Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Ugyanazt az ajánlatot 7 naptári napon belül legfeljebb kétszer teheti be a felhasználó. Az olyan trükközéseket kérjük mellőzni, hogy mellérak egy fát és a 30 darabos listája ettől már nem ugyanaz, illetve 3-4 darabba bontja és megint csak vele van teli az egész topik.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
9. A heti 2-szeri (=7 naponta) ajánlatot csak úgy lehet betenni, hogy mindkét alkalommal csak egyetlen hozzászólásként és ugyanazt. Az ennek nem megfelelő hirdetés törlésre, nickjük alaphelyzetben 1 hetes tiltásra kerül. Visszaeső súlyosabb retorzióval nézhet szembe.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Utólsó OFF, még megvan az oldal, amit erről csináltam nagyon régen: http://www.freeweb.hu/dc/gz/gutzold.htm PIKO név alatt kiadott Gützold mozdonyok.....nahát.
Jó. OFFoljunk kicsit. PIKO, mint olyan, régen egy gyűjtőnév volt. A Gützold és a Hruska, PREFO, Schicht is PIKO név alatt adta ki a modelleket anno, a DDR érában. Tehát, Gützold modellt kaptál PIKO dobozban. Csak azért mondom mindezt, mert a régi Gützoldokon a felirat is rajta van. Többször volt már téma, fotókat is tette fel a modellekről.BR110, BR106, V180/118, BR120, BR52 mind Gützold gyártmány volt anno (DDR!). A PIKO katalógus elején (nem mindegyikben) van egy táblázat, melyik modellt ki gyártotta. Katalógus szám alapján meg lehet mondani a gyártót.
Nnna. Ennyi. A képen levő motorok Gützoldok. De ha még mindíg úgy véled, nálad az igazság, akkor látogass el a Gützold honlapjára, ott megrendelhető ez a motor (mint minden modellhez rendelhetsz alkatrészt!). A BR110-est a mai napig rendelheted, ilyen motorral, hobbi kivitelben!!
Majd nyunyuka elmagyarázza és képpel is elátja a motorok tulajdonságait. Mért lenne gutzöld motor amikor piko a szergej. szénkefék benne van a motorba a gützoldnél. A piko meg ez ami 707-esben van kép.
Azt akarod irni hogy gützold motort akarok eladni ami képen van az gützold mototr szerintem az piko mert a szergely is piko meg a br 52-es is piko. Gützolsd motor az sokkal másabb.
Konkrétan milyenek? Régi BTTB, vagy újabb "Kocka" motorok? Kuldj egy emilt a ládámba esetleg az általad elképzelt árakkal, ill. hány darab van beloluk eladosorban.
Tulajdonképpen most sem láttál Piko motort, mert azok Gützold motorok... :) (Legalábbis én eddig csak Gützold mozdonyokban láttam ilyen. . . izé. . . motort:)
Szószerint. Én még most láttam először piko motort és csodálkoztam hogy enyire szikrázik és ezért van égett szaga. Én nem vagyok profi mozdonyjavitásban én csak játszok velük és amikor vettem őket akkor nem tudtam hogy ilyenek a piko motorok.
Szia. Igen komolyan gondoltam a zzemokinál 4000- a bühler motor akkor eladom 2000-ért. Nem hiszem hogy 2000-ért bárhol kapsz egy új motort amit 5 évet kibír. Ha tudsz olcsó bühler motort akkor ird le légyszi köszi. Megakarom csinálni a Br52-őtz meg a piko szergejt. A motor nem lesz eladva!!! Nem akarom hogy más gépe tönkre menjen.
Eladó egy Roco playtime M 49 (saját, egyedi átfestés rossz minőségben, de kérésre újrafestem, psz nincs). Ár 10 ezer forint körül (alku szóba jöhet).
A másik gép egy Piko ludmikaszni egy Mechano alvázon. A középső homoktartáj nem élethű, egy ami gépé, viszont a zsámolyok már a géphez kötődtek. A kaszni jó állapotú, világítás az egyik oldalon nem műkszik, ill. egyik sincs bekötve (pedig csak egy forrasztáson múlna...). A kapcsolószerkezet az egyik oldalon, nagyonis házi módon van legyártva, de hivatását betölti. A meghajtás összkerekes, "jól súlyozható" módon van megcsinálva, de a kaszni ráültetése kezdetleges.
Eladó egy BR 103-as- sárga. A mozdony javításra szorul de alkatrésznek vagy a pálya mellet fűtőházban való "rohadás" imitálására is jó. Csatlórud nincs hozzá, nálam felújítás miatt állt le de TT-ről H0-ra való átállás miatt félbemaradt.
Ha meg mas nem elozott meg (Bill kerdezett elobb a nohabra ra) akkor en jelentkeznek a nohab kasznira es a ket (masfel) gyorsvonati kocsira! Kerdesem csak annyi hogy a kocsik kapcsoloja milyen? A regi kampos / "ujabb" - illetve hogy cserelheto-e (nekem az "ujabb" BTTB-s van)
Na itt vannak a képek! 1. kép: Ez egy házilag átfestett (MÁV-osra, psz nélküli) gyorsvonati kocsi ablakok, alváz nélkül belső berendezzéssel, egy forgóvázzal. 2. kép: Gyorsvonati kocsi átfestett (MÁV-osra, psz.nélküli) belső berendezéssel, alvázzal,(két forgóvázzal) 3.-4. kép: BR130 jó állapotban forgovázai koszolva(4.kép) 5.-9.kép: M61-001psz. kaszni helyenként házilag festve, korlátokkla, kürttel, ablaktörlőkkel. Forgóváz alja, gázolajtartály, súly a mozdony aljáról.