Pedig esélyes, hogy mégis a bandázs lehet a ludas, egyenetlen, és néhol már nem vezeti meg rendesen a szalagot, lehet hogy külön-külön kerekenként nem látványos, de pár fordulatonként összeadódhatnak az apró hibák.
De az is lehet, hogy magában a szalagban keletkezett valami deformálódás.
Fektesd le sík felületre, nézd meg, nincs-e benne görbület (a nem megfelelő irányban...).
Amikor megvettem a gépemet, az enyém sem futott szépen, de én szinte mindent javítottam-felújítottam-cseréltem rajta egyszerre, úgyhogy mire kész lett és szépen működött, már nem lehetett tudni, minek volt az eredménye a sétáló szalag.
Ha a csapágyak, a kerekek centrikussága és egymáshoz képesti állásszöge, a feszítő stabilitása (kotyogásmentes tengely) mind rendben van, akkor csak a bandázs vagy a szalag marad.
Forgasd meg lassan a kereket, figyeld a szalagot, milyen intervallumban mozog, az segíthet a hibakeresésben.
értem, kösz, de rég nem vettem már a nagyobba semmit
akkor inkább úgy fogalmazok, h van-e most valami jó üzlet, akció, ami minőségben is megéri
tekintve ajtószigetelési projekt befejezve és ki tudja mikor kell valamit csinálni újra, nem hajt a tatár, de akkor meg nem szeretnék azért rohanni valahová, mert kell - mert olyankor nem biztos, hogy van idő keresgélni
Szerintem pont ugyanaz a helyzet mint a 8-as esetén, nem kell menned máshova és nem kell más gyártókat keresned. Ami eddig bevált vedd azt nyugodtan csak 6-os szárral. Esetleg megpróbálhatsz negyedcolos patront szerezni bele, és kitárul számodra az amerikai piac is :)
Csak mondom, hogy tegnap telefonáltak Zákányék, hogy megvan az akciós (lassan 2 hete lejárt) élmaró, változatlanul akciós áron, persze. Utaltam, majd jön a pick-pack pontra
Ezzel nincs tapasztalatom, egyszer fordult elő, hogy még aznap megdöglött egy készülék, amikor kiszállították. Telefon, futár (~2nap múlva) hozott másikat, rosszat elvitte.
Az, hogy hogyan viselkednek, és hogy jogilag hogyan fedezik le magukat az két külön dolog.
Továbbra is fenntartom, hogy az a tény hogy elég utalni akkor amikor megjött az áru az üzlethez, az nem azért van, hogy te jól érezd magad (bár ez is egy járulékos nyereség), hanem azért hogy ha beüt a gebasz akkor egyszerűbb legyen az ügyintézés és a jogi státusz. A fogyasztót védi a törvény, ha neked nem tetszik a cucc akkor visszaküldheted szó nélkül. Ők ez ügyben hátrányban vannak, ha egyszer befogadták és visszaigazolták a megrendelésedet akár egy proforma számlával is ami alapján utalsz, akkor nekik be kell szerezni a cuccot akkor is ha a gyártása már befejeződött, vagy csak a világ másik végén található meg. Nem a 10%-os áremelkedés az ami miatt levédik magukat, mert az belefér a többi haszonba ha egyszer egyszer így jön ki. normális ember persze nem perelne emiatt, de lássuk be, az ügyvédek nem abból élnek, hogy mindenki belátó.
És ha egy csomó gondot el lehet kerülni azzal, hogy csak visszaírják hogy ha megjött a cucc akkor küldjük a számlát és akkor utalj, akkor miért ne? Mindenki jól jár - még ha a két fél másképp is gondolja mi az oka a levélnek.
"Mert így bármikor mondhatják azt, ha már a nekik megérő áron mégsem tudnák beszerezni, hogy üzlet storno."
Sok éve vásárolok tőlük én is, sosem történt ilyen. Igaz, én utánvéttel, de az ebből a szempontból ugyanaz. Volt olyan, amit több hétre vállaltak, nem lett drágább, nem mondták, hogy bocs, mégsem. Viszont volt már, hogy a végén olcsóbban hozták, mint amilyen áron megrendeltem. Szerintem egy ritka korrekt üzlet.
Értem amit mondasz, és bizonyára meg is tehetnék, de úgy tűnik, nem ennyire pitiánerek, az árgarancia alapján inkább benyelik.
Akkor most, hogy kiderült, hogy amúgy is vettél volna, és hogy téged sem érdekel, hogy mi van a hátuljára írva, mert te is egy normál jó minőségű HSS készletnek tekinted, és már mind tudjuk, hogy a rozsdamenteshez meg a nagy szilárdságú acélhoz viszont más való (rendes cobaltötvözet) minden tisztázódott? :)
Mindenképpen vettem volna egy készletet, mert a 118 fokos csúcszögű fúró színesfémekhez nem a legjobb, túl nagyot harap, a műanyagokat meg repeszti (pl plexi). Így a régi obis készletet átköszörültem 140 fokos csúcsszögűre, ez meg maradt a gyári 118 fokos.
Azt meg elfelejtettem írni, hogy ötvözetekkel nem gyilkolom, van a hulladékaim közt pár darab, de csak olyasmihez használok belőlük, aminél nem kell fúrni.