Ha már Lidl: lehet most kapni 20.000-ért hordozható kompresszort. Már régóta nézegettem valami hasonlót, tulajdonképpen leginkább takarítási célokra (műhelypor, PC, hasonlók). Hogy ezen kívül alkalmas-e másra, nem tudom. Azt sejtem, hogy a marketingesek szerint igen, de a valóságot nem ismerem.
Lehet, hogy egyszerű fújkálásokra luxus egy ilyen, de ha belegondolok, hogy egy sűrített levegős flakon is 2.000 Ft körül van, akkor egy ilyen ezen az áron meg is érheti akár.
Van valakinek tapasztalata az ilyen kategóriás kompresszorokkal?
Biztos jó tulajdonságai vannak, de valamikor a busáról is ezt gondolták, most meg nem tudják kiirtani a magyar vizekből. Amennyire tudom, elég agresszív ez a fafajta, nem vagyok híve a nem honos fajok mesterséges tejesztésének, abból kevés igazán jó dolog sült ki eddig, legyen az állat vagy növény.
Engem nem érdekel, kinek, mi a végzettsége, párt és vallási, valamint egyéb álláspontja. Esetleg valakit irritál, hogy mérnöki szempontból, és nem találgatás vagy jópofizás alapján megpróbálom a T. topictársak valamelyikének figyelmét ráterelni egy valóban problémás, adott esetben súlyos sérülések bekövetkezését eredményező megoldás fonákságaira ? Nem hiszem, hogy valaha is dicsekedtem volna bármiféle végzettségemmel, de ha valakinek az általam írott hozzászólásokból ez jön le, hát legyen ez az ő problémája ...
Egyikőtök azt reklamálja, hogy 1972 környékén nem gondoltam arra, hogy 2015-ben lesz olyan topictárs egy Index fórumon, aki az el nem készült fényképeket reklamálja, és ezek hiányában azt állítja, hazudozok ? Bocsánat, de azt gondolom, ez nem teljesen helyénvaló. Vagy igen ?
Azt hiszem némi fogalmi differenciáink vannak egyes dolgok megítélésében. Ha megemlítem, hogy nem légből kapott, hanem műszakilag megfelelően alátámasztott dolgok szerepelnek az általam írott hozzászólásokban, akkor attól tartok, az nem végzettséggel való hivalkodás. Vagy igen ?
Fura szelek fújdogálnak itt :(
Na, épp ideje, hogy fejemre hamut szórva távozzak, és megköszönjem türelmeteket, amivel elviseltétek jelenlétemet.
További kellemes csevegést kívánok úri társaságotoknak,
Valószínűleg nem lesz jó a rugós alátét. Meghúzáskor szét fog nyílni és tönkreteszi a tömítőtárcsákat. Inkább lapos alátét. (létezik egészen vékony rugóacélból készült kicsit hullámos "feszítő" alátét is)
Tetszik! Köszi! Eddig valami négykerekű megoldásban gondolkodtam, emelőmechanizmussal, de ez egyszerűbb. Az én gépem hátsó lábain van még két kinyúló kitámasztó is, azoknak a végére fogok kerekeket szerelni.
Az asztal 1m hosszú (plusz a két instalációs profil 6cm), 60 cm széles, 35cm "magasan" van. A gép tengelye elölről 34,6cm-e van. A vezető 15 cm magas. Szerintem jók az arányai.
Köszönöm, hogy figyelmeztettél, rosszul mondtam. A lényeg, hoy deszkák hosszvágásánál ha kis, 10-20 milli széles csíkokat vágtam, akkor volt ez a jelenség a steller és a lap közötti darabbal, ami nem a leeső, hanem a munkadarab (hiába legtöbbször vékonyabb, mint ami balra esik a laptól) Így gondolom máshoy is hangzik a kérdésem. Bocsánat.. Szóval mi lehet a hiba?
