Ismét lesz a Lidliben hétfőtől ütvecsavarozó a 180 Nm-es verzióból (http://www.lidl.hu/hu/ajanlatok.htm?action=showDetail&id=29737). Ha jól emlékszem akkor valamelyik kedves fórumtárs tavaly vásárolt ilyet. nagyon megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait!
Fater infója alapján elkezdtem keresgélni az OBI honlapján, ez és az eredeti nyersvideó "leghasználhatóbb" képkockája alapján szinte tuti hogy ez volt az:
Houston, we have a problem ... illetve nekem lesz, ha nem kerítem elő. Így hogy videóra is vettem hogy használtam le sem tagadhatom.
Feltúrtam a fél pincét, de csak a stanley és egy másik került elő, de mindkettő 6-14mm-est fogad csak. Pedig tuti hogy nem 6-os szárúval lövöldöztem a 6-os rétegeltbe.
Viszont azt nem tudom .. mi van akkor ha egy 6-14es tűzőbe 4-es vagy 5-ös szárú kapcsot teszel. Nem nyomja bele?
Plusz infó: fater megesküdött hogy az OBI-ban vette annó a tűzőt. Én is javasoltam hogy nézz ott körül, szerintem tégy úgy :-)
Köszi, várom a választ, ha sikerül megnézni a márkáját. Az, amibe belelövöldözném, 5 mm-es rétegelt lemez, tehát eléggé behatárolt a dolog, mert egy csomó géptípusnál 6 mm-től kezdődnek a kapocsméretek.
Üdv Kuperta!
Igen, a Novus gépeket én is nézegettem tegnap este. A J-09 jónak tűnhet (?), bár annak már van ára.
Ha egyszer nem 24 órából áll majd a nap, akkor én is szeretnék fafaragni egy kicsit. Ambrus Aladár fafaragó mester youtube-os videói alapján jutottam el az oldalára. Tőle veszek majd ha oda jutok, saját maga készíti a szerszámokat:
Mi többet is használtunk az építkezésnél, illetve bútor felújításánál... Érdemesebb fémházast venni, annak erősebb a rugója. Fémben elnyűhetetlen Stanley van (volt), a szívás ezeknél a tűzőknél az, hogy ha nem látod és a görcsbe akarod küldeni a kapcsot, begyűrheti a gép ( főleg az erősebb), a kipiszkálása egy horror. A kapcsok keménységére vigyázni kell, érdemesebb márkásat használni, ha kelleténél lágyabb, nem a fába megy, hanem megeszi a tűző.
Apropo....favéső. Fafaragó vésőkészletet hol lehet/szabad vásárolni? A lányom szeretne fafaragni mintákat, egy-két táborban már csinálta, de szűk a költségvetés, baráti árú, nem gagyi készletet keresnék neki.
Ha hazamegyek megnézem milyen "márkájú" ez a tűzőgép, de nem hinném hogy profi kategória. Muter adta ide, pár régi bútort tűzögettek meg vele régebben meg én használtam a fenti munkához. Szerintem hobbicélra bármelyik barkácsáruházas (pl LUX) tűzőgép megteszi, főleg puhafába. A fenti videón 6mm-es nyír rétegeltbe vertem bele a - ha jól emlékszem - 4 v 5 mm-es szárú kapcsokat. Legtöbbször rá szokott lenni írva, hogy milyen kapcsokat fogad a kütyü - megnézed, az alapján választasz.
Nemrég vettem egy Stanley tűzőgépet, szintén mechanikus, őt még nem avattam fel. De hamarosan fel fogom mert készül a kistesója a fenti tárolónak a ciklonos leválasztóhoz. Akkor beszámolok róla, de ez nem holnap és nem is a héten lesz, hanem a jövő hónap közepe táján.
Fenyőbe beüti a 8-as kapcsot, rétegeltbe már nem kb 2 mm kimarad. Két lábtartót kárpitoztam vele, kicsit rá kellett segíteni kalapáccsal, tette a dolgát.