egy centin múlott hogy nem vágtam le három ujjamat a bal kezemről. Állványon térdelve a folyosó korhadt mennyezet deszkáit vágtam ki. Ehhez tökéletes, mert a gerenda közepénél elvágni mással nem nagyon lehet, csak a Fein fűrészlapjával, de az nem olyan gyors. Kivágtam a fejem felett, kikapcsoltam és tettem volna le az állványra a még forgó gépet. A mai napig nem tudom, hogy került a bal kezem az útjába. Tenyér felől 3 ujjam bevágta, szerencsére nem mélyen.
KISFIATAL: ha mással meg tudod oldani, ne ezzel próbálkozz!
Igen ez teljesen jogos. Egyébként a zárcsere is mindig megtörténik, de most ez a szag jobban aggaszt. Mikor megnéztük a lakást kérdeztük, hogy mi ez a szag, de akkor azt mondta a tulajdonos, hogy nem volt szellőztetve 3 hétig és emiatt van. Akkor nem is tűnt úgy, hogy ez probléma lesz és mi elhittük amit mondott. Most viszont 1 héttel később is érezni, szóval valószínűleg megint költözés lesz, mert kijelentette, hogy nem hajlandó semmihez sem hozzányúlni, én pedig a havi 100e forinton felül nem vagyok hajlandó saját költségen kijavítani még az ilyesmit is.
A többi szempont alapján megfelelt a lakás :) csak ez a ... szag ne lenne.
Sarokcsiszolóra kapható olyan kiegészítő szerszám, ami egy fekete (többé-kevésbé rugalmas) műanyag lapból és egy 6-7 centi átmérőjű, menetes furatú alumínium tárcsából áll.
- a gépről le kell szedni a vágókorong befogató acéltárcsákat (mind a kettőt).
- a tengelyre rá kell húzni a fekete műanyag lapot.
- erre rá kell fektetni a csiszolóvászon tárcsát.
- a tengelyre rá kell csavarni az alumínium tárcsát úgy, hogy megfogja a csiszolóvásznat.
nem baj, ha nem húzod meg keményen, munka közben úgyis rászorul
leszedéshez sem kell szerszám, a csiszolókorongot erősen megmarkolva oldható.
25-ös, 40-es, 60-as szemcseméretű korongokat 300 forintért lehet kapni kisebb barkácsboltokban (a nagyáruházakban minden kétszer annyiba kerül).
A befogó szerszámból van kétfajta, az egyiknek a műanyag korongja kicsit keményebb, a másik lágyabb -- másfajta munkákhoz való, kerekített élek, öblök gömbölyítéséhez jobb a puhább, de amikor a kerti akácfa hinta öreg festését kezdtem lecsiszolni, megvettem a keményebb befogókorongot. 1000 forint körül volt. A 110-es géphez talán kicsivel olcsóbb, 180-as meg nyilván drágább, de olyant még nem használtam. 125-ös, 900W-os géppel úgy vitte még az akácfát is, hogy öröm nézni. fenyőfában kifejezetten óvatosan kell dolgozni vele, kicsit erősebben hozzáérek a fához, 3-4 mm-t leszed belőle egy mozdulattal, aztán szentségelhetek, "visszavastagítani" sokkal nehezebb.
Munkavédelmi eszköz:
- egyszerű kesztyű (akár vászon). a csiszolókorong elkoptatja, de önnön élete árán megvédi az ember bőrét.
- SZEMÜVEG, különben némely irányból épp a szemünkbe vágó fa-por a vaksi pislogássá változtatja a munkát.
- olyan ruha, amit nem sajnálsz, ha hozzáérne a korong. nem fog hozzáérni, de ha mégis, lyukasra horzsolja.
Léteznek olyan korongok is, amelyikbe lamellásan fognak be sok-sok csiszolóvászon lapkát. Vettem ilyent is, aránytalanul drága és kevésbé használható mint az egyszerű korong.
"Első lépésként mindenképpen ZÁRCSERE még beköltözés előtt, zavaró tényezők megszüntetése , esetedben a szekrény elbontása ajtó kicserélése , egy új szobafestés ."
Ezek bérlés esetén nem megoldhatók. A többit még csak csak meg lehet beszélni, de a zárcserébe én nem mennék bele ha enyém lenne a lakás.
Lakásvásárlás , bérlés nél elsődleges szempontok a következők nálam ,fontossági sorrendben:
1. Volt e ott erőszakos halált halt esetleg napokig ott heverő hulla amiből kifolyt , ide oda befolyt a testnedvek.
2. Van e cigány szomszéd . Nem csak közvetlen hanem a környéken se legyen .
3. Ház iratai , vásárlási , bérlési szerződés . Nem szeretném ha kizárnának, elvennék a lakást.
4. Beázik e , felázik e ( dohos szag, penész)
5. Stabilitás, hőszigetelés. Víz gáz kábeltévé internet .
Első lépésként mindenképpen ZÁRCSERE még beköltözés előtt, zavaró tényezők megszüntetése , esetedben a szekrény elbontása ajtó kicserélése , egy új szobafestés .
Kisfiatal, ne tegyél fel flexre semmilyen lapot, ami fára van készítve. Egy bog kiforgatja a kezedből. Míg leáll szétvág.
Amúgy én ilyesmit láttam használni flexre, faszobrásznál. De ez legalább 15o euró. A lánc rajta nem cserélhető. Úgy vigyázott rá a szaki mint a szemére. A finisz munkát ezzel készítette, amúgy lácűréssszel dolgozott.
