóra leolvasó úr, hozzászokott, hogy átmászik a kerítésen, leolvassa a vízórát majd kimászik. Na meglett a kuvasz, a vízóra leolvasó megint jött, majd meglepődött és 2 órán keresztül egyensúlyozott a kerítésdrót tetején, egyik lába kint a másik bent, meg sem mert moccanni, mert megjelent a kutya éppen akkor amikor már félig bemászott. Nem bántotta a kutya, még meg sem ugatta, csak vicsorogva leült a kerítés tövébe. :))))

Előzmény: Paco155 (70198)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70247

Ezt még nem is mesélted nekem :)))) Azért arra vigyázz, hogy ez ne sűrűn játszd el mert még gyanút fog :))))) Mond meg neki, hogy puszilom. :)

Előzmény: _KGR_ (70196)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70246

"És alá miért ne lehetne polipropilént tenni?"

Lehet. Én az első évben amikor vettem a medencét azt raktam. Azután szépen elkezdett megsüllyedni a medence egyik oldala. Egy nagy hurkás mélyedés lett a víz alatt a medence alján. Kiderült, hogy vakond uraság alagútja nem bírta el az 5 tonna víz súlyát. Na akkor elkezdtem fosni, hogy a kis pajtás majd visszajön és újjáépíti az alagutat. Szeretem én a vakondot, de nem a kertemben és főleg nem a medence alatt. A polipropilén nyúlik, a beomlott járatába belenyúlt. 

Raktam alá szőnyegpadlót, arra a polipropilént, majd a medencét. A szőnyegpadló nem nyúlik (annyira) puhább is a medence alja, nem érzek meg minden kis apró kavicsot. A vakond pajtás sem igazán örül a szőnyegpadló gumírozott alját nyaldosva, szerintem nem ízlett neki. Átrágni sem tudta. (még) :)

Előzmény: GPS (70188)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70245

Ez a csersav nekem kicsit uj volt, eddig csak porszaraz tolggyel dolgoztam. 

Ma este ez fogadott:

Rendesen megmarta az asztalt. Szerencsere kis wd40+dorzsiszivacs a csiszologepen eltuntette azonnalra.

Vajk

Előzmény: gdzsozy (70234)
409 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70244

"Nekem logikusnak az tűnik hogy mondjuk 5 ös fokozatban addig kéne menjen a motor mig a bekalibrált hőfokot el nem éri minuszban persze."

Úgy is van, amíg minden jó. (van benne elegendő hűtőközeg, tiszta a kondenzátor felülete és az szabadon szellőzik is, jó a termosztát, a kompresszor képes megfelelő nyomást létrehozni, és a "gáz" expandál is)

Amúgy a hűtőteret nem hűtheti "mínuszra", csak a mélyhűtőt.

"....megy megy s egy idő után kikapcsol. Próbáltam kihúzni a konnektorból visszakapcsolás után 5 perc múlva indult a motor... "

Nekem ebből az jön le, hogy a motor hő/védő/kapcsolója kapcsolja ki. Annak idő kell míg visszakapcsol.

Előzmény: Pillanatragasz (70222)
Garfield007 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70243

az egy idióta kutya.

Nem az, de megfelelő gazda kell hozzá. Ha lehet olyat mondani, az egyik legokosabb kutya, de többek között ebből adódnak a bajok is vele. Nincs olyan, hogy elfogy az energiája, nincs olyan, hogy nyugalom, aki ezt nem tudja tolerálni, az vigye vissza :o)

Előzmény: gdzsozy (70236)
drRamaty Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70242

Most pont itt van a birtokon a fiam a kutyussal. Ahogy írod, szó szerint ilyen :-) 10 hónapos a kutya (most kérdeztem meg a pontos nevét, eddig ezt se tudtam: staffordshire bullterrier), de nem hiszem, hogy változni fog. Valóban olyan fogása van, hogy fel lehet emelni a fával, amit meg fog.

Előzmény: Paco155 (70198)
rferi Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70241

Az igazi indiai-indiai is hasonló tud lenni!

Pl. egy chicken takatak garantáltan....

Barnamedvébb Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70240

*indiai

Barnamedvébb Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70239

hát, aki evett már "eredeti angliai-inidai" (szándékos ellentmondás! :)) kaját, az másnap tapasztalta, hogy van olyan, ami az egyik megoldásod lehetett :DDD

Előzmény: PETYUS (70237)
MN 3101 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70238

Szervusztok!

