Hát sajnos még én pont ilyen vagyok ha nem csipkézi szét annak már örülök. Az a baj hogy a normális ilyen méretben lévő lapok elég drágák, igaz azokkal lehet szépen dolgozni, de most nem tudok ennyi kiadást megengedni magamnak, így muszáj az olcsóbból választani.
Szerintem a középkategória eleje. Közepes méretű lapkák, de az élét hamar veszti. Új korában sem vág szépen. Persze aki nem tudja milyen a jó, annak ezek nem fognak feltűnni.
Jó estét Urak! Bajom van. Van nekem egy békebeli Bosch PBS 60 típusú szalagcsiszolóm. Egyszercsak elkezdett nagyon szikrázni belül és gyenge lett. Közeli szervizben egy hét után annyit kinyögtek, hogy véres a torka, elkopott az ékszíjnál lévő fogaskerék, nem érdemes javítani. Elhoztam.
Szerintem meg igen, ha csak egy fogaskerék (szénkefék elvileg jók). Van robbantott ábrám, megvan a fogaskerék cikkszáma. Van olyan szerviz/üzlet, ahol hajlandóak megrendelni ezt a bigyót? De ha olyat tudtok, ahol be is szerelik, azt sem bánnám. :)
A lakkozott vagy festett polc csúszhat és a stelázsi polcban pont az volt a lényeg, hogy megpakolva is körbejárhassa a levegő minden részét. Itt nem lehetett kockáztatni, hogy hátrafelé vagy oldalra pakolás közben megcsúszik a nagyi baracklekvárja és esetleg leesik, rémálom.
Polcterítő vagy polccsik járt a stelázsira és minden befőzés azzal indult, hogy ezeket leszedték, kimosták, a polcokat lesikálták.
Aztán persze ahány ház annyi szokás, de felénk ez volt a bevált. Ettől függetlenül nálunk kap majd egy kis színtelen lazúrt csak a lelkünk megnyugtatása miatt :-)
mindenki annyit költ, amennyit akar, de én is Bözsibözsivel vagyok abban, hogy nem kell lakkozni vagy más módon kezelni
a kamra általában úgyis zárt, kevesebb por van benne, de az is takarítható időnként, lakkozás nélkül is és ha nem zuhanyozzák a polcot ;), baja sem lesz tőle
"Már csak egy kérdésem maradt ezzel kapcsolatban, a felületkezelés, konkrétabban, hogy milyen finomságúra csiszoljam és hányszor, ha fényes vizesbázísú lakkal kenem le."
Azért ez ennyire nem egyszerű. Kérdés, milyen a felület, amikor csiszolni kezded és mivel?
Pl. : excenterrel gyalult felületet 80/120/150 --- egy réteg vizes színtelen vékonylazúr* --- 150/180 --- vékonylazúr --- 180/240 --- lakk* --- kézzel 240 --- lakk --- igény szerint ismétlés
* biztosan van aki másra esküszik, nekem ez jött be.
Alább találtam hivatkozást erre az oldalra és kérdésem az lenne, hogy ha valaki már vásárolt innen mennyire magasak az árak egy hobbistának, mert eléggé profinak tűnnek a termékek.
Rétegelt lemez kereszt vágáshoz ezt a 2 lapot néztem, szerintetek mennyibe lehetnek? Sajnos a gyári 24 fogas bosch optiline lap eléggé kicsipkézi, hosszirányba egész jó és bútorlapot is meglepően szépen vágja.
Jaja, csak én a XV. kerületi telepüket néztem, nekem az esik útba Újpest környékén :)
Már csak egy kérdésem maradt ezzel kapcsolatban, a felületkezelés, konkrétabban, hogy milyen finomságúra csiszoljam és hányszor, ha fényes vizesbázísú lakkal kenem le. Előtte még gondolkodom, hogy valami pácot vagy lazúrt adjak-e neki, de a lakk az tuti. Szeretnék könnyen tisztán tartható, fényes felületet kapni, ami minden felületi érdességtől mentes.
Végül alu profilt vettem az talán strapa bíróbb cucc, vezető mellett már vágtam, hogy egy sima vágott bútor lapot leszorítottam szépen ment vele csak valami elegánsabb megoldást keresek, meg ami kicsit univerzálisabb :)
Fűrészt végül Bosch PKS 55 A -t vettem, igaz hogy nagyobb átmérőt javasoltatok, de max 20 mm faanyag vágását tervezem, így elméletben ha asztalba építem is még elég lesz.
Próbáltam én már sokszor mindenféle anyagból léceket csinálni, az az általad említett 25% veszteség felment 50-re, mire ilyen minőséget tudtam csinálni 2m feletti hosszban. A belefektetett munka meg csak elsőre tűnik banálisnak.