A vári udvarban látott sok száz hóvirágra gondolsz? Azok már elvirágoztak, majd jövőre újra kinyílnak, hacsak addig az alaptörvényben meg nem tiltják nekik.
- Kicsírázott: konkrétan egy fél levesnyi babot termelt a virágládában, a színpompás dísznövények között. Én már akkor is mondtam, nem véletlen, hogy atyáink szenet, nem babot tettek a hóember fejibe, szemnek! :-)
Én már azt sem tudom, mi vagyok, de rohadtul unom ezt az anomáliát. Tessék, nektek fényképeztem. Majdnem március 27. a Terézváros fölött. A fehér adja amagát, a szentjánosbogarak meg hópelyhek.
Jelentem: ma megcsináltam az idei hóemberemet. (Ez a mi családunkban minden évben kötelezően visszatérő kűr.) Példa nem volt még rá, hogy ilyen korán sikerült volna.
A növények nyögnek, annyira lehajolt több helyen a súlytól, hogy majdnem súrolták a fejem a járda fölé hajló ágak. Nem tudom mi lesz még velük reggelig.
Tegnap este én is sokat gyalogoltam. Gyönyörű volt. Ezért sokszor megálltam bámészkodni. Vagy pihenni? :) Sajnos a szél az arcomba fújta a szúrós havat. Baktatás közben elhagytam 3 buszt. Békés nyugalomban álldogáltak, elzárva az utat.
A hóember szereti a havat, valószínűleg jobban élvezi, mint te :)
Átgyalogoltam ma a BME-n, a sóhajok hídja (könyvtár) után, a két szoborsor között. Nagyon mókás dolgokat művelt velük a hó! Talán még holnap is ott lesz, érdemes megnézni :-)
Csak egyet fényképeztem le, a hídon túl a meztelen hadfit, világháborús emlékművet. Annak a zord arcából a hó egy szőrmébe burkolózó öreg nénit csinált :-)
Hát ez óriási. Boldog nemzet, ahol ezek a nagy problémák. Viszont javasolnám a cikk szerzőjének a sztenderd fonetikai jelek alkalmazását, mert negyed órája röhögök magamon, ahogy megpróbálom ezt a variánst kiejteni: Loce AHNG-hayl-ais.
Már éppen fel akartam ajánlani vigasztalásul az 1882 évi telefon jegyzéket, mikor látom, hogy a bookline- n már csak előjegyezni lehet, amit belinkeltél. :)
Ez biztos a latinos ejtésmód, talán hogy hangsúlyozzák a város különlegességét. Mikor ott jártam, már a nyomát sem hallottam ilyesminek, sőt, azon küzdöttek, hogy angol városnak tartsák meg, ne latinnak :-))
(Akkor nyitották meg a metróvonalat Holywoodba, és az első napon ingyenes volt. Persze Tom Cruise nem azzal utazott, esetleg a tetején.)