Bevásárló kocsiba 100 Ft-os helyett:

Lapos alátét    DIN 125/ISO 7089

d1/d2 = 13/24 mm

Méret = M12

Bevált, működik.

Péter

PETYUS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70237

Éntőlem a maroszar megértése is igényelt némi agymunkát. ;O)

Előzmény: Barnamedvébb (70235)
gdzsozy Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70236

Néhány kivételtől eltekintve nekem 6 éves koromtól csak német juhászom volt.

néha rövid időre Tacskó, vagy épp tacskó németjuhász mellett.

1x volt kb 2 hétig Foxim. de visszavittem az előző gazdájához. az egy idióta kutya.

most kivételesen Német juhászom van, és tacskóm.

mindkettő igen éber és nagyon igénytelen, csak kint szeretnek lenni, simán elvannak a hidegben és hóban.

a képek is erről tanúskodnak.

Előzmény: Alex Raps (70172)
Barnamedvébb Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70235

én is találgattam, hogy Vajs savót akart írni vagy sávot

én inkább utóbbira hajlok :)

na, ezért jó az ékezet hiánya

tornáztatja az agyunkat ;)

Előzmény: gdzsozy (70234)
gdzsozy Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70234

Vajk..

a feketés savók az csersav tartalom.

még írod is hogy nem száraz hanem nedves, a csersav "távozna" a fából.

ha sokáig fogdosnád, vagy mondjuk egész nap gyalulgatnád, fogdosnád a tölgyet 8 óra alatt fekete lenne a kezed.

kitolásból sokszor nem is mondtuk meg a fiataloknak hogy mitől jön le, azt mondtuk hogy majd ha bőre lekopik...

amikor kiment a srác a műhelyből, akkor mi gyorsan megmostuk a fekete csersavas kezünket citromlével és az gyönyörűen lehozta.

mire a srác visszajött csak az ő keze volt olyan, egy egész héten át minden nap dolgoztunk tölgyfával, az ő keze tiszta fekete volt..

otthon is mindennel mosta, citromlével mondjuk nem.

ne foglalkozz vele, jobb mintha a feszültségtől elhajlana.

Előzmény: halaloszto (70213)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70233

Én abból indultam ki, hogy ha valóban beteg a gép - akkor tökmindegy hányas állásban van a termosztát - mert az akkor 5-ösön sem fog "jobban teljesíteni" (nem Magyarország az).

Ugyanis a termosztát csak be - illetve ki-kapcsolja a gépet - de a hűtési teljesítményére NINCS hatással.

Ragasztó barátunk viszont arról számolt be, hogy 5-ösön azért mégis hűtöget valamit.

Ha ez így van, akkor ott a termosztát a beteg, nem a gép. Beteg gépnek mindegy hol áll a termosztát, az egyik pozícióban sem fog jobban hűteni, mint amit még tud.

MEGJEGYZÉS: Ha a barátunk rosszul (szubjektíven) érzékelte csak, hogy "5-ösön mint ha jobban hűtene" -  a valóságban viszont nem így volt - akkor vissza az egész.

.

Előzmény: rferi (70231)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70232

igazad van, neked is koszonom!

csak a levalt fem mikroszemcsekkel megvezettel, azt gondoltam be is verne ha merheto mennyiseg ottmaradna a fureszlapbol.

de a sav magaban is feketedik, meg a levegovel, meg az ujjam zsirjaval (mintha koszos kezzel fogdostam volna)

Vajk

Előzmény: GPS (70227)
rferi Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70231

Sajnos sántít, amit írsz, bár lehetne így is, tehát itt a szükséges és elégséges feltételek rendszerének sorozatában van némi zavar  :)))

Szóval, amit leírtam, attól  olyan hibája lesz, amit leírtam.

Ez megvan.

Aztán az is elképzelhető lehetőség, amit te írsz. Sajnos baromira nem jellemző, de lehetséges.

Hétvégén kiderül.

Előzmény: GPS (70220)
Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70230

Köszi hétvégén ki is próbálom...majd beszámolok az eredményről:-) :-) :-) :-) :-) 

Előzmény: GPS (70229)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70229

Egyszerű:

1 Lépés: HÚZD KI A HŰTŐT A KONNEKTORBÓL !!!!!

2. Lépés: Találd meg a 2 szálat amelyik a termosztáthoz megy. Vagy próbálj a termosztáthoz jutni, azt kiszerelni valahogy. Ez hűtő-függő hogyan kell - de rájössz te.

