4-5 fő, ügyes, okos asztalost keresünk a Torter e-design csapatába :)) Aki szeretne egy profi és családias csapat tagja lenni az kérem jelentkezzen. ;)
én meg a fülére kötöttem egy drótot, és ha kell akkor hozzákötöm a talpához vele. van pont egy fül a talp hátán amin át lehet fűzni és nem zavaró. de mindig félek hogy lerakom oldalra a földre és egyszer belelépek.
olyankor meg szoktam mutatni neki a hegeket (bár azt nem körfűrésszel csináltam, hanem sarokcsiszolóba fogott fűrészlappal -- na az az igazi életveszély).
szóval azt mondtam neki, hogy ha már neki is lesz ilyen heg a kezein, akkor használhatja élvédő nélkül a fűrészt.
okos a gyerek, nem kérdezett vissza, csak vigyorgott.
A gyárilag vezetősínes merülőfűrészek biztos jobbak, mint a "hómmédek", de azért erre is van jópár példa, szemezgess, "kézi körfűrészhez házi vezetősín" megoldások:
A körfűrészben engem is a hülye védőburok "buktatása" idegesít, főleg ha jó combos a rugója .... de azért leszerelni nem akarom, mert így viszont még járás közben is le tudom tenni.
A merülőt lap szabáshoz vettem, ott mutatkozik meg igazán az előnye. Hosszú deszkát is vágtam már vele keresztbe, sín nélkül is. Durva munkára nem használnám, de a kisebb átvágáson kívül csak előnyét látom.
Nekem az "eredetije" van (Einhell), mégegyszer biztosan nem vennék ilyet. Valójában ez nem tűzőgép, hanem kapocs és szögbelövő. 6mm szélesek a kapcsok és rövid nincs hozzá. Sokat kellett rajta faragnom mire használható lett, (begyűrte a szögeket) de így is korlátozott a használhatósága. A szerencsétlen kivitelű biztonsági kapcsolója okán Csak egy adott helyzetben hajlandó működni. Persze mindig olyankor szopat, amikor valami nehezen betornászott helyen kellene működnie. ):-(( Régebben tettem ide képeket, hogy hogyan lövi be a szögeket, kapcsokat. A széles beütője miatt sokszor elég mély nyomot hagy a fában szögeléskor.
Én is gondolkodom egy kézi körfűrész beszerzésén, viszont ez a Lidl-s merülő kézi körfűrész felkeltette az érdeklődésemet, főleg a vezetősín miatt.
Szóval mennyiben más egy ilyen körfűrész a hagyományoshoz képest? Mennyiben tud kevesebbet? Van-e bármilyen megszorítás, azaz van-e olyan munka, amire egy sima kézi körfűrész jobb?
Lehet olajalapú pác is, veszel pácszinezéket és tisztított lenolajban elkevered. Mondjuk azon nem tudom a lakk mennyire fog megmaradni. Amit ő használ az egy rendszer, ugyanattól a gyártótól, egymáshoz tervezve.
Nem tudom az előzményeket ezért lehet utólagos okoskodás amit mondok, de egy takaróléces megodás az nem a te izlésed? Ajtófélfa szerűen akár 10-12cm széles lehetne.