Keresés

Részletes keresés

409 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 104488

 

 Ha ez ajándék lesz az ismerősök gyerekeinek, akkor erősen csuklani fogsz...  :-DD

Előzmény: halaloszto (104487)
halaloszto Creative Commons License 2015.12.11 0 0 104487

Éljen a fotósnap.

 

 

Van még csiszolnivaló, meg még egy párat kiszabni is kell. Meg olajozni. 

409 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 104486

Nekem ez a hamuporszívóm van a csiszolókhoz és a marókhoz, de önmagában nem jó, kell elé egy leválasztó is. Leválasztó nélkül nagyon hamar eltömődik a szűrője, ami kicsi.

 

Először ez volt, de ez a bafle nekem nem jött be, egyrészt a bödön gyenge volt és összerántotta a vákuum, de a leválasztás sem volt igazán jó, a csiszolatport átengedte.

 

Csináltam egy nagyobbat ciklonnal, ennek nagyságrenddel jobb a leválasztása és a hordó sem roppan össze.

 

Előzmény: csaba123 (104471)
409 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104485

"Arra gondoltál-e (gondoltatok-e),

hogy milyen egzakt mód van a

marószár nullpontjának (asztal

síkra történő) beállítására."

 

A magam részéről ezzel, ha nagyon muszáj. De nem sokszor van rá szükség, többnyire elég egy vonalzót odatartani és megérinteni a késsel. A felül csapágyas késekkel általában egyik sem működik, azoknál próbát marok és azt mérem.

 

Az előző maróasztalnál én is törpöltem a motoros emelésen, de aztán elvetettem. Vagy nagyon lassúra kell csinálni, akkor  egy örökkévalóság a szerszámcseréhez liftezni, vagy, ha gyors, akkor megoldani, hogy kézzel is állítható legyen. Különben igen nehéz lenne pontosan beállítani.

Győzött az egyszerűség és kézi emelőt csináltam. "hulladékból" :-))

Aztán a Tritonnal mindez okafogyottá vált.

Előzmény: MN 3100 (104480)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104484

Hali

 

Ilyet rendeltem ugyaninnét. 

Nem egy pehelysúlyú versenyző,  amint hozzájutottam írok véleményt,  de én amolyan most kostolok bele,  azaz nem biztos,  hogy mérvadó vagyok xd

 

Néztem a kissebbet is,  de ez valamitől jobbnak tűnt és ha már felfújtam magam,  hogy vegyek inkább ezt vettem. 

Ja tudom miért,  ez fogadja a 8-as fejeket.  

 

Üdv 

Előzmény: kuperta (104462)
Fehérszakál Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104483

Nem fog megharagudni mert nem is olvassa a fórumot. Ma beszéltem telefonon Repépítővel, rengeteget dolgozik, egyszerűen semmire sincs ideje olyan hajtás megy most náluk. Még alvásra sincs ideje, egy hét alatt kevesebb mint 20 órát tudott részletekben aludni. Ezek után ne várjuk, hogy még a fórumot is olvassa. Még az is csoda, hogy van energiája még a blogjára. 

 

Valóban igaz, hogy több száz óra videót csinált a szalagfűrész felújítása alatt. Nekem egy 15 perces családi videót kellett megszerkesztenem normálisan, ez majd 10 óra munkámba került. Ezek után el tudom képzelni, mennyi idő lesz neki megszerkeszteni a videókat. Ha jól emlékszem akkor júniusban kezdett neki a gépnek, és november végére vagy december elején lett kész vele. Párszor jártam nála ez idő alatt, láttam hogy mekkora átalakuláson esett át a gép. 