3. Lépés: Amikor a kezedben a 2 szál - pontosabban hozzáférsz-  akkor zárd őket rövidre (hidald át, kösd össze, stb.) - vagyis iktasd ki a termosztátot, magyarul: "kösd direktbe a gépet".

Figyelem: a szálak összekötését még erre az ideiglenes időszakra is szigeteld le !

4. Lépés: Dugd vissza a hűtőt a konnektorba. Gép beindul. Hagyd vagy 2-3 órát menni...és utána vizsgáld meg az eredményt.

5. Lépés: Bonts ki egy Ciuc sört - mert vélhetően nagy lesz az örömködés. :-))))

6. Lépés: nézz utána a neten hol lehet olcsó, ám odavaló termosztátot kapni, azt vedd meg és cseréld ki.

.

Előzmény: Pillanatragasz (70228)
Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70228

Ok:-)  bármilyen segítséget szivesen veszek:-) :-) :-) :-) :-) 

Előzmény: GPS (70225)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70227

Hééé, én is erre tippeltem, nekem nem jár semmi? :-)))

.

Előzmény: halaloszto (70226)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70226

aha! tehat ez nem penesz, hanem ahol vassal hozzanyultam, az feketedik meg masnapra. koszi, megnyugodtam kicsit.

Vajk

Előzmény: farontó (70224)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70225

Nézd Ragasz: nekem így látatlanban és a távolból van egy fogadásom arra, hogy annak a te hűtődnek kutyafasza baja sincs - és hogy abban kizárólag csak a termosztát gárgyult meg.

Azt mondják rá, hogy "kilágyult" - nem én találtam ki.

Vagyis hogy a kelleténél sokkal hamarább kapcsol le - és nem hagyja rendesen hűteni az amúgy hibátlan gépet.

Ha érdekel, akkor elmondom neked, hogy erről hogyan győződhetsz meg - méghozzá nulla Lej (boccs: Nulla RON) önköltség mellett :-)))

.

farontó Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70224

Dolgozik a csersav. Ha egy sima vaslemezre lerakod a deszkát reggelre tiszta fekete lesz a fa is, és a lemez is. Én vizes tölgyet gyalultam, és az megfogta hogy végigtoltam a gyalugépen.

Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70223

Kinyitottam a fagyasztó ajtaját hallatszott mitha valami csordogálna a csövezetben...

Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70222

Nekem logikusnak az tűnik hogy mondjuk 5 ös fokozatban addig kéne menjen a motor mig a bekalibrált hőfokot el nem éri minuszban persze. De nem .......megy megy s egy idő után kikapcsol. Próbáltam kihúzni a konnektorból visszakapcsolás után 5 perc múlva indult a motor... 

Előzmény: 409 (70221)
409 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70221

"De ha lassan romlik el, akkor a gáz az alacsony nyomású részen keletkezett lukon szállt el, és azért tartott sokáig az elillanás."

Az alacsony nyomású részben, addig van "alacsony" nyomás (nyomáskülönbség) amíg a kompresszor dolgozik. Álló kompresszornál kiegyenlítődik a nyomás a két oldal között.

"illetve van belőle még egy csőhurok az ajtó körül, hogy megfűtse ott a dobozt,"

Az enyémnek (és az ez előttinek is) elektromos fűtése van az ajtó körül.

Előzmény: rferi (70219)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70220

Nekem ez a mondat sántít a leírásból:

"vagyis 5 ös fokozatban hűt anyít mint új korában 1 es fokozatban."

Mert ha igaz az, hogy:

- 1-esben alig (vagy egyáltalán nem) hűt...

- 5-ösben viszont már hűt - de csak kb. 1-esnek megfelelőt...

akkor ott nem hűtőgép a döglött meg, hanem termosztát szart be.

Döglött hűtőgépnél hiába tekeri fel 15-ösre is - az nem fog jobban hűteni.

Ugyanis a termosztát nem a hűtőteljesítményt szabályozza, hanem csak a ki- és bekapcsolási hőfokot.

Mindeközben a gép ugyanannyi teljesítménnyel nyom 1-esben is...5-ösben is.

Ez nem olyan mint az autó gázpedálja, vagy a rádió hangerőpotmétere.

.

Előzmény: rferi (70219)
rferi Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70219

A hűtővel az a szitu, hogy alapvetően kétfelé osztható a hibája:

- vagy egyik pillanatról másikra romlik el

- vagy szépen lassan veszti el a hűtési képességét.

