Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125910

igen

Előzmény: Paco155 (125891)
GPS Creative Commons License 2016.11.04 0 1 125909

"Na de ha szőke Mancika hívja  mert csöpög a csap?---- Mancikánál megnő Béla respektje?

Nézd, ha Béla egyébként "rendes szerszámmal" érkezik - van eset, amikor ettől még Mancikánál is az egekbe szökik Béla respektje.

Ilyen esetről még VIDEO IS KÉSZÜLT

.

Előzmény: Tschaby (125905)
halaloszto Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125908

ott lesz a lényeg mint a takarítóscégnél. nem tudod előre konkrétan megállapítani a minőséget. amikor kifizeted a vizest, nem tudod hogy egy év múlva ereszteni fog-e valamelyik kötés. amikor leszerződsz a takarítóval, nem tudod hogy a második héten lesz-e porszívózva az asztal alatt, fog-e eltűnni valami az asztalról. ezért mindenféle egyéb módszereket keresen hogy tulajdonképpen előítéletek alapján megtippeld hogy jól választottál-e. nincs sok módod információt szerezni ha nem ajánlásból van a mester. és igenis ha egy rothenberger pressgép van nála, kisebb az esély hogy ereszteni fog mint ha egy szarrákopott kínai kézi prés.

Előzmény: Tschaby (125905)
halaloszto Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125907

nálunk ez nem festo-B&D szinten dől el, de el tudom hinni hogy van ahol igen. nálunk ez úgy dől el, hogy megjött a festő gyerek apósomhoz, elővette a reggel az obiban vett spaklit meg egy margarinos dobozt, és elkezdett glettet keverni. miközben egy komplett házat kellett volna nulláról kiglettelni :-)

Vajk

Előzmény: BözsiBözsi (125896)
Paco155 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125906

"Egyébként meg nem a szerszámmal kell villogni, hanem a végtermékkel. :)

A lényege ez lett volna a mondandómnak :-)"

Tehát nem baj ha kicsi a pöcsöd, csak szép legyen a gyerek :)

Na ezt mondd el a barátnődnek és írd meg a választ :P

Előzmény: Törölt nick (125901)
Tschaby Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125905

No de vegyünk egy off témát. Vízszerelés. Megjelenik Béla. Átcsövezi a mosdót.

Előveszi a Beta, Gedore fogókat, Rothenberger csőszerszámokat. 
Te csettintesz magadban, hogy OK Béla nem kókler, igényes a szerszámaira, ha nem állok a háta mögött egész nap akkor is bízhatok benne, hogy rendes munkát csinál.

Na de ha szőke Mancika hívja  mert csöpög a csap? A Rothenbergert ki sem tudja olvasni, A Beta neki - jó esetben - görög betű. A Gedore meg brazil szappanopera szereplő. És sápítozik amikor meghallja mennyibe kerül.

Mancikánál megnő Béla respektje?

Érzésem szerint több Mancika van mint Rferi.

Az iparosok furcsán néznek rám, amikor kérdezek tőlük, és látják, hogy kb tudom mit fog csinálni, nem vezethetnek meg akármivel.

Előzmény: rferi (125879)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125904

Labszabász program volt kitalálva, hogy ha egy széria bútort tervezel, akkor azt úgy méretezd, hogy a legkisebb vesztességed legyen. Úgy tudom, hogy előszőr a készruha gyárakba voltak szabványosítva.

Bútorlapszabászatnál,

ha 3 centivel nagyobb oldallal mind a tervezett nyersz 1 forintot, akkor érdemes 3 cm nagyobbra készíteni.

De ha rajzolsz egy bútort, aminek kell legyen egy adott mérete, akkor nem biztos, hogy lehet optimizálni a vágást, 

akkor arra kell törekedni, hogy a vesztesség olyan méretű legyen, hogy a késöbbiekben valamire használható legyen. Nagy bútorgyárakban, azonban szinte nincs vesztesség a lapszabászaton. Nincs hova elraktározni és veszélyes hulladék is, ha valamilyen préselt anyag. 

Szóval lehet használni, de nem lehet elvárni tőle a lehetetlent. 

Ha a lapnak csak az egyik fele használható és még szálírányos is, akkor érdemes bepötyögtetni a méreteket, hátha kitalál valamit. 

Előzmény: Törölt nick (125902)
Raidx Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125903

Létazik egy olyan progi, hogy Asztalosinas. Állítólag sokat tud nagyon. Bútor tervező és lapszabász program. Fizetős és magyar.

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125902

Ugyan már túl vagyok a daraboláson, de megnéztem ezt a vágástervezőt is, köszi a linket.

