Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Ugyanazt az ajánlatot 7 naptári napon belül legfeljebb kétszer teheti be a felhasználó. Az olyan trükközéseket kérjük mellőzni, hogy mellérak egy fát és a 30 darabos listája ettől már nem ugyanaz, illetve 3-4 darabba bontja és megint csak vele van teli az egész topik.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
9. A heti 2-szeri (=7 naponta) ajánlatot csak úgy lehet betenni, hogy mindkét alkalommal csak egyetlen hozzászólásként és ugyanazt. Az ennek nem megfelelő hirdetés törlésre, nickjük alaphelyzetben 1 hetes tiltásra kerül. Visszaeső súlyosabb retorzióval nézhet szembe.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Schicht modellen viszont csak 9 ablak van + a két budi.
Na, ácsi!
A Schicht-nek is van kilnec és tíz ablakos kivietű kocsija. 20-35-öst a tízablakosbó lehet építeni, míg a kilnecablakosból 19-41-est lehet csinálni pl. De a kilenc ablakos a legjobb a paklihoz.
Az "összeszűkülés" az a kocsivégi szűkítés, ezt a Schicht nem csinálta meg a 1:100-as kocsijainaál. Az 1:87-eseknél már megvan. Szerintem annyira nem lényeges dolog, embere válogatja. Én nem építettem át, mert ebben a torzított léptékben nem találtam volna szépnek.
Paklik még vagyogatnak, de valóban ritkábban lehet őket látni.
A Schicht modellen viszont csak 9 ablak van + a két budi. További probléma, hogy a kocsivég a 20-35ösön egy icipicit összeszűkül, ami a modellen nincs.
Egyébként még valamikor régebben szoktam volt látni említett paklikocsit, mostanában már nem igazán látom, fen etudja mi lehet velük.
Mert akkor ez nem fűtőház, hanem valami raktár, vagy ilyesmi...én is néztem, de nagyon rövid, és az ajtó sem vasúti, azaz nincs meg a sínek alatt a hely...közúti raktárnak, vagy kamiongarázsnak nem tudod felhasználni?
nagyon pofátlan lennék, ha kérnék egy kis segédanyagot?
Szó sincs pofátlanságról, bescannelem és eelküldöm. Megpróbálom holnap, ha nem, akkor a hétvégén. csak írj egy mailt a címemre, hogy tudhjam válaszként küldeni.
A 20-35öshöz persze ablakfölöslege van, de arra gondoltam, hogy azért nem barmolom szét az oldalfalat, csakhogy csaljak egy ablakot. ez egy ilyen csúnya kompromisszum. A paklikocsi viszont egy szép kihívás!
Hogy érted az ablakfölösleget, ha 10 ablak van rajta, akkor semmit nem kell a 320-35-höz átfaragni, ha jól emlékszem. Egyébként a paklihoz a legjobb a 1. , vagy 1/2 osztályú kocsi, mert akkor kell a legkevesebbet szenvedni.
Egyébként te mivel csinálsz feliratot?
Egyenlőre még contadry, de most nézek vmi alternatív megoldás felé is.
KKK-val én nem szenvedtem bele, eddig nem volt rá igény. Bár kiagyalni kiagyaltam egy megoldást.
nagyon pofátlan lennék, ha kérnék egy kis segédanyagot?
van ugyanis egy átalakításra szánt Piko Y, és vagy 20-35-ös szeretne lenni, majd nemsokkal rá felvetődött a pakli is. A 20-35öshöz persze ablakfölöslege van, de arra gondoltam, hogy azért nem barmolom szét az oldalfalat, csakhogy csaljak egy ablakot. ez egy ilyen csúnya kompromisszum. A paklikocsi viszont egy szép kihívás!
Egyébként te mivel csinálsz feliratot?
Egyébként eddig én csak KKK-t szabtam bele, hát az elég tikkasztó volt. Megkérdezhetem, hogy te hogy csináltad, ha már megcsináltad?
Én nem kaptam kleines rendelést tőled! FIGYELEM! Az elmúlt napokban rengeteg klein rendelést küldtetek, de senki sem írta oda a nevét! Úgyhogy ha megtennétek elküldhetnétek mégegyszer a rendelést, esetleg elérési lehetőséget is!