Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Ugyanazt az ajánlatot 7 naptári napon belül legfeljebb kétszer teheti be a felhasználó. Az olyan trükközéseket kérjük mellőzni, hogy mellérak egy fát és a 30 darabos listája ettől már nem ugyanaz, illetve 3-4 darabba bontja és megint csak vele van teli az egész topik.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
9. A heti 2-szeri (=7 naponta) ajánlatot csak úgy lehet betenni, hogy mindkét alkalommal csak egyetlen hozzászólásként és ugyanazt. Az ennek nem megfelelő hirdetés törlésre, nickjük alaphelyzetben 1 hetes tiltásra kerül. Visszaeső súlyosabb retorzióval nézhet szembe.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Most pedig egy hülye kérdés. A Ferenc krtnél régi piko modellt kpért megvesznek? kb milyen áron? vagy mit mondanak. Mert gondolkodom megszabadulni pár piko modelltől. egyáltalán nem sürgős, csak van ami tényleg felesleges, és akkormár valahogy valami más vagonná átkonvertálnám őket. Hogy ha szabad ilyet kérdezni, mi a javaslat, mert amúgy nemhiszem, hogy van nagy kereslet ilyen kocsik iránt, 500-1000 forintokért meg hetente egy vagonnal, amire épp ráharap valaki, körbeszaladgálni pestet nem biztos, hogy van időm. Vagyhát elpostázni egy-egy vagont ugye...
Ezt én is furcsáltam a boltban amikor megkérdeztem mennyi erre mondták azt, hogy 6500HUF (a bolt nevét nem mondom). Amikor mondtam, hogy eladni akarom nem venni akkor azt mondták akkor sokkal kevesebb. Ezért írtam ezt ide kinek mi a véleménye.
A Vateraról nekem az a véleményem, hogy lehet rajta kifogni dolgokat (pénteken csaptam le 3db Z konténer szállító vagonra), de sokszor kapok röhögőgörcsöt a kikáltási áraktól. Szeretek nevetni, de egy idő után fárasztó... Madarak mindig vannak, persze.
Egy FZ1 szvsz max. öt darab ezrest ér szerintem, de akkor makulátlannak kell lennie. Én személy szerint már nem favorizálom, de nálam van 3 példánya is, mindegyik tisztességben megőszült darab. Mondjuk a 3 háromféle kezdőfeszt produkál adott mozdonnyal terhelve, van közötte olyan (a legrégebbi, mára úgy néz ki, mint Sztalingrád csata után), ami lemossa a pályáról a Märklin Z trafóját, de van olyan is, amiről bizony eszembe jut Honecker elvtárs összes felmenője. Szumma szummárum (de szépen írtam latinul...): az FZ1 sokáig egyeduralkodó volt, ma is versenyképes darab a kategóriában, egyetlen hataémas előnnyel: sokkal robosztusabb a többinél. De mára bizony már csak nyudíjas lehet.
P.S.: mellesleg a legutóbbi börze látogatásomkor érdeklődtem egy minimum 10 éves Z méretű BR218 áráról, na akkorát régen röhögtem.
nekem is van ilyen bajom egyébként. Van pár fölös régi Piko vagonom, de nincs pofám kitenni vaterára :)) 500 forintért meg már nincs szívem eladni pl egy szép G kocsit a DRtől.
Viszont érdekelne-e valakit két drab francia zöld-szürke UIC kocsi, mondjuk a két darab olyan kábé mondjuk 4000 forintért? modellről sajna nincs képem, de ilyen, csak első osztály: Link a railfanos képre >>> LIMA gyártmány, igencsak olyan "műanygaos" playtime kivitel, fugi kocsihoz hasonlítanám a minőséget. A feliratozás a fuginál ezért élesebb, szebb, már amennyire ez számít. KKkulissza van bennük. A forgózsámoly csapja nem középen van, hanem a szélső tengelyhez közel, és nálam a pályám egyenetlenebb, szarabb részein jópárszor siklott, azthiszem a hülye konstrukció miatt. Aztán most vettem észre nemrég, hogy az egyiknek az egyik ütközőjét az előző tulaj házilagosan pótolhatta, egyéb hibát nem látok rajtuk. Belső berendezés fehér műanyagból van fröccsöntve.