Ha ezek mellett hallod, hogy jár a kompresszor, akkor azonnal tudhatod, hogy javítható-e.

Ugyanis, ha hirtelen romlott el, akkor olyan részei romolhatnak el, amik jószerével javíthatóak:

- kapcsoló,

- elillant a hűtőközeg a nagynyomású csőhálózatban

- estleg valami elektromos hiba

De ha lassan romlik el, akkor a gáz az alacsony nyomású részen keletkezett lukon szállt el, és azért tartott sokáig az elillanás.

Ezzel az a baj, hogy amíg a nagynyomású rész kint van a hűtőtéren kívül - illetve van belőle még egy csőhurok az ajtó körül, hogy megfűtse ott a dobozt, hogy ne fagyjon le az ajtó, és ezért ki lehet söntölni a körből probléma nélkül -, addig a kisnyomású rész nem más, mint a hűtőlap, az elpárologtató felület, ami nem forrasztható, mert aluból van, és újabban ki sem lehet egyben cserélni, mert belerakják a habba, és lefedik a hűtő belső műanyag borításával.

A nagynyomású részben ha kilukad a hátsó csőlíra, vagy a kompresszornál mondjuk a töltőcsonk, akkor lehet bele tölteni új gázt, és beforrasztani a lukat, és megint jó a cumó.

Előzmény: Pillanatragasz (70215)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70218

Másik hülyeség: nem lehet az, hogy netán a fémmel (fűrészlappal) való (meglehetősen meleg) érintkezés okozta?

Netán a fémlapról levált mikroszemcsák léptek reakcióba az elég ravasz "tölgy-savakkal"?

.

kukucs33 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70217

Az sem mindegy, hogy melyik bolt környékén mire nagyobb az érdeklődés. Nálunk vidéken (Dunakeszi) pl. biztos jobban megy a rotációs kapa, mint pl. bent Pesten. Most éppen a gyerek biciklijére szerettem volna kitámasztót és lámpát, de mire az akció másnapján eljutottunk az itteni boltba, már egyik sem volt. Úgy 5-6 nappal később, melóból hazafelé benéztem az egyik pesti boltba, hát ott várt rám egy kitámasztó, az utolsó darab :-).

Előzmény: pali923 (70214)
kukucs33 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70216

Azt el tudom képzelni, hogy ahol korábban volt, az a hely gomba szempontból steril volt, viszont a műhelyedben meg volt valami a levegőben ami ezen a friss, nedves felületen táptalajra talált.

Ebben semmi tudományos ismeret nincs, tehát lehet, hogy hülyeséget írtam, de elképzelhetőnek tartom.

Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70215

Akkor mese nincs szerelő vagy új vásárlás hisz ha elillant a gáz akkor következőbe is el fog illanni..akkor pedig csak kidobott pénz lenne...

Előzmény: mosogep-szerelo (70210)
pali923 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70214

Ezért jó a nagyváros, ahol több boltjuk is van. Aldival jártam már kétszer is úgy, hogy elmentem a legmesszebb eső boltba, és megvettem az utolsó darabot. Ez a bolt éppen egy Tesco mellett van. Pár hete meg Pápa felé jártam (mit ad isten, ott is a Tesco mellett van a boltjuk, nincs is senki soha a parkolóban), és valamilyen gépből több is volt, amit Győrben már mindenhol elkapkodtak. Szóval eldugott helyeken tovább kitart a választék. Lehet, hogy azért, mert "okosan" mindenhova ugyanannyit visznek.

Előzmény: spapda (70211)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70213

Akkor egy kis faipari kerdes:

Fogok egy darab tolgyfat. Erzodik rajta hogy jo nagy a nedvessegtartalma, nehez, amelyik oldala nem szellozott az nyirkos tapintasu. De amugy hibatlan. Nincs rajta penesz, gomba, semminek nyoma. 

Elvagom korfureszen lapjara, otthagyom a vagott felulettel felfele a furesz asztalan.

Masnap reggel feketes savokat latok a vagott feluleten, mintha koszos kezzel fogtam volna meg. 

Letezik hogy a muhelyben azonnal elkezdett gombasodni?

Vajk

GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70212

Hát akkor egyet beszélünk: én is pont úgy látom, hogy ezeken a gépeken a Lidl vajmi keveset kereshet - ám annál nagyobb a járulékos (másodlagos) haszna.