 

A szalagfűrésszel készen van, pont ma ment el a gravírozóhoz egy kis réztábláért ami még felrak majd a gépre. Egyenlőre csak egy nagyon öreg, rozsdás, rosszul forrasztott, ugrálós, életlen fűrészlappal tudta még csak próbálni a gépet, de ezzel is működött. Láttam pár képet is a gépről, meg élőben is láttam amikor nála jártam, fantasztikus munkát végzett a felújítással. Rá sem lehet ismerni az eredeti gépre, gyönyörű lett és nagyon masszív. Gyakorlatilag csak a tölgyfa váza maradt eredeti a gépnek, de még annak is új talpat kellett csinálnia mert el volt korhadva. Ja és még a kerék emelő szerkezet maradt a régi, de azt is fel kellett újítania, mert össze volt rohadva a rozsdától.   Nagyon szép asztallapot csinált a gépre, teljesen bedobozolta a gépet, hogy biztonságos legyen, elszívó csatlakozást és porgyűjtő részt is csinált bele, teljesen új vezetőket készített, motort felújította, új tengelyeket csinált a gépre, a régi kerekeket is felújította. Amit nagyon becsülök és csodálok, hogy a rengeteg csapolást kézzel véste ki a tölgyfa gerendákba tökéletesre. Fa szegekkel és fa ékekkel rakta össze a vázat, ahogy az eredeti állapotában is volt. Ennyire aprólékosan nekem nem lett volna energiám felújítani, meg bele sem mertem volna fogni egy ilyen öreg gépnek a felújításába mert nekem nincs akkora gyakorlatom még az asztalos munkákban. Irigylem a bátorságát, hogy el merte vállalni ezt a több mint 100 éves gép felújítását. Ja meg irigylem a gép tulaját is, elfogadnám én is ezt a gépet. 

A videókat én is nagyon várom már, de nem tudom mikorra tudja majd megszerkeszteni. 

Előzmény: Törölt nick (104433)
spapda Creative Commons License 2015.12.10 0 2 104482

Lidl & Parkside híradó

 

Ma voltam a Lidlben, gondoltam beszerzek egyet a maradék felsőmaróból. A tavalyi akcióban vettem egyet, bevált, és mivel használom felső-maróként, illetve egy kis összetákolt asztalban alsó-maróként is, inkább szétválasztanám a két funkciót, így gyorsabb, kényelmesebb lenne az egész. Szóval bementem, megvettem, otthon meg kibontottam.3 igen kellemetlen dologra kellett rájöjjek:

- Ennek is felpúposodott a talpa, mint a fórumbeli kollégáké! Úgy tűnik, az egész széria kisebb-nagyobb mértékben szenved ettől, a tavalyival bezzeg nem volt ilyen gond.

- Hiányzott a tartozékok fele! Elszívó adapter, patron, másológyűrű stb. Pedig ránézésre a doboz még nem volt nyitva, ráadásul direkt a közepéről-aljáról túrtam a dobozt (elég sok maradt még).

- A legfontosabb: ez nem ugyanaz a gép, mint ami tavaly volt a Lidlben. És valószínűleg ez az oka az egész mizériának. A tavalyi gép neve Parkside POF 1200 A1, a mostani POF 1200 B2, a tavalyit a Kompernass gyártotta (lásd kézikönyv utolsó oldala), a B2-es verziót pedig a Grizzly Tools (szintén kézikönyv utolsó oldala).

 

Mivel már igen sok több Parkside cuccom is van, illetve végig is szoktam tapogatni a gépeket, így megfigyeltem, hogy az igényes kialakítású, jól összerakott konstrukciók általában a Kompernasstól jönnek (azért itt is van kivétel!), a Grizzly Tools ezzel szemben sokszor alsó-közepes módon összerakott masinákat szállít, sok sorjával, pontatlan illesztésekkel, gyengébb anyagokból, hámló festéssel  stb. Persze itt is van kivétel, emlékeim szerint a slave aljzatos porszívó tőlük van, és az világbajnok. Ha alaposan megnézi az ember a képeket (felső az A1, alsó a B2), már látszik is némi különbség az A1 és a B2 között, de kézbe fogva jön ki igazán a lényeg: van minőségbeli különbség.

