Én kb. 40 mm átm. csőre hegesztenék három acél esztergakést, 120 fokonként, úgy, hogy hosszirányban tovább legyen mint a cső vége.(lehet élezni) Hajtás lassú géppel vagy kézzel. Esetleg nagy cigányfúró, ilyesmit a tutajépítésnél használtak. Izzasztó vagy azért mert vagy a tekeréstől vagy, hogy a gép szét ne vigyen valamit izzadsz le.
szerintem valami egyszeri gánnyal is ki lehet fúrni. felhegesztett fúróval vagy hasonlóval. a célzás miatt egy minnél hosszabb augerrel indulnék. utánna mondjuk egy ilyen lapos fafúró, annak negyedcol hatszög a nyele, meg lehet toldani a krova hosszabbítóival. olyan kell legyen hogy nagyjából passzoljon a furatba, hogy megvezesse szépen. ha ez átért, akkor már "csak" bővíteni kell. köracél ami passzol a lukba, és a végétől pár centivel visszább ráhegesztve egy keresztél? mint a csapos fúró.
Köszi, erre én is gondoltam, de sajnos még a 60 centis betonfúróból (amit esetleg átköszörültetnék fafúrásra) sem találtam 60 mm-es vastagságút. Ráadásul az ára sem lenne gazdaságos egyetlen fúráshoz.
Lehet mégis a szalagfűrészes félbevágás és a középrész kimarása majd összeragasztás D4-es ragasztóval és a csavarozás marad, bár ettől a lehetőségtől égnek állt a megrendelő haja.
Egyébként egy földből kb 60 centire kiálló 50 mm-es műanyagcső (fúrt kút) álcázása lenne ez a rönk, hogy a kerti tó mellet "tájba illő" legyen kút. Szóval rá kellene húzni a csőre ezt a rönköt és 30-40 centit beásni, majd az oldalán egy valódi vagy ál göcsből csobogna a víz - ez az elképzelése a megrendelőnek...
Élire csapolod, lamellózod, bútorösszehúzod és közé D3-as faiparit nyomsz.
Lapján meg... kétkomponensű műgyanta, de leginkább facsavar, átmenőcsavar stb, vagy megfúrod, meglamellózod, megtiplized tetszés szerint, D3-as faiparival tunkolod értelemszerűen csak ott, és összenyomod, majd ráülteted anyóst.
Esetleg legyalulod 40-es szalagcsiszolóval a két kontaktolandó laminátumot, D3-as ragasztóval bekened fullba és összetolod, majd anyóst ráülteted.
Bútorlapok egymáshoz ragasztásához van valami jó ragasztó?
(Más: a márkás barkácsgépeket is ilyen trágya módon rakják össze? A körfűrész, amit beépítek, az egy Graphite márkájú darab. Na most a talpnak nincs olyan állása, hogy a fűrészlapra merőleges legyen. Elszórakoztam egy darabig, mire végül a fűrészlap merőleges lett a munkalapra.)
Jájj, 1 méter lehet a belmagod, és mint mondtam rá lehet mondani, hogy hűdejó, attól az még pontfényes sokárnyékos lesz. A konyhapultosoknál is ilyen van, ott is a fél méteres távolság miatt leszh olyan erős a megvilágítás. Túl erős, reklámújságos.
Lakat is fából lenne, úgyse merném sehol otthagyni :)
Tetszenek azok az emelentyűk, gondolnak a lépcsőházasokra is. De tényleg szép, stílusosat lehetne összehozni amivel biciklizni lehet a száraz faleveleken.
De le is lehet öntapadó fóliázni alulról. Aki igazán ügyes, az egy csőre hajlítja rá, hogy ne lapos legyen. Én egyébként a hülyegyerekektől félteném leginkább, nem az esőtől.
Nos, mi csináltuk a Ferihegy I terminál ledes összehasonlító világítását, mielőtt lezárták kábé egy évvel.
50 körüli armatúrát készítettünk, procos fényerőszabályozással.
A kísérlet eredménye az lett volna, hogy összehasonlíthattuk volna az anyagi előnyöket a fénycsővel, mivel a terület felén meghagytuk az eredeti fénycsőarmatúrákat. Külön mérőórára lettek kapcsolva, napi 24-ben mentek, így élettartammal is korrigálni lehetett volna a számadatokat. Sajnos tönkrevágták a Malévot, így ez a jó kis kísérlet befuccsolt.
A ledes cucc megvilágítást mért, és aszerint szabályozott. Ugye üvegfal is van, ott nappal kevesebb, éjjel meg jóval több fény kell, mint attól távolabb. Ilyen, és ehhez hasonló sajátosságok miatt nem lehet pontosan megmondani, hová mennyi led kell.
Mostmár fejből nem tudom a pontos adatokat, de elég sok wattnyi led kellett ahhoz, hogy a fénycsöves armatúrával egyenértékű világítást hozni tudjuk.
Utána fogok nézni. Nincsenek összeesküvés elméleteim, de sajnos annyira nem csodaszer a led, mint amennyire mondják.
Íme egy ledszalag teszt, amiben ezt írják többek között.
"A különböző típusú LED szalagok energiahatékonysága: A fenti táblázatban megfigyelhetőek egészen érdekes sorrendek, pl. a4,8 Wattos 3528x60-as "A'" szalagnak nagyobb a megvilágítási értéke mint az 5050x60-as "B" minőségű szalagnak 14,4 Wattos teljesítmény mellett!"