"Ez még csak felmérő kérdés. Érdekelne valakit egy FZ1-es tarfó 6500HUFért?" Kiváncsi vagyok mert 7000HUF-ért volt a legolcsóbb ilyen trafó. Gondoétam így kiderül a valós ár. Mondjuk van aki így is megveszi ott.
A múltkor rákérdeztem, de nem kaptam választ ( vagy csak erősen elkerülte a figyelmemet ), hogy a Lokmaus2 az világítógombos, és esetleg még kék is? Régebben küldtem egy E-mailt is ezügyben.
Múltkor többen is keresték a Vasúti lexikont. Tegnap a Fernc krt 10. alatti antikvitás-használt játék/modellboltban az 1-3 kötet 18,000 Huf, a 2/1 (kék): 5400 Huf, a 2/2 (piros) 6900 Huf volt. És még volt Gerhard Trosttól két könyv is. Ja, és elég jelentős a repülőmakett kínálat!
Tehát 5db TT-s motor van. Ebből 2 tökéletesen működik, 3db-nem tudom ez lehetséges-e-felújításra szorul. A 3 közül 1 rendesen működik csak a szénkeféknél szikrázik, rossz az érintkezése, melegedik. A másik 2re ráadod a kakaót és nem indul el csak amikor megcsavarod kézzel a tengelyét. Az 5 motorhoz van 3 szénkefém.
Jó csak az is pénzbe kerül. Gondoltam így egy tétellel kevesebbet kell venni. De akkor lehet, hogy jobb lenne eladni az FZ1-et és annak az árát is beletenni a digi cuccba.
Kisvasutas!
Este jön a pontos lista. Eddig az tuti, hogy nem mindegyikbe van szénkefe, de ha kell tudok hozzá adni szenet amit méretre kell vágni.
A ROCO rendszerében pont az a szimpatikus (vannak persze olyan dolgok, amik _nekem_ nem tetszetenek), hogy bármelyik egér lehet master, és slave is. Mindig az erősítő master bemenetéhez csatlakoztatott egér a master.
Persze ez csak a Lokmaus2-re igaz! Korábban Te kérdezted, hogy elballag-e PIKO FZ1-gyel? Hát elmegyeget, de nem ajánlom! Az FZ1 csak 1,5A-es. Nem ehhez való. Elektronikai boltokban lehet trafókat venni.
Egy-két átalakításból, illetve innen-onnan megmaradt dolog eladó...
- 1 darab Roco DB (Deutsche Bundesbahn) 151-es "karosszéria", új, 0 kilométeres állapotban, vezetőállásokkal, mozdonyvezetővel, ablakokkal, áramszedőkkel, egyszóval tokkal-vonóval... A pályaszáma 071, Nürnbergbe van állomásítva és orientpiros színű. Ára megegyezés kérdése, ajánlatokat mailben várok!
- 1 LIMA "hajtás"; mozdonyalváz motorral, világításhoz előkészített vezetékeléssel, nehezékkel és forgóvázakkal (de forgóvázkeretek nélkül). Nem egy komoly dolog, nem is fut szépen, kb a régi PIKO szintet tudja, de hátha kell valakinek... Ami az "értékét" adja, az az, hogy hosszra egy V63-asnak felel meg és a tengelykiosztása is Gigantra szabott (nem meglepő, mert eredetileg tényleg egy Gigant volt rajta :-)
Az árral kapcsolatban itt is az előzőekben ismertetettek érvényesek.
- 5 darab gyári új, bontatlan Roco 10030-as asztalszint allatti váltóállítómű, lehetőleg egyben, 4000 HUF/darab áron
- 2 darab új Roco 10524-es kapcsolópult (a dobozuk egy picit viseletes, de egyébként nem hazsnáltak). Áruk 2500 HUF/db, bár jó lenne ha együtt mennének el, az pedig még jobb, ha az állítóművekkel együtt ;-))