 

 

 

 

 

Egyszerűen a B2-nek gyengébb a talpa, ha sík lenne a talpbetét, akkor is rosszabb. Több a sorja, lötyögősebb az egész konstrukció, a talpra szerelt mélységütköző tárcsa sem olyan jó, mint az A1-esen. Ettől még nem feltétlenül rossz a gép, ezért az árért meg főleg nem, de akkor is tény, hogy tavaly 12 rugóért egy igényesebb gépet lehetett kapni, mint most 14 ezerért, miközben a felszereltség nem változott. Ezzel szemben tavaly az Aldi még 15-ért mérte a marót, most lementek 14-re, és az a gép igényesebbnek tűnik.

 

Visszavittem rögtön a Lidlbe a gépet, egyből vissza is adták volna a pénzt, de megkérdezték, hogy akarok-e másik darabot. Mondtam: igen, de csak ha kinyitjuk, mielőtt elviszem. Természetesen - mondta a pénztáros. Hoztam egy másikat, abból nem hiányoztak a cuccok, de ugyanolyan púpos volt a talpa - tényleg rossz helyen vannak a furatok a műanyag talpbetéten. Nem hozam el, a hölgy a visszavitt gépet "deffektesre" vette, a másik felbontottat meg visszavitte a polcra, "valakinek jó lesz még az" is alapon. Szóval a Lidl garanciális ügyintézése megint jelesre vizsgázott, de mostanában sikerült kifogni néhány gyengébb cuccot, ráadásul az ár is megy fel.

 

Parkside minőségről még egy sztori: múltkor beruháztam egy Parkside PSTD 800 A1 szúrófűrészbe. Szép dolog a LED-es világítás és a lézeres segédvonal, ráadásul nem gombelemmel mennek, hanem hálózatról, de ugyanolyan ferde volt a fűrészlap a talphoz képest, mint GPS fórumtársnál, tehát itt fennáll az esélye annak, hogy egy raklap sz*rt küldtek Magyarországra. De maga a konstrukció sem volt jó (hiába Kompernass gyártmány), egyszerűen túl nagy a gép, nagyon hátul van a fogása, a fűrészlap túlságosan mélyen ül a géptest alatt, nehezen látható maga a vágási terület. Emellett ferdén áll a "foglalatban" a fűrészlap, és óriási a kilengése oldalirányban is a tengelynek. A gép pedig használat közben pedig erősen rezonál, nem volt túl kifinomult szerkezet, meg is szabadultam tőle gyorsan, így jutottam el a Makitáig, ami ugyan más árkategória ( 8000 vs. 21000 Ft), de legalább egy precíziós készülék, nagyságrendekkel jobb használhatósággal.

 

 

Végül a Parkside felsőmarós sztori lezárása: a visszakapott pénzzel átmentem a kb. 200 méterre lévő Aldiba, és ott megvettem a Walter felsőmarót a zsetonból. Még a pénztárnál kibontottam, megvan minden tartozéka, stimmel a talpa. Ez egy kövérebb gép, a külső minőségre pedig szerintem jobbnak tűnik, mint a B2-es Parkside. Ráadásul a 6 és 8 mm-es patron mellett jár hozzá 1/4"-os is, ami igen hasznos, ha az ember mondjuk kimondottan olcsó hobbista marófejeket rendelne a kínaiaktól (vagy drágábbakat a nyugatiaktól), nekem már van ilyen kb. egy tucat. Majd megpróbálok részletesebben beszámolni, ha már van gyakorlati tapasztalatom is Walterrel.

Mr.Gabson Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104481

Zoli!