Gondolom, hogy ezek a marketing-pribékek figyelembe veszik azt a pillanatot, amikor apu és anyu elindul közbeszerezni...és mennyi súlya van annak, hogy apu melyik bolt felé veszi az irányt - ha már úgy is el kell baxxon másfél órát valamelyik fűszerüzletben.

Hát persze, hogy arrafelé fog húzni, ahol esélye van a tej-kenyér-cukor-tejföl-szalámi-újhagyma-stb. -n kívül mást is megtapogatni (és itt nem a kis Evelynre, az eladó-kislányra gondolok).

.

Előzmény: halaloszto (70208)
spapda Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70211

Teljesen igazad van. És még azt is hozzátehetjük, hogy másodszor/harmadszor/negyedszer is ugyanúgy besz*pjuk, mert 2 hónap múlva megint lesz valami, ami rohadtul megéri - ha nem éppen gyalu, akkor gérvágó, szögbelövő, hőlégfúvó, fúró, felsőmaró stb -, és ha nem vagyunk ott nyitásra, akkor megint marad a csiszolópapír, vonalzó, gumicukor. Ügyesek, de nincs ezzel baj. Én a korábbi buktáimból megtanultam (dühöngtem is eleget itt a topikban), hogy van az a jó ár, amiért hajlandó vagyok vasárnap korán kelni. :)

Előzmény: halaloszto (70208)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70210

Sok meleg sört ihatsz míg rászánod magad szerelőt hívni! Nem magamról beszélek! :) Vagy a hőfokszabályzó romlott el, vagy gázhiányos a rendszer.

Előzmény: Pillanatragasz (70207)
*Steve Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70209

tudsz gázt tölteni ?:) 

egy hütő elég egyszerű ha nem hűt valszeg a hütőközeg része elillant valahol  azt meg nem fogod házilag megtákolni

Előzmény: Pillanatragasz (70207)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70208

Nem erted. A gyalu ar-teljesitmeny viszonyat elore napokig elemezted, korulneztel a konkurrenseknel, stb. Es az jott ki hogy megeri. Tenyleg megeri. A bolt lehet hogy bukik is rajta, annyira jo az ara. Ezert elmesz. Nincs belole sok, hiszen a bolt nem akar sokat bukni. Ha mar ott vagy, nem akarsz ures kezzel tavozni, es megveszel egy csomo mast. Aminek nem elemezted elotte napokig az alternativ beszerzesi lehetosegeit, ott helyben 3 perc alatt dontottel. Lesz kozte jopar dolog, amiket masutt olcsobban megkaptal volna. Ezeken keresett a bolt. Ebbol el. Ehhez ertenek azok a jol megfizetett marketingesek.

Vajk

Előzmény: GPS (70205)
Pillanatragasz Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70207

Látom az adatlapodon hogy hűttőszerelésben is otthon vagy. Nekem a kisebbik hűttőm kb 5 éves s nem hűtt  vagyis 5 ös fokozatban hűt anyít mint új korában 1 es fokozatban. Kicsít bonyolult szervizbe hordozzam .valami tipped ha volna hogy javíthatnám  10 sört innék meg az egészségedre:-) 

Előzmény: mosogep-szerelo (70204)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70206

És látod mégis, vagy épp ezért, működik az üzlet! Jók azok a marketing egyetemek! :)))

Ezért írtam alább, hogy nem tolsz ki velük, ha nem mész oda egy ideig, mert mind egyforma, Schwarc bácsit meg már rég becsődöltették!

Előzmény: GPS (70205)
GPS Creative Commons License 2014.03.20 0 0 70205

Óké, ezt egyszer megetethetik a kuncsafttal. Nem nagy ügy.

De másodjára már - ha pont nem tud ott lenni nyitás után (vagy előtt) 5 perccel, mert például dolgozni kell menni (hallottam, hogy létezik ilyen ember is) - szóval legközelebb már nem fog odamenni mondjuk az akció délutánján - mert minek?

Ez annál röhejesebb, hogy ezek a cégek császári fizetésért tartanak mindenféle nagynevű egyetemen végzett marketinges gurut - akik penge-él pontossággal meg tudják jósolni, hogy melyik városba, kerületbe, üzletbe miből-mennyi fog fogyni - mert hogy ez egy magas tudomány, ugyebár?

(csak azt tudnám, hogy anno Schwartz bácsi, a vegyesboltos, hogy tudta mindezt - elit egyetemek elvégzése nélkül is?)

.

Előzmény: mosogep-szerelo (70204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!