Én most vagyok először a fórumotokon. Leveleiteket olvasgatva találtam a tiédet, amire muszály hogy irjak neked! Bocs! :)
Azt irod, hogy a kerti hulladékból szeretnél sziklakertet. Meg se próbáld! A sziklakertet stabil "alapra" kell épiteni, lehet kőtörmelék földdel keverve, bár én nem igy csináltam az enyémet, mert nehéz müvelni. Kapirgálni azért ezt is kell!
A kerti,-konyhai hulladékot komposztáld, vagy ásd le a földbe.
Vannak növénytápok amiket vagy ősszel, vagy tavasszal lehet a növények köré szórni v. locsolni, ez pótolni fogja a te komposztodat!
Köszi! :) Remélem nemsokára a tervezett kis tó és az utcafronti kerítésünk is elkészül. Még füvesítenünk is kell egy kisebb területet, és még kisebb járdákat is kell még betonozni-kövezni. A sziklakert befejezéséhez még köveket is kell gyűjteni. Szóval van még feladat bőven, de addíg jó...:) Tavasszal rakok fel majd újabb képeket....
Nincs gyakorlatom az Erica metszésében, mert annyira meszes a talajom, hogy eddig még nem szántam rá magam a vásárlásra. A könyvek virágzás utáni enyhe nyírást javasolnak, úgy, hogy az idős fás részbe ne vágjunk bele.A nagytermetű hangákat kell áprilisban erősen visszametszeni.
Szia!
A kert szép, de én félek attól, hogy az a komposzt alap, amit a sziklakert alá tettél egy-két éven belül elkorhad és akkor a sziklakert összeesik. Én mindenkép kő, vagy kőhulladék alapot tennék a kert alá.
de ha már itt vagyok,van még 1 kérdés.Az Ericával mit kell csinálni virágzás után?Azt hallottam,hogy vissza kell vágni.Igaz ez?Ha igen,akkor mennyire vágjam?
Én is épp egy sziklakert kialakításán fáradozom. Egy majdani kis tó partját övezi majd a kis dombocska méretű sziklakert, aminek az az érdekessége, hogy az alapját a tavaly nyári fűkaszálék, veteményesből származó zöldhulladék, faágak, konyhai zöldséghulladék stb. képezi. Én így tüntettem el a sok kerti hulladékot. Ősszel már földdel lett borítva, most kezdtem el a teraszok kialakítását, talajjavítást, kövek elhelyezését, beültetést. Bár még hadiállapotok uralkodnak a környezetében, remélem tavaszra szép lesz a terület....
Tanácsot nem tudok adni, mert nem vagyok szakértő, csak tómániás vagyok. :-)
Ezen a topikon vannak hozzáértők, tőlük kérhetsz tanácsot! Éppen most szó is van a betonozásról, kutya ügyben is vannak tapasztalataik. Belinkelem, csak rákattintasz és bejön:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9144602
én ujra tóügyben:)Azon hezitálok,hogy a meder fóliázva legyen,vagy betonozzam ki.Van 2 kutyám,akik szeretnek vizikacsát játszani,és félek,hogy kilyukasztják a fóliát.Ki mit hallott a betonmederről?