 

Én ipari-felhasználó révén a következőt tudom írni:

Excentritás 2mm, így finom csiszolásra megfelelő, por-gyűjtő nagyon-jó, csak hajlamos gyorsan telítődni. Gyakori tisztítás vagy porszívó használata ajánlott, a talp csapágy tömítése lakk csiszolás esetében sajnos nincs a helyzet magaslatán óvni csak elszívással lehet. Ár érték esetében OK.

 

Gábor

Előzmény: Zoli-bácsi (104407)
MN 3100 Creative Commons License 2015.12.10 0 1 104480

Szervusz!

 

Végre, nekem is sikerült megnézni

a videót. Az első változatnál azt

írta ki, hogy törölve.

 

Sajnos a helyszűke, mint azt Te is

tapasztaltad, a földre kényszeríti

a szárnyaló képzeletet. Egyben

inspirál is, hiszen mégis csak el

kell helyezni a gépeket, stb. Úgy

látom ez ügyesen sikerült neked.

 

Az emelő mechanizmus nagyon

ötletes. Ha jól sejtem, akkor

valamilyen ablakemelő motort

használtál. (De nem biztos.)

Minden esetre törpefeszültségű

lehet, mert a kapcsolója arra

utal.

Ezen az úton én is elindulnék.

Maróasztalom van, de mindig fel

kell hajtanom, ha marót cserélek,

és a kézzel csavarom fel-le a gépet.

 

Arra gondoltál-e (gondoltatok-e),

hogy milyen egzakt mód van a

marószár nullpontjának (asztal

síkra történő) beállítására.

Én afféle "gyújtás ellenőrző lámpa"

stílus találtam ki. Az asztalra

ráteszek egy oldalán sík lemez.

Erre a kerül a lámpa egyik csipesze.

A gép fém testére a lámpa másik

csipeszét erősítem. Ha a

marószár teteje hozzáér a sík

lemezhez a lámpa kigyullad, ott a

null pont. Ismerve a menet

emelkedést, kiszámolom az

orsó fordulatainak számát és

annyit fordítok kézzel-motorral az

állító orsón. A beállítás abszolut

pontos lesz.

 

De van-e más, jobb, egyszerűbb?

(Mindig van. :o))) )

 

Péter

 

Előzmény: laci19791202 (104430)
torony78 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104479

Közben chatteltem egyet Amazonnal és pontosan ez történt. Kaptam egy szép hosszú kódot, és kiderült, hogy a Landmark nevű cég szállítja.

Megpróbálom őket megkeresni. Köszi a tippet mindenesetre!

Előzmény: Tie (104468)
torony78 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104478

Elvileg lesz, de elkerülném a bevonásukat.

Előzmény: halaloszto (104464)
halaloszto Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104477

klafa! én tavaly télen gyártottam ilyesmit rakásra az oviba.

 

Vajk

Előzmény: feketefelhoo (104476)
feketefelhoo Creative Commons License 2015.12.10 0 1 104476

Kedves naplóm,

 

ma belehúztam. Készült egy tolóasztalka a fűrészgéphez, s rögvest gyártottam pár dobozkát a csavargó csavaroknak

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104475

Na most végnéztem. Le a kalappal! Az a motoros emelés ... o.O Nagyon tetszik!

Előzmény: laci19791202 (104430)
Pillanatragasz Creative Commons License 2015.12.10 0 1 104474

Sose becsüld alá az emberi hülyeséget  :) :) 

Előzmény: pali923 (104472)
pali923 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104473

Bocs, a kép lemaradt.

Előzmény: pali923 (104472)
pali923 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104472

Pillanatragasz! Figyeled, hogy kell összerakni a tüzelőt? :)))

 

Előzmény: Pillanatragasz (104470)
csaba123 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104471

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni esetlegesen hozzáértőtől, hogy az un. hamuporszívó mennyire alkalmas faipari gép (körfűrész, maró, csiszoló, stb) porelszívására?

Lidl-ben most ilyen akció van. Vagy akkor inkább normális porszívó jó erre, mondjuk az egyszerű a Lidl-ből?

