Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Ugyanazt az ajánlatot 7 naptári napon belül legfeljebb kétszer teheti be a felhasználó. Az olyan trükközéseket kérjük mellőzni, hogy mellérak egy fát és a 30 darabos listája ettől már nem ugyanaz, illetve 3-4 darabba bontja és megint csak vele van teli az egész topik.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
9. A heti 2-szeri (=7 naponta) ajánlatot csak úgy lehet betenni, hogy mindkét alkalommal csak egyetlen hozzászólásként és ugyanazt. Az ennek nem megfelelő hirdetés törlésre, nickjük alaphelyzetben 1 hetes tiltásra kerül. Visszaeső súlyosabb retorzióval nézhet szembe.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Az alább látható 1.100-as léptékű Pakli gazdájt keresi. Piko járműből átépített. Jelenleg még csak a kék szín lett felfújva. Még bármi lehet, akár maradhat kék , de lehet csíkos is. A tető színe is opcionális. Én szívem szerint 92-47-esre csinálnám, de amilyenre a leendő gazdi óhajtja, olyanra csinálom.
Hűű, ez az első Gigant, ami egy kicsit is hasonlít az eredetire ( igaz, a Deák félén kívűl nem sokat láttam még ). Szép. Miért akarsz egy ilyen csodától megszabadulni?
OK, küldj egy mailt hogy holnap vagy kedden tudnál érte bejönni. Doboza kell? Azt csak keddre tudom hozni (elő kell keresni, megvan csak gondolom a rakás legalján).
Eladó egy DOM Modell gyártmányú V63-as mozdony H0-ás méretben. LIMA alapra épült, a (forgóváz)hajtása nem éppen egy mai, modern konstrukció, de a vonóereje igen brutális. A mozdony menetirány szerinti fehér-vörös színváltással, Sommerfeldt áramszedőkkel szerelt darab, pályaszáma V63,018 (Dombóvár). Az ára 50 ezer HUF, én is ennyiért vettem néhány hete Szegeden.
Az épület sajátkezű építésén én is gondolkodtam már. Majd lehet, hogy egyszer nekiesek....
Aztán volna egy költői kérdésem is. Ha ennyiféle összerakhatós épületet fröccsöntenek, akkor mia rákért nem csinálnak összerakhatós vagont pl ?
Szerintem csinálnak... Legalábbis mozdonyt biztosan. Ludmillát már láttam, talán Matiz oldalán is van róla kép. Br01-est is láttam "összerakhatósban" :)
énszerintem épületet egyszerűbb építeni mint járművet. Egy jármű sokmillió kis kütyüből áll, de az épületek nagyonagy részét síkokból fel lehet építeni. Egyszerűen ki lehet vágni 2 mmes sztirolból a falakat, lukakat. Az apróbb díszeket az épületen vékonyabb sztirolból. De akár 4 vagy 6 mmes rétegelt lemezből is lehet ügyküdni, mert miért ne, de azzal egy picit kényelmetlenebb dolgozni. Lehet összevissza kenni mindent faragasztóval, gipszből önthetünk falakat, kőlábazatot. Mozdonyt nem önthetünk gipszből. Szóval egy épületet kényelmesebben meg lehet csinálni, mint egy rézmozdonyt, és én már csak ezért is sajnálnék pénzt kiadni, ilyen sokat, egy házra. És ezt még össze is kell rakni.
Aztán volna egy költői kérdésem is. Ha ennyiféle összerakhatós épületet fröccsöntenek, akkor mia rákért nem csinálnak összerakhatós vagont pl ?
Elég sok KIBRI-t láTTam a Deák Kálvária téri üzletében, érdemes próbálkozni. Én ott vettem a Z állomásomat. Ez is KIBRI, csak át van variálva egy kicsit, a háttérben látszik, most nincs nálam feltölthető méretű kép, csak az épületről.
Szia!
Én nekem Faller Bonn állomásom van, de ha ilyet szeretnél akkor inkább javaslom a Kibri Bonn épületét.
Faller:70x16x13
Kibri:90x25x17
Árban kb. egyforma, csak az probléma a Kibrivel,hogy ha itthon megrendeled és nincs raktáron akkor várhatsz egy kis időt mire megjön!
W
Német gyorsvonati kocsik, még kettő kellene, hogy összejöjjön az 5 kocsis német gyorsvonat is. Lehetőleg másodosztály kéne, kocsma, és két darab első-másod osztály már van. Utóbbi képen látható kocsi, ha jól tudom kék, zöld, és narancssárga színekben is létezett. Lenne egy kérdésem is ezzel kapcsolatban. A két képen látható kocsik közlekedhettek egy szerelvényben?
Ha esetleg akad eladó, akkor azt csak a hónap közepe, vagy vége felé fogom tudni megvenni.
Nálam is, ha egyszer belefogok.... Minimum 5 kocsis, 1:87-es Roco szerelvénynek el kell férnie kényelmesen, mozdonyostul, és kényelmetlenül 6 kocsinak kéne elférni.... Már egy 5 kocsis fantasztikusan szép osztrák EC szerelvény összejött, és a héten talán meglesz az 5 kocsis német IC/EC, Interregio vezérlőkocsival, egy kocsmával, egy első, egy másod, és egy első-másod osztállyal, szép piros-pink-fehér színekben... Az utolsó még hiányzik, de az M&H Online webshopjában ráakadtam, és rögtön meg is rendeltem.... Azt még nem tudom, hogy miből fizetem ki, de vhogy muszály megszerezni :)
Szóval én nagyon tudnék örülni egy olyan hatalmas, szép állomásépületnek.... Martisz oldalán láttam Bonn felvételi épületét. Az is szép, de itthon még nem láttam a boltokban... És gondolom, olcsóbb is sokkal.....