Készifűrésszel nincs rendesen hozzáférésed. Bérelj egy kardfűrészt. Felteszel a fal mellé egy vezetőt pl. egy pallót felfúrsz a falra és annak az élén végigviszed a talpát (úgy beállítva, hogy a rétegelt lemezt és még 1 cm vágjon). De verd le rendesen a vakolatot és mosd is le a maradékot, mert másképp hamar el fog kopni a lap. A kardfűrész éle is sokkal olcsóbb mint egy kőrfűrész lap.
Szia. Sikerült elhúzni a faltól, de nem penészes. Megkérdeztem a tulajdonost és azt mondta, hogy ez a szekrény már akkor itt volt mikor ők 1 éve megvették, tehát már nagyon sok ideje volt kiszellőzni. A padló nincs szerintem lekenve semmivel. Ezt a furcsa szagot inkább szekrényből és az ajtókból lehet érezni.
Köszönöm a hozzászólást. Ha megadod a címed a szagot elküldöm egy üvegcsében, a képeket véletlenül rosszul csatoltam. sikerült kihúznom a szerényt, de nem penészes a háta mögött. Valami a fából magából jön, de lövésem sincs mi lehet.
Szerbusz! Mint ahogy felhívták a figyelmedet nagyon veszélyes vállalkozás ez a konstrukció. Ugyanakkor nehéz nem beszélni a hatékonyságáról...
Szóval lehet haladni ezzel a masinával, de csak ésszel, mert könnyen baleset a vége. Vágtam már vele apró gallyat, deszkát hosszában és keresztben sikerrel és sikertelenül. A hiba ott van, amikor megszorul és kidolgozza magát úgy, hogy a csukló nem bírja tartani és kb. 1 sec alatt nyes amit ér. Lehet az új, csukló, alkar, hasfal és áll. Volt néhány szitum de megúsztam.
Hatékonyan a felszíni nagyoló anyageltávolításban találtam meg a biztonságos szerepét. Olyan helyen ahol kényelmesen és gyorsan lehet haladni, ott egy 45 foktól alacsonyabb anyagforgácsolási eljárások kivitelezésében bajnok.
Jól megdöntöm és húzom egyenletes mélységben és sebességgel magam irányába. No ott dolgozik mint a barom. Repül a forgács, száll a por. Ha lesz kapacitásom készítek videót.
Kérdésedre válaszolva egy kis Lidis merülőfűrész kéll neked, de igaz amekkora a f@szunk annyival szerelmeskedünk!
Húzd el a faltól és nézd meg a hátát. Lehet, hogy penészes.
Nagyon fúrcsa szúrós szaga lehet valamelyik erőss favédő szernek is, de napok alatt kiszellőzik belőle.
Ha valamilyen megavasodott olajjal kenték át, akkor lehet egy fúrcsa szaga egy ideig, mert az olaj nagyon nehezen szárad ki- lehet 3o-4o nap is. De az nem penész szag.
Nincs a padló lekenve valami szerrel? Gázolaj és parafin...
Sajnos én nem érzem. Jó lenne, ha a szagból tudnál mintát mutatni. Gyanítom, ez nem fog menni, hisz a képek sem sikerültek. A leírásodból a szekrény mögötti fal dohosodására tippelek. Ha a szekrény nem mozdítható, akkor én megfúrnám a szekrény hátlapját, és beszagolnék.
Először is szeretnék üdvözölni mindenkit. Másodszor egy problémával fordulnék a kedves fórumozókhoz. Egy olyan problémával találkozunk az elmúlt héten, hogy miután kibéreltünk Budapesten egy lakást észrevettük, hogy a lakásba belépve egy nagyon különös "savanyú" vagy dohos szag fogad minket. Ez már érződött kissé mikor megnéztük a lakást, de a tulajdonos biztosított minket róla, hogy a lakás nem volt szellőztetve és emiatt éreztük akkor. Azóta eltelt egy hét és még mindig ugyanaz a szag terjeng a lakásban. Már mindent megpróbáltunk és folyamatosan szellőztettünk is, de semmit. Nos, ez a szag kissé olyan mintha a lakás egy nagy fa szekrényéből, illetve az ajtókból áradna. A szekrényről tudni kell, hogy körülbelül 4 méter és 3 oldalról fal veszi körbe és ezek nagyon közel vannak a falhoz is. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok abban, hogy ez a szag a fa pácolásából,lakkozásából ered, vagy valami más (pl.: a fal dohosodása) az oka. Már nem tudom hová forduljak, mert átmostuk az összes szekrényt ecettel és citrommal is, de egyáltalán nem használt. Arra kérlek titeket, hogy ha esetleg tudjátok mitől lehet ez, illetve mi a megoldás rá segítsetek. Esetleg a fa újralakkozása megoldhatja a problémát, vagy felesleges is ilyesmivel próbálkozni? Csatolok a szekrényről és az egyik ajtóról is képet (sajnos én nem tudom milyen fából készültek).
Kár hogy semmi sincs írva a részletes leíráshoz. Meg hogy a kinagyított képen sem látok maximális fordulatszámot. Mindenesetre a 473 forintos árat is belevéve a képletbe, én nem bíznék benne, inkább innék az árán egy csapolt sört.
És amúgy is a sarokcsiszolókra rakható éles szerszámokkal van egy bnagyon nagy baj. A sarokcsiszoló kapcsolója rögzített és nem kapcsol ki ha elejted, illetve nincsen automatikus pengevédője. Innentől fogva, ha akad egy göcs ami kikapja a kezedből a cuccot akkor isten segéljen.
Viszont mindenki maga választja ki, milyen eredményért milyen kockázatot hajlandó vállalni.
a rendelkezésre álló kapacitás irgalmatlanul megnőtt. és szinte mindenkinek rendelkezésére áll. a cpu is és a sw is. csak az a kérdés ki fér hozzá az adatokhoz.