Emberek elbeszélünk egymás mellett. Nekem nem orosz nyír kell, mert nem jó a méret. 125x250-es tábla kell, az pedig víz és főzésálló, és nem 2-3 ezer/ m2. Fa munkákból élek 15 éve, nagyjából tudom az árakat, teknikát, csak a bútorlap teherbírása nem volt teljesen tiszta, ritkán dolgozok bútorlappal. Egyébként a Bohács és az Erdért árait néztem.
mekkora a galéria összesen? az osb is 2.5m hosszú.
ha azért akarod egy darabból hogy az illesztés nehogy meglátsszon, egyszerűen leeső darab lemezt alá kell tenni és baromira összecsavarozni meg ragasztózni..
VAN! Szerintem alap! Öcsém tűzoltó, szokott mesélni..... Nem old meg mindent a készülék, de ha nincs garantált a leégés, ha van, még időben észlelve jó eséllyel megállítható a tűz.
Vannak bonyolító tényezők, a lényeg az, hogy a 2,5 métert egybe kéne lefedni, ezt pedig a víz és főzésálló rétegelt adja ki, az meg 15-ösben is 16 ezer per tábla. Egyébként három tá la kiadja. A karton része egyértelmű, persze.
nem tudom mekkora felület. 15ös nyír rétegelt 5000/m2 körül, 150x150 a táblaméret. 18-as fehér bútorlap 2500 körül, 207x265. natúr forgácslap 2000Ft/m2, 207x270cm. 18as osb 1800/m2, 125x250cm.
nekem 15-ös osb van a padláson, 60as osztással, simán mernék ugrálni rajta. iránya nem mindegy, szálirány merőleges kell legyen az alátámasztásra! 18assal nyugodtan indulnék a galériának. kérdés még hogy a táblaméret hogyan adja ki.
a gipszkartonnak mindenképp készíts egy független keretet a faváz alá, hogy ha a fa födém kicsit behajlik, ne direktbe nyomja a kartont.
Ha alulra gipszkartot tervezel akkor merev kel legyen a padló különben az illesztéseknél mind össze repedezik. Akár két réteget is tehetsz egymásra . A fölső réteget keresztbe.
"Opció lehet még az M6-os alátét felfúrása 8 mm-re"
Megpróbáltam. Mivel nincs olyan kis gépsatum, kézzel meg ugye lehetetlen lefogni, csináltam az oszlopos alá keményfából egy olyan segédet, hogy 18-as forstnerrel épphogy belefúrtam a fába, hogy kiemelkedjen a fa síkjából még kicsit az alátét. Majd szintén keményfából fölé egy réteget, amit a PBD 40 saját szorítójával mintegy rápréseltem az alátétre. 10-es fúróval fúrtam egy likat hogy legyen helye a fémforgácsnak kijönni, majd 8,5-ös fémfúróval .. nos úgy megforgatta az alátétet így is, hogy szó szerint füstölt a fa ... :D Aztán letettem róla.