Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Ugyanazt az ajánlatot 7 naptári napon belül legfeljebb kétszer teheti be a felhasználó. Az olyan trükközéseket kérjük mellőzni, hogy mellérak egy fát és a 30 darabos listája ettől már nem ugyanaz, illetve 3-4 darabba bontja és megint csak vele van teli az egész topik.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
9. A heti 2-szeri (=7 naponta) ajánlatot csak úgy lehet betenni, hogy mindkét alkalommal csak egyetlen hozzászólásként és ugyanazt. Az ennek nem megfelelő hirdetés törlésre, nickjük alaphelyzetben 1 hetes tiltásra kerül. Visszaeső súlyosabb retorzióval nézhet szembe.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
A Görgei úton van 1 modellbolt. Állytólag ott bevesznek bizományiba is dolgokat. Van valakinek ezzel tapasztalata? Mert ugyan van 1-2 fölös NDKs kocsim, de ez a bolt annyira nem is ismert, a fene se tudja.
Eladók a következő kocsik: ROCO 4226A "Tui Treff" (2 db) és ROCO 4227A "Tui Ferien Express" (4 db). Néhány kocsin az ütköző hiányzik. Az árak: 2750 Ft/db vagy 15000 Ft/egyben
Mi az a "rökasz"? Az univerzál vagy a kurz kapcsolót érted alatta? Elöbbit tavaly év végén én 70Ft-ért vettem boltban. Kengyelesből egy-két tucat talán még nekem is van valahol, ha ki nem dobtam őket költözéskor. Ha még megvannak, a börzés belépő áráért bárkinek odaadom :) Bár nem értem, miért venne bárki is kengyeles kapcsolót, hiszen eleve azzal adják a modelleket...
Szószerint igaz. Megvettem az enyém azt csinálok vele amit akarok. Majd teszek be róla képeket. Amúgy Bakonyújhely lesz az állomás neve a felső fej állomáson, és ott lesz minden pl:Br52 M62-207 na meg a sanchen kocsi jól fognak mutatni. Fugi kaszni az fekeszinű az nem olyan izgalmas a szétvágása.
Rontsam az üzletedet :-)))? A Roco kocsijaimat és a mozdikat rökasszal szereltem föl, ha valakinek kell a kengyeles, viheti, ingyen. (pár megmarad régi PIKO cuccok miatt, közvetítőkocsihoz)
Ajhaj, hát mi számít szélsőségesen kicsinek? a kkk végében lévő NEMdobozkát váágom le, és egy sztiroldarabkával kiegészítem. Ez még csakcsak megy, mert ha körbetekerem hajszállal, cérnával, és úgy ragasztom, akkor azt még megfogja. Ehhez ragasztottam hozzá egy kis távtartódarabkát, és ezt vissza a KKKvégére. Ha jól összeken epoxiragasztóval, akkor megfogaj valamenyire, de az egyik végen most elkezdett mozogni, és ugye ez a kapcsolat ráadásul elég komoly terhelésnek van kitéve.
Ragasztás ügyben: szerintem többféle kétkomponensű ragasztóval is megy a dolog. Én egy "acrylit" nevűt használok, ez tulajdonképpen műanyag de betonkeményre szárad. Ha a felület nem szélsőségesen kicsi, akkor a KKK anyagát is megfogja.
Építési áruházakban érdemes szétnézni (obi, baumax, stb).
Mi a baj, kifizette, szabadon rendelkezik vele. Szerintem ez a járműaprítósdi a topiklakók cukkolására szolgál :-)))). Kolléga úr ezt rosszul csinálja, az MK kisszériás RoLa kísérőjével vagy valami egyéb Quabla cuccal tenné inkább, hatásosabb lenne :-)))).
Én két Piko Nohab kasznit fogok szétaprítani öt-öt felé. Majd teszek be képeket.
Selejtújhelyet? Ilyen drága kocsikból? Selejtújhelyet lehet nyers fugi kasznikból, vagy valami sokkal olcsóbb kocsiból csinálni. De nem 11 rugós Sachsen kocsikból.... Legalábbis az én "vallásom" szerint...
Ha beraksz erről a két kölönböző kocsi modellről képet azt magyon megköszöném a 7000- meg a 11000 forintos kocsit képeket. Akkor majd annak alapján döntők.
Igen, azt láttam. De akkor annak van valami köze ehhez? Mert mintha a sachsen is csinálta volna, ha így visszaemlékszem, de az mintha a német pakli lenne? Ha emlélkszel el is kunyeráltam egy "jellegrajzot" róla, csak úgy viszonyításképp, mert majd nyáron lehet, hogy nekiállnék én is egy ilyen átépítésnek. De addig még valami részletesebb rajzot kell róla szerválnom, vagy ha másképp nem megy, hát fülöncsípni az 1:1es kocsit egy kicsit alaposabban bejárni.. A múltkor elkaptam egy bicikliset, de csak fénylképezőgép volt nálam, és kevés volt az idő, hogy alaposan körbebogarásszam. Egy Schicht 9ablakos festésű DR festésű 1/2es kocsól lenne... Oldal kivág, milliméteres sztirolból oldal megcsinál beragaszt, gittel... meg még egyéb kis szirszarok, de így távolról ránézve a farigcsálás nem tűnik nehéznek, csak egy kis idő kell hozzá... majd meglátjuk... A KKK-t a régi forgóvázba eddig nagy szenvedések árán sikerült csak betenni. Eléggé megkönnyítené a dolgot, ha sikerülne találni valamit, amivel a szétvágott KKK rendesen ragasztható...
Hééééhohóóóhééé! Lassan a késsel! Ez valóban 11ezer körül van, ilyet nem kapsz 7000-ért!!!! Ez nem az 1:100-as Sachsen! Az 1:100-as az az ( szerintem ), aminek az ablakai magasabbak, mint amilyen szélesek. Az olcsóbb, és valóban 7000 körül láttam az M&H-nál is. Ha dinnyeárus kocsit csinálsz belőle, akkor miután a gyorsabban reagáló topictársak szétrúgták az ülőgumóidat, én kitekerem a nyakadat is :)