Egyszerű, letisztult cucc. Engem annyira a platformfüggetlenség nem vonz, a másik fizetőst (Cutlist Plus)  amit megnéztem - azzal összehasonlítva - van egy nagy előnye: csak 25 EUR.

Mondjuk a másik alapára sem vészes (39$), de az nálad nem játszik mert nem látok belőle linuxos verziót.

Amit esetleg hiányolok az S.C.S.-ből, hogy nem lehet anyagokat (rétegelt lemez, bútorlap, natúr fa, stb) megkülönböztetni benne - vagy én nézek félre valamit. Bár nyilván ez is megoldható: külön projekt mindegyik. Meg az is lehet, hogy hobbista életében 2x jön el olyan munka, hogy jól jönne ilyen lehetőség.

Mindent összevetve eddig - ha fizetős cuccot akarnék - a Cutlist Plus lenne a nyerő.

Előzmény: stolaz (125501)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125901

"Egyébként meg nem a szerszámmal kell villogni, hanem a végtermékkel. :)"

A lényege ez lett volna a mondandómnak :-)

Előzmény: Computerguru (125894)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125900

A drága autót csak a szemléltetés kedvéért hoztam fel. A lényeg a véleményemben a megítélés volt. Hogy mi alapján történik ;-)

Az meg lényegtelen, hogy amcsiban vagy itthon vagyunk. Szerintem a felszínes megítélés nem területfüggő. (bár lehet az amcsiknál ez nagyobb arányban fordul elő, ki tudja ...)

Na még egy példa és részemről zárom a boltot: Nemrég gipszkartonoztak az ősöknél, rá a a tetőtéri lambériára. Az egyik srác az OBI-ban, a másik a Praktikerben dolgozott (ma már ő is az OBI-ban), mindkettő maszekol a gondolom nem egetverő fizuja mellé. Mindkettőnél egy ütött-kopott, agyonszigszalagozott Skil akkus csavarozó volt. Mert nekik az a jó. Őszintén szólva nem néztem meg mivel vágják le a gipszkartont vagy hogy mivel méricskélnek. És kihívást is kaptak bőven, köszönhetően az egykori ács"mesternek" ... Laikus szemmmel nézve - gyönyörű munkát végeztek. Kit érdekelt hogy nem a leguccsó Makival hajtják be a csavarokat ...

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125899

"Akinek nem tetszik arra meg teszek..."

És ennyi :) 

Én úgy vagyok vele hogy minden szakembernek a magánügye hogy mivel dolgozik. Engem az átadott szolgáltatás minősége érdekel. 

Hogy Feri példájánál maradjak: ha kiadom egy takarítócégnek, hogy itt van 1000 m2 iroda ... felőlem cirokseprűvel meg fogkefével is takaríthatnak, az ő dolguk. Tiszta a padló? Ki vannak a szemetesek ürítve? Nem lopott el semmit a takarító? Kitűnő, itt a lóvé, köszi a munkát. Persze nem vitatom el a jogot senkitől, hogy megnézze ki mivel dolgozik és ez alapján mondjon ítéletet a leendő munka minőségéről. Max szomorúnak tartom ... Illetve: az is az ő dolga :) Ha ettől lesz nyugodtabb, ám tegyen úgy.

Az én cégemnél hamar kiderül ha valaki béna, villoghat a legutolsó verziós csilivili notebookkal ha sz*r kódot ír rajta ... (így is akad időnként a cégnél, akire tamagocsi programozását se kéne bízni, nemhogy egy CT gépét)

Előzmény: BözsiBözsi (125896)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125898

Én őket ismerem, van jó pár Massiv száram tőlük.:

http://botex.ro/

De ahogy nézem az "Elérhetőséget", gyak ugyanaz a cég. Fura hogy 2 weblapot is fenntartanak. 

Előzmény: feketefelhoo (125895)
BözsiBözsi Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125897

"Bútorasztalosnak, ha egy kicsit is ad magára, akkor van saját készítésű klasszik ládikója, amolyan orvosi táska szerűség vésőnek, mérőszalagnak, apróságnak és máris nem a fedeles vödör lesz a téma, hanem a "mesterremek", amin a laikusnak azonnal megakad a szeme, és ha nő, igen könnyen rendelni is fog belőle egyet varrógép mellé, tutyimutyik belepakolásának, bárminek."

Te álomvilágban élsz....

A hülye cipel magával még 10 kg plusz súlyt csak azért, hogy dizájnolja a semmit...

Előzmény: Törölt nick (125880)
BözsiBözsi Creative Commons License 2016.11.04 0 0 125896

Derékszög:

Egy asztalosműhelyben minimum két derékszög kell.

1 db 60-60 cm-es, és 1 db 35-40 cm-es.

Hogy miért? Mert a zöm bútor vagy 30-40 cm közötti mélységű, vagy 50-60 cm mélységű.

Nekem van egy pár lemezderékszögem (25 cm, 35cm), egy bakelit jellegű anyagból egy 80 cm es (ez kimondottan üveges derékszög), és egy 60 cm-es lakatos talpas derékszögem.

A lemezek azok vagy jók vagy nem.. tiszta lutri vásárláskor, még a drága fajták is...), De a lakatosverziót az etalon okán vettem (kb 10.000 ft) igaz ez is volt már fémmegmunkáló műhelyben, és beállítattam)

A szerszámok látványminőségéről: Eddig még nem futottam össze olyan emberrel (laikus) aki tudná értékelni egy festo, és egy B&D közti különbséget...

Akinek ilyen elképzelései vannak, hogy ettől jobb vagy rosszabb egy mester az inkább a látványminőségre megy rá, vagyis egy új szerű B&D neki jobbnak minősül, mint egy kopott Festo...

Igen, én is diszpisvödröket használok. amíg ez a legjobb ár-teljesítmény viszonyos eszköz addig ez is marad...

Akinek nem tetszik arra meg teszek...

Nem reprezentálni megyek ki egy melóra, hanem dolgozni.

Amíg emberi viszonyok közt maradok addig a kutyát nem érdekli az ilyen hülye műmájerkedés, mint ahogy az sem, hogy van e egyenruha az asztaloson, és van e hozzá fényképes névkitűzője vagy nincs...

feketefelhoo Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125895

Ezt ismeritek ?

http://www.felsomarokes.hu/

Computerguru Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125894

Ma hirtelen felindulásból vettem egy Lie Nielsen gyalut, hamarosan be tudok számolni róla, hogy tényleg sznob merci vagy egy életre szóló hasznos eszköz lesz.

Stanley SW sorozat nagyon bejött, de a pici blockgyaluk a gagyi kategóriába tartoznak. A vadi új gyalut nem lehet beállítani egyenesre, megy is vissza a feladóhoz hamarosan.

Egyébként meg nem a szerszámmal kell villogni, hanem a végtermékkel. :)

Előzmény: Törölt nick (125863)
feketefelhoo Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125893

Borítékoltam, hogy valaki beleköt :)

Előzmény: stolaz (125892)
stolaz Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125892

"...A lábak között lesz még merevítés is...."

Kell is az néha!

Előzmény: feketefelhoo (125857)
Paco155 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125891

Feri, a telefonszámod még a régi?  (7x-xxxxxx9)  ?

Ha igen holnap délelőtt felhívhatlak valamikor?

pali923 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125890

Én a 70-es években töltöttem az NDK-ban kétszer 2-3 hetet. Azon a német precizitáson mi már mosolyogni sem tudtunk. :))

Előzmény: wtman (125888)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125889

Kalimbagyártás.

Nagyon sok érdekes momentum van benne, többek között a konyhai gőzolés és a hangolás is.

wtman Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125888

Egyetem alatt volt szerencsém Németországban tölteni egy fél évet, ott jól összehaverkodtam egy szintén ösztöndíjas japán sráccal. Egyszer rákérdeztem a német precizitásról mi a véleménye. Udvarias volt, nem mondott semmit, egy mosollyal elintézte! :)

Előzmény: adingos (125831)
Pillanatragasz Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125887

Legújabb ács kalapácsom 😎

halaloszto Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125886

nekem egy kisebb, asszem 40x25 centis talpas van, de a talpa régen lekerült róla, azt sem tudom hol van már.

Vajk

Előzmény: Barnamedvébb (125883)
feketefelhoo Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125885
feketefelhoo Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125884

Kösz ! Végül felhívtam őket, már úton van a csomag. Holnap meg kéne kapnom.

Előzmény: Törölt nick (125868)
Barnamedvébb Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125883

én anno rászántam egy komolyabb összeget talpas, lakatos derékszögre, nem bántam meg

(700-as)

persze, van amikor a talpa zavar, akkor jöhet egy "normális", ami szintén elég pontos

Előzmény: halaloszto (125830)
arvaiz69 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125882

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, a szolnoki Aldi-ban van egy Workzone WZTS2000 asztali körfűrészgép 39.900 Ft-ért.  Tegnap telefonáltak, hogy megjött a körfűrészgépem! Mondtam, hogy két hete már egyszer megérkezett, akkor meg is vettem!!!!! 

Szóval ha valaki ilyet akar venni, itt a lehetőség! 

Üdv.: Zoli

adingos Creative Commons License 2016.11.03 0 0 125881

Ha netán rendelésre adná a fejét valaki, kérem szóljon nekem is, és beszállok a buliba.

Köszönet előre is.

Előzmény: HobisLaci (125878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!