Kizárólag intenzív barkács szintről van szó.

Kösz! Csaba

Pillanatragasz Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104470

A hajtóműves motort miből szerelted ki ? 

Előzmény: laci19791202 (104430)
antialkohol Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104469

Tiszteletem a társaságnak.

 

A linken található felsőmarókés  lapkára lenne szükségem, barátibb áron, hazai forgalmazótól.

Akinek van valami ötlete, kérem segítsen.

 

http://www.werkzeuge-fuchs.de/de/hm-wendeplatten/vier-schneidkanten-z4/10-stueck-hw-hm-wendeplatten-50-49-5-x9x1-5mm-vier-schneidkanten-3-loch

 

Köszönöm.

Feri

Tie Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104468

kérsz az Amazontól trakking numbert, abból kiderül, ki hozza, felveszed vele a kapcsolatot (akár a magyar póstával, akármivel), és rendelkezel, hogy máshova hozzák ki. Ahol éppen vagy.

Előzmény: torony78 (104461)
farontó Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104467

Sziasztok!

Nincs valakinek román szalagcsiszoló gépe? Egy kis info kellene az asztalról.

Előre is köszi .

Barnamedvébb Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104466

az odébb lesz, semmiképp ne állj addig fél lábon :)

sajnos nincs műhely (még), ez a legfőbb oka

Előzmény: laci19791202 (104465)
laci19791202 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104465

Köszönöm szépen!Igen a videó fő mondanivalója a helytakarékor megoldás,igaz nem teljesen úgy sikerült.A mozgatás?Csak korrektabb mint egy ngy autóemeló,hát nem?Kint melózol Németbe?Várom a te asztalod elkészültét!!

Előzmény: Barnamedvébb (104453)
halaloszto Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104464

portás sincs?

Előzmény: torony78 (104461)
halaloszto Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104463

ez ok, de nem erről van szó. a 120as papír ugyanakkora karcot csinál bármire teszed. ha a karcokban rendszer van, akkor feltűnőek. az excentert viszont nem véletlen hívják random orbit sandernek. mivel összevissza véletlen elrendezésűek a karcok, simábbnak hat szemre és tapintásra is. de attól még pont ugyanakkorák a karcok benne.

 

Vajk

Előzmény: LyPapa (104460)
kuperta Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104462

Ma láttam a MAKTEC 362-es marót, ránézésre nagyon egybe van, az ára sem rossz. Ha valakinek van róla tapasztalata kérem ossza meg!

 

http://www.gepdepo.hu/faipari-gep/maro/maktec-mt362-felsomaro-mt362.html

 

Én a kistestvérét használom.

torony78 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104461

Félig OFF a téma, de talán még belefér.

 

Mit csinál az Amazon Mo.-i kézbesítője, ha a megadott címen zárt ajtót talál? Egyáltalán ki az itteni kézbesítő? Van ilyennel tapasztalata valakinek?

 

Pár barkácsasztal kiegészítőt rendeltem a jenki Amazonról, de a kapkodásban elfelejtettem, hogy az ünnepi őrület miatt hosszabb szállítási idővel kell számolni és a melóhelyre kértem a kézbesítést. Viszont a melóhely az érkezés várható időpontjában (ünnepek között) be fog zárni. (kötelező szabi)

 

Most ilyenkor mi van? A Magyar Posta fogja ezt hozni, vagy honnan lehet ezt megtudni?

LyPapa Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104460

Igen, az egyre finomabb papírral való csiszolás lényeges része, hogy az előzőekben felvitt karcokat sikeresen tüntesd el :) 

 

Üdv: LyPapa

Előzmény: halaloszto (104458)
Dandy2 Creative Commons License 2015.12.10 0 0 104459

Bementem az Aldiba és megnéztem! Egy satu is jár hozzá! 2.5"-os!!!

Ez további 5 ezer forintot jelent!

Előzmény: Dandy2 (104454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!