Nekem is előfordult már, hogy a Parkside gép kicsinek bizonyult, de akkor kértem kölcsön egy hatalmas Dewaltot. 10x10-es gerendákat kellett vágnom ácsszerkezethez. Az esetek 95%-ában elég volt a Parkside 58 mm vágásvastagsága is.
Gyakorolnom kell még a hozzászólás írást. elsem jutott az egyszerű agyamig hogy nem érthető amit leírok . Az meg pláne nem , hogy minek szólok hozzá olyan témához(videóhoz) amit megsem néztem rendesen. A pici csapágy ára tényleg nem sok. jópár éve vettem én is 1cm külső átmérővel 2db-ot és nem volt elég az 5ezer ft-om.
Itt több kollégának van diplomája mint gondolnád. Mégsem kérkednek a végzettségükkel naponta több alkalommal mint Te! Ez irritáló, még a mérnöki végzettségemnek is. A hozzászólások elárulják a magasabb végzettségűek szakmai tudását. És képzeld a szakmunkástól, a technikusoktól is tanulhatnak a mérnökök. A tapasztalat sokszor többet jelent mint a végzettség.
Több szakmai jellegű véleményedet osztom, de ezt a megnyilvánulást amit Te gyakorolsz azt hagyd a munkahelyeden.
Tudom nem erre a hozzászólásodra válaszolok, de tegnap kérdezted:
A szögletes csapágyházasnak a hossza 200 mm, átmérője 89 mm.
A kerek csapágyházasnak a hossza 203 mm, átmérője 88,5 mm.
A háttérben ott lapít egy háromkéses 300-as tengely is, hossza 302 mm, átmérője 97 mm.
Egyik sem volt még soha beszerelve, használva.
A kétszázasok kétkésesek, de egy ügyes marós be tud marni még két késhelyet. Az én használatban lévő gyalum 350 mm-es tengelye is kétkésesből lett négykéses.
Dehogynem,kézi körfűrész és rá Hss tárcsa,havernak is ezt ajànlottam mikor már nem tudom hanyadik vidiás lapot baszta el szöggel,mert 100 as db számra vagdosta a raklapokat tüzre!
Nekem olyan van,Bosch fúrón Röhm tokmány,reteszelem a tengelyt, telibe ráfogok a tokmányra meghúzom,ricnizik párat és kész,tényleg kényelmesebb mint a két részből álló gyorstokmány!
Folytatni akartam egy régi adósságom, a fahajlítós doksi fordítását, de én állat anno nem mentettem le a weboldalt, és most meg page not found van. Ugyan megvan japán nyelven, de azzal némi problémám akad.
Valaki véletlenül nem mentette le anno ezt az oldalt? (tudom, kicsi az esélye de azért ... hátha). Kb itt járok.
Írtam nekik itt, mert a mezők jelentését még lezúztam google translate-tel. Hátha megszánnak egy működő angol linkkel/PDF-fel.
Biztosan igazad van. Különösen akkor, ha te magad betartanád, az ilyen hozzászólások mellőzésével. Én nem vagyok úriember, egy egyszerű mérnök vagyok, aki kifejtette a véleményét a 'műszaki' megoldásról, és annak feltehető indítékairól. Igazán sajnálom, ha nem fért be az úriemberek e helyen érvényesített társalgási normáiba.
"lap felé eső alsó sarkát még megdarálja egy kicsit a lap"
Csak ötletelek:
- nézd meg alaposan, hogy nincs-e valami deformáció az asztallapban?
- sík-e a munkadarabod asztallap felé eső része? (vagyis nem billeg-e?)
- nem vetemedik-e a fűrészelt anyag?
- párhuzamosan tolod-e a munkadarabot?
Ha képes vagy 0,1mm-es finomsággal állítani a stellert, akkor ott baj nem lehet.
Én éppen mostanság martam egy nútot a körfűrészasztal elejébe és végébe is, és tettem bele vonalzót, hogy gyorsabban tudjam ellenőrizni a párhuzamosságot.