Hülyén is hangozhat, de egy kicsit továbbgondolva Gabson ötletét, a 15 centi sem marhaság.
Tehát mondjuk 10-12 mm-es anyagból megcsinálni az üreges dobozt, amire rámennek az előlapján a sínek amik tartják a kapszulákat. Viszont nem teljesen zártra hanrm, ha a teteje vagy a hátulja nyílik, akkor a benne lévő tér felhasználható még egy csomó másik kapszula tárolására.
Miért nem csináltadot meg itt valakivel? Vagy valakinél? Én felajánlom a szerszámaimat helyszíni munkára. Budapesten a XII. kerületben lakom... de sajnos még a körfűrészasztalom nincs kész, illetve mindenki más tapasztaltabb itt nálam... szóval lehet nem sokra mész ezzel. Csiszolni csak kézzel tudnál, de gyalugépem, felsőmaróm, fejezőfűrész, meg néhány gép azért akad. Ez is lenne a második kérdésem(főleg a többiektől kérdezném), hogy ezt nem lenne praktikus egy cinkelő marószárral, sutty, kimarni?
Meglátásom szerint ezt egy maróasztal/asztali körfűrész pároson hamar le lehetne rendezni.
Ami még eszembe ötlött, hogy ha nem derékszögűre tervezed s pár fokot bedöntöd akkor stabilabb lesz.
Illetve egy izléses fa talppal de 4-5centis anyagvastagság mellett, "filigránabb" megjelenéssel kevésbé lenne dunga s jobban elférne a konyhapulton (vagy bárhol), mint a 15cm-es tömb. Még annyi: hogy ha ezt tényleg sk akarod elkészíteni, úgy, hogy nincs még semmi felszerelésed... akkor sok sikert :) a gatyád ráköltöd a motyókra...
Gépek nélkül nem lesz könnyű igényesen elkészíteni, persze csak idő és rafkó kérdése...
Garfield: na ez tényleg gáz :) (108354-ös kommentben amit linkeltél). Persze ha az ajándékozott örült neki, akkor mindegy mennyire pro a kivitelezés.
Mai napi állás a körfűrésszel:
Ne kérdezzetek semmit :) tudom... volt egy kis elcseszés itt, ott, amott amit korrigálni kellett... de ez még csak prototííípus :P (konkrétan az aljára lett felszerelve először a tetején lévő U keret...)
Ja és persze, vékony a 12-es rétegelt lemez... ha a mechanika része beválik akkor megcsinálom 15-ösből.
Szóval bőven nincs még kész, de a hétvégén tényleg a helyén lesz már!
Én is kipróbálnék egy ilyen Monrou gyalut, meglepően egyszerű és ötletes a mechanikája. De most megelégednék 2-3-4 db Stanley gyaluval is. :( Még ilyet sem próbáltam. Eddig csak azt a 2 db öreg fagyalumat nyüstöltem, íg még összehasonlítási alapom sincs milyen lehet egy jó gyalu.
"Mert kiderült, hogy a saját hőerőművűk által kibocsátott gőzön kívül más nemigen jutott ki a levegőbe ... aztán szépen elültek a tiltakozások is."
Szombathelyen is ezt állította a Falco, a felszálló fehér füstről, de a környékbeli lakosokat, aki látják a dolgaikra rakódó finom porréteget, nemigen tudják meggyőzni. Nemrégiben tudták kihajtani belőlük egy újabb filter beszerelését, amit ha minden jól megy ez év végén meg is tesznek. azután már ha hinni lehet nekik, tényleg vízgőz lesz a "füst".
A bútorokat és egyéb fából készített használati tárgyakat a kopogóbogár (Anobium punctatum), ami egy álszúféle rágja, az igazi szúfélék, csak élő vagy frissen kivágott faanyagban telepszenek meg abban is csak peterakási célzatal rágnak un. költőjáratokat a kéreg alá.
Sajnos a köznyelvben tévesen szúrágtának minősítik a bútorokat.
"Ugyanis olyan erdei-hulladékokat is felhasznál (és hasznos terméket gyárt belőle) - amit az emberek még tüzelni sem vinnének el, mert még arra sem jók.
A (tömör)faipari hulladékok hasznosításáról már nem is beszélve."
Évi 90 ezer űrméter faanyagot szállítunk a szombathelyi Falco üzembe, szóval van rálátásom a dolgokra. A beszállított faanyag mindennek nevezhető, csak szemétnek nem. Ha egy kamionon csak pár korhadt darab előfordul, máris jön a reklamáció és természetesen az árban is érvényesítve. 6 cm átmérő alatt át sem veszik.
Ahol olyan vacak faanyagot látsz, tuti, hogy egy aprítékos kazán van üzemben és azt etetik vele.
A szorító, a függőlegesen álló anyagot fogja meg. Ilyen eset az amikor a keskeny oldalba kell csapot fúrni. Kettő van belőle, hogy tetszőleges szélességben lehessen használni.
A csapfuratok készítése. A Sablon KWB gyártmányú.
Előnye ennek a megoldásnak, hogy méret pontosan és egy fázisban lehet a vízszintes elem furatait is elkészíteni.
Nagyon rajta vagy. Jo multkorjaba volt egy 40 es bukk ,a gyerek tan meg kepet is csinalt a gyonyorusegrol. Kozepen kidudorodo szetkivankozo darab . Gocsokkel.Marvanyosan csiklogott a felukete ,ahigy raesett a napsugar.Nem hagytam ott , vittem a dragat.De ez is csak valamivel1 col feletti volt. Nezz szet a fatelepeken A fiuk a paleszt , de a sekelt is szeretik . Biztosan van valami tolgyes megoldas .A retegragasztas , kulonfele arnyalatu anyagok ragasztasa, osszerendezese,geometrias stb. Ezer fele . Persze a pontos vagas elofeltetel. Nomost ha jol ertem neked valami "dzsezva" feleseged van ,amibe kavet fozol ,es ez kapszulakba van.Azok meg egy 30 e forintos tokba?
Egyvalamire nem art odafigyelni. Ez a dolog szenvedelybetegseg , nagy kickazatokkal jar ,leszokni szinte lehetetlen ,es a vegen sokkal tobb lesz mint 30 ezer, valamint a menedzserkedesre is maskepp nezel majd , ha nekiallsz butykokni , szerszamokat vasarolni, faanyaggal tokolodni!! :-)
Összeállt a maróasztalom fő szerkezete. Az alsó fertályba készítek majd 4db fiókot, a marószáraknak, illetve a maró meg a körfűrész kacatjainak. Középen meg lesz egy "polc".
Bocs Laci, annyira dolgoztam, hogy teljesen kiment a fejemből a poti tekergetés a körfűrészen, de egyik délután sort kerítek rá.
Egyetértek veled ami a helyigényt illeti, tavaly nyáron sikerült olcsón vennem egy gyári gépet, 4,5 m hosszú így nincs olyan helységem ahová betegyem. Egy elszívó kell hozzá mert olyan iszonyatos sok port bír termelni hogy zárt helységben nem tudod használni elszívó nélkül.
De azért elég haladósan lehet csiszolni vele, kézi szalagcsiszoló a nyomába sem ér!
A papír nem vészes hozzá 8.1 m papír 3500 környékén mozog ha jól emlékszem, a vászon drágább az olyan 4500 körül van végtelenítve, de az élettartama többszöröse a kézi gépek